Marijampolėje įvestas planas „Skydas“ – sprogmuo rastas vandenyje

Atsitiktiniam praeiviui užtvankoje radus į sprogmenį panašų daiktą, Marijampolėje įvestas planas „Skydas“.

Atsitiktiniam praeiviui užtvankoje radus į sprogmenį panašų daiktą, Marijampolėje įvestas planas „Skydas“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Atsitiktiniam praeiviui užtvankoje radus į sprogmenį panašų daiktą, Marijampolėje įvestas planas „Skydas“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 2:38 PM, atnaujinta May 7, 2020, 2:48 PM

Kaip lrytas.lt informavo Marijampolės apskrities VPK atstovas Renatas Siaurusaitis, pranešimas apie rastą sprogmenį ketvirtadienį gautas apie 12 val. 27 min. Buvo pranešta, kad „važiuojant palei upę, prie užtvankos“, vandenyje rastas į sprogmenį panašus daiktas.

Policijos patruliams patvirtinus, kad radinys iš tiesų panašus į sprogmenį, apie 13 val. 15 min. įvestas planas „Skydas“. Į įvykio vietą iškviesti išminuotojai.

Gyvenamųjų namų ar kokių nors įstaigų, kurias gali tekti evakuoti, aplinkui nėra.

Jei pasitvirtins, kad rastas iš tiesų sprogmuo, išminuotojams gali tekti dirbti sunkesnėmis sąlygomis, nei įprastai, nes sprogmuo guli vandenyje. Šią savaitę Lietuvos kariuomenės išminuotojai pranešė, kad darbas vandenyje visada yra unikalus. Kaip tik antradienį Dusios ežere Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai įvykdė unikalią išminavimo operaciją - vienu sprogimu sunaikino iš karto net tris žvejų aptiktus sprogmenis. Sprogimas nugriaudėjo po vandeniu.

Apie šią operaciją galite perskaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.