Galėjo baigtis baisia tragedija: dūmų detektorius Šakių r. išgelbėjo šeimą su 2 mažais vaikais

Šakių rajone laiku suveikęs dūmų detektorius išgelbėjo šeimą, auginančią du mažus vaikus. Pasak ugniagesių, jei ne tvarkingai veikiantis prietaisas, viskas galėjo baigtis labai baisia tragedija.

 Dūmų detektorius Šakių r. išgelbėjo šeimą su 2 mažais vaikais.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Dūmų detektorius Šakių r. išgelbėjo šeimą su 2 mažais vaikais.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2019, 1:26 PM, atnaujinta Nov 18, 2019, 1:33 PM

Apie įvykį socialiniame tinkle „Facebook“ papasakojo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Pasak pranešimo, incidentas sekmadienį įvyko Šakių rajone, Gelgaudiškio seniūnijoje, Pakalniškių kaime, šeimos, auginančios du mažus vaikus, namuose.

„Nuo šaižaus garso anksti rytą pabudę tėvai pastebėjo, kad virtuvėje jau plaikstosi liepsnos, tad nedelsdami išbėgo iš namo ir išnešė vaikus. Kol atvyko iškviesti ugniagesiai, namas jau buvo apimtas liepsnų, įgriuvo jo stogas. Nors namas ir viduje buvęs turtas sudegė, svarbiausia, žmonės liko gyvi“, – pranešė ugniagesiai.

Nuo liepsnų pasprukę žmonės yra nuomininkai. Namą jiems išnuomojusi moteris šiuo metu gyvena užsienyje. Dūmų detektorių buvo įsirengę patys nuomininkai. Jis buvo pakabintas virtuvėje, kur ir kilo gaisras.

Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Rolando Pavalkio, pirmadienį apsilankiusio gaisravietėje, gaisras greičiausiai kilo dėl netvarkingos elektros įrangos.

„Namas senas, medinis, gaisro metu išdegė visas jo vidus, sudegė buitinė technika, baldai, drabužiai. Tačiau svarbiausia, kad žmonės liko gyvi, nors jie ir labai išgyvena.

Tai ne pirmasis atvejis mūsų rajone, kai detektorius išgelbsti gyvybes. Prieš keletą metų brolis, name pradėjus dūmų detektoriui, išgelbėjo savo mažą sesutę. Kitą kartą detektorius išgelbėjo namo šeimininką jam užmigus ir puode prisvilus maistui.

Kartais žmonėms atrodo, kam čia to detektoriaus reikia, bet kai įvyksta nelaimė, jie pripažįsta, kad jis būtinas ir džiaugiasi, kad išgelbėjo,“ – sakė R. Pavalkis.

Iš viso šiemet šalyje kilo 10 633 gaisrai, iš jų gyvenamajame sektoriuje – 1970.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.