Lazdijų daugiabučio gyventojai jaučiasi kaimyno įkaitais

Lazdijuose, viename iš M.Gustaičio gatvės daugiabučių gyvenantys žmonės jau senokai nuogąstavo: „Kada nors išlėksime į orą“. Trečiadienį per pietus trečiame aukšte kilęs gaisras tarsi patvirtino jų žodžius. Namas neišlėkė į orą, ko gero, tik todėl, jog gaisras kilo ne naktį, o vidury dienos, ir buvo laiku pastebėtas.

Lazdijų daugiabutyje kilęs gaisras buvo laiku pastebėtas, todėl pavyko išvengti tragedijos.<br>Ugniagesių nuotr.
Lazdijų daugiabutyje kilęs gaisras buvo laiku pastebėtas, todėl pavyko išvengti tragedijos.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-02 13:08

1968 metais statytas daugiabutis buvo renovuotas praėjusiais metais. Gyventojai džiaugiasi pagražėjusiu namo fasadu bei atnaujintomis laiptinėmis, pagerėjusiomis gyvenimo sąlygomis.

Nors renovacija išsprendė daugelį problemų, viena bėda, besitęsianti ne vienerius metus, vis dar liko.

„Mūsų namo trečiame aukšte gyvena probleminis pensininkas. Jis dažnai girtauja, bute – baisi netvarka, sklinda nemalonūs kvapai.

Vyras ne kartą yra užliejęs apačioje gyvenančios moters butą, nes užkimšdavo kanalizaciją. Kaimynė net naują unitazą jam nupirko, kad daugiau nebeužlietų.

Vyras yra agresyvaus būdo. Kaimynai dėl užliejamo buto ne kartą kvietė jam policiją.

Be to, jis prastai orientuojasi aplinkoje. Manome, jog jam reikalinga nuolatinė priežiūra. Apie tai ne kartą sakėme jo suaugusiems vaikams.

Jie lanko tėvą, negali sakyti, jog apleidę. Laiku sumoka jo mokesčius, bet mūsų gyvenimas dėl to nėra nei ramesnis, nei saugesnis.

Prieš kurį laiką namo gyventojai norėjo rinkti parašus, kad grėsmę keliantis vyras būtų iškeldintas iš mūsų namo. Tačiau kas gi jį iškeldins iš privačios valdos?“ – kalbėjo keturaukščio gyventojai, neslėpdami, jog prisibijo šio kaimyno, nevengiančio pasišvaistyti grasinimais.

Trečiadienį per pietus priešais renovuotą daugiabutį gyvenantys žmonės pastebėjo pro pensininko virtuvės langą besiveržiančius dūmus ir iškvietė ugniagesius.

Iš namo buvo evakuoti keli žmonės. Iš degančios virtuvės ugniagesiai skubiai išnešė dujų balioną.

Prieš kurį laiką Lietuvoje buvo kilusi diskusija apie tai, kaip nesaugu daugiabučių gyventojams, kurie naudojasi suskystintų dujų balionais.

Lazdijiškiai teigė, jog jų mieste visuose daugiabučiuose yra dujų balionai: „Vamzdžiai jau seniai visur išpjaustyti“.

Pensininko virtuvėje apdegė šaldytuvas, spintelė, sienos bei lubos.

Vandeniu buvo sulietas apačioje gyvenančios moters butas, kurį anksčiau ir šiaip ne kartą buvo užliejęs netvarkingai gyvenantis pensininkas.

Ugniagesiai teigė, jog pensininko bute nebuvo dūmų detektoriaus.

„Nežinia, dėl ko kilo gaisras. Kaimynas nuolat rūkydavo bute. Gal neužgesino nuorūkos?“ – svarstė daugiabučio gyventojai.

Žmonės guodėsi tik tuo, jog gaisras kilo dieną ir buvo laiku pastebėtas, o ne naktį, todėl buvo išvengta didelės tragedijos.

„Įsivaizduojate, kuo galėjo baigtis, jei ugnis būtų įsiplieskusi naktį, kai visi miega, ir būtų sprogęs dujų balionas?“ – nuogąstavo daugiabučio gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.