Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 45 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį, rugsėjo 13–15 d., policija užregistravo 228 eismo įvykius, 37 įvykių metu buvo sužeisti 45 žmonės, viename eismo įvykyje žuvo 2 žmonės.

 Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 45 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo 2 žmonės, dar 45 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-16 10:08, atnaujinta 2019-09-16 10:15

Savaitgalio eismo įvykiuose sužeisti 5 nepilnamečiai, neblaivūs eismo dalyviai, pirminiais duomenimis, sukėlė 12 įvykių, sužeistas 1 žmogus.

Rugsėjo 13 d., penktadienį, 18 eismo įvykių metu sužeisti 24 žmonės.

Dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio transporto priemonių nesuvaldė 5 vairuotojai, šiuose įvykiuose sužeista 10 žmonių.

Vilniaus r., rajoniniame kelyje Ąžuolijai–Juodšiliai–Jašiūnų geležinkelio stotis vertėsi jaunos vairuotojos nesuvaldytas automobilis. Sužeista ir 22 metų vairuotoja ir kartu važiavusi metais vyresnė keleivė.

Pakruojo r. rajoniniame kelyje Pakruojis–Lygumai–Naisiai, 66 metų vairuotoja nesuvaldė automobilio, kuris vertėsi ir atsitrenkė į du medžius, kuriuos nulaužė. Vairuotoja gydoma ambulatoriškai.

Klaipėdos r., ties Perkūnų kaimu, kelyje Plungė-Vėžaičiai, automobilis „Ford Transit“, vairuojamas 57 metų vyro, esant šlapiai kelio dangai, nesuvaldytas, nuvažiavo nuo kelio, vertėsi bei atsitrenkė į medžius.

Įvykio metu 9 vietų autobusiuke važiavo 8 žmonės, 4 keleiviai ir vairuotojas sunkiai sužeisti ir dėl įvairių sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Vilkaviškio r. rajoniniame kelyje Vilkaviškis–Bartninkai–Aistiškiai, esant šlapiai kelio dangai, 2 metų vairavimo patirtį turinti 20-metė vairuotoja kelio vingyje nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi.

Magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys, 60-metis Estijos pilietis tiesiame kelio ruože, esant sausai kelio dangai, nesuvaldė vairuojamo motociklo „Harley Davidson“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Penktadienį dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo įvyko 6 eismo įvykiai, 2 įvykiai įvyko sukant į kairę ir nepraleidus tiesiai važiavusių transporto priemonių.

Kaune, Baltų pr. ir Žemaičių pl. sankryžoje, automobilio vairuotojas nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio motociklo. Susidūrimo metu nežymiai sužeistas motociklininkas.

Raseiniuose, Vilniaus ir Jurbarko g. sankryžoje, 48 metų vairuotoja nesustojo prieš kelio ženklą „STOP“, ir įvažiavusi į sankryžą, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu kitu automobiliu, kurio keleivė buvo nežymiai sužalota.

Kaune, Aukštaičių ir P.Višinskio g. sankryžoje automobilio vairuotojas nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio mopedo, kurio vairuotojas susidūrimo metu buvo sužeistas.

Penktadienio įvykiuose nukentėjo du pėstieji. Vilniuje, Ukmergės g., elektrinį paspirtuką vairavęs 32 metų vyras, važiuodamas šaligatviu, partrenkė iš stotelės paviljono išbėgusį 5 metų berniuką, kuris dėl galvos traumos gydomas ambulatoriškai.

Taip pat Vilniuje, Jakšto g., 20-metis vaikinas, važiuodamas dviračiu, ant šaligatvio partrenkė 6 metų berniuką, pėsčiajam ligoninėje nustatyti daugybiniai blauzdos lūžimai.

Rugsėjo 14 d., šeštadienį, 13 eismo įvykių metu sužeista 14 žmonių, žuvo 2 žmonės.

Dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo šeštadienį įvyko 4 eismo įvykiai, nuo kelio nuvažiavo 4 vairuotojų nesuvaldyti automobiliai.

Šeštadienio popietę, apie 15 val. 20 min., Vilniaus r., Pikeliškių kaime, Paberžės–Šaltoniškių g. sankryžoje, sukdamas iš šalutinio kelio į kairę, automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 81 metų vyro, įvažiavo į sankryžą ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu krovininiu automobiliu „Scania R 124 CB“, kurį vairavo 48 metų vyras.

Per eismo įvykį žuvo automobilio „Toyota“ vairuotojas ir kartu važiavusi 77 metų moteris.

Kėdainių r., Lančiūnavos kaime, neblaivus 44 metų Ukrainos pilietis vairuotojas nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sužeista keleivė, taip pat neblaivi 36 metų Ukrainos pilietė.

Vairuotojui nustatytas vidutinis, 1,54 prom. girtumas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys vairuojamo motociklo „Suzuki“ šlapiame kelyje nesuvaldė 34 metų Latvijos pilietis, apvirtus, vyras patyrė sužalojimus, dėl kurių gydomas ambulatoriškai.

Magistraliniame kelyje Klaipėda–Liepoja automobilis susidūrė su netikėtai į kelią įbėgusia stirna. Sužeista 14-metė automobilio keleivė.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, prieš vidurnaktį, Prienuose, Greimų g., 47 metų automobilio vairuotojas užmigo prie vairo, nesuvaldytas automobilis įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su kitu automobiliu.

Įvykį sukėlęs vairuotojas buvo sužeistas.

Rugsėjo 15 d., sekmadienį, 6 eismo įvykių metu sužeisti 8 žmonės.

Visi sekmadienio eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti žmonės, įvyko vairuotojams dėl vienokių ar kitokių priežasčių nesuvaldžius vairuojamų transporto priemonių.

Valandą po vidurnakčio Vilniuje, Laisvės ir Architektų g. sankryžoje, 28 metų vairuotojas nesuvaldė automobilio BMW330, kuris atsitrenkė į stulpą.

Naktį, apie 3 val. 10 min., Kaune, magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas –Klaipėda, automobilis „Volvo“, kurį vairavo neblaivus (0,94 prom. ), 1-erių metų vairavimo stažą turintis 23 metų jaunuolis, atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį BMW.

Įvykio metu sužeista pastarojo automobilio keleivė.

Vilniaus r., krašto kelyje Raudondvaris–Giedraičiai–Molėtai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, vairuojamo motociklo „Kawasaki“ nesuvaldė 29 metų vaikinas, kuris, motociklui apvirtus, patyrė daugybinius sužalojimus ir paguldytas į ligoninę,

Sekmadienio vidurdienį, Vilniaus r., Visalaukės I kaime, kelio vingyje automobilio nesuvaldė 1-erių metų vairavimo stažą turintis 22 metų jaunuolis. Automobiliui nuvažiavus į griovį, sužeisti du keleiviai, 20 ir 22 metų vaikinai.

Pavakarę, apie 17 val. 50 min., Kaune, magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, esant šlapiai kelio dangai, automobilio „AudiA3“ nesuvaldė 1-erių metų vairavimo stažą turinti 27 metų vairuotoja. Automobilis kliudė ta pačia kryptimi važiavusį kitą automobilį, nuvažiavo nuo kelio į laukus ir atsitrenkė į medį. 

Įvykio metu sužeista vairuotoja ir kartu važiavęs 3 metų berniukas, kuris buvo vežamas vaikų saugumo kėdutėje ir nukentėjo nežymiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.