Ilgąjį Kalėdų savaitgalį liepsnojo gyvenamieji namai ir butai, 100 kartų vykta į gelbėjimo darbus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ilgąjį šventinį savaitgalį šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 92 gaisrų ir atliko 100 gelbėjimo darbų.

Šventinių dienų statistika.<br>PAGD nuotr.
Šventinių dienų statistika.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2020, 10:56 AM, atnaujinta Dec 28, 2020, 10:57 AM

Viename iš gaisrų buvo traumuoti du žmonės. Pirmąją Kalėdų dieną, apie 21 val., Klaipėdoje, Žardininkų gatvėje, daugiabučio septintajame aukšte atvira liepsna degė butas. Septintojo aukšto balkone pagalbos šaukėsi moteris. Ją ugniagesiai nuleido ant žemės ir perdavė medikams.

Dalis žmonių iš pastato buvo išėję į lauką patys, dar 10 gyventojų išvedė ugniagesiai. Medikams buvo perduotas ir dar vienas vyras, išvestas iš laiptinės. Abu žmonės, įtariami apsinuodiję dūmais, po medikų apžiūros buvo išvežti į ligoninę.

Gaisro metu išdegė kambarys ir koridorius, aprūko kiti du kambariai ir virtuvė. Ugnis apgadino ir aštuntajame aukšte esantį butą – apsilydė lango rėmas, įskilo stiklas, aprūko lubos.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo gesinti gyvenamojo namo Raseinių rajone, Betygalos seniūnijoje, Saugailių kaime. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 60 kv. m stogo dangos ir konstrukcijų, apdegė mansardos vidus, vandeniu buvo sulietas pirmasis aukštas. Autonominis dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Vėlai vakare Širvintų rajone, Musninkų seniūnijoje, Vileikiškių kaime, atvira liepsna degė negyvenamas namas. Gaisro metu pastatas sudegė.

Naktį į šeštadienį, 2 val. 13 min., medinis gyvenamasis namas liepsnojo Ignalinos rajone, Dūkšto seniūnijoje, Driškūnų kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus, sudegė namų apyvokos daiktai, lengvasis ir turistinis automobiliai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienio rytą Utenoje, Aušros gatvėje, atvira liepsna degė butas daugiabučio pirmajame aukšte. Gaisro metu kambaryje sudegė namų apyvokos daiktai, apdegė sienos ir lubos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Tą pačią dieną, 11 val. 41 min., Vilniuje, A.P.Kavoliuko gatvėje, daugiabučio penktajame aukšte, bute smilko sofa-lova. Ją ugniagesiai išnešė į lauką. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

16 val. 39 min. buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Pasvalio rajone, Pušaloto seniūnijoje, Mikoliškio kaime. Jo viduje žmonių nebuvo. Gaisro metu sudegė pastato stogas ir perdanga, išdegė vidus.

Sekmadienį po vidurdienio gaisras kilo Ignalinos rajone, Tverečiaus miestelyje, ūkiniame pastate. Gaisro metu sudegė 50 kv. m stogo, 20 kv. m medinės perdangos, 20 kv. m sienų, apdegė 3 t šieno.

15 val. 18 min. buvo pranešta, kad Lazdijų rajone, Karužų kaime, šulinyje rastas žmogaus kūnas. Ugniagesiai jį ištraukė.

Penktadienį, 18 val. 57 min., buvo gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Tūbausių kaime, Akmenos upėje yra pusiau po vandeniu paniręs lengvasis automobilis. Ugniagesiai automobilį BMW ištraukė į krantą.

11 val. 36 min. ugniagesiai Ukmergės rajone, Deltuvos seniūnijoje, Sarapų kaime, gelbėjo katiną. Jis buvo įkritęs į 6 m šulinį, kuriame nebuvo vandens. Gelbėtojai jį iškėlė ir perdavė gyvūnų globėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.