Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 8 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad pirmąją kalendorinio pavasario dieną policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 51 eismo įvykį, 6-iuose iš jų nukentėjo žmonės. Žuvo 1 eismo dalyvis (keleivis), sužeisti 8, tarp jų – 7 vairuotojai. 2-uose įvykiuose sužeista po 2 žmones.

 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 8 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 8 buvo sužaloti.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2021, 12:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2021, 3:10 PM

Transporto priemonių susidūrimų – 4 atvejai, nuvažiavimų nuo kelio – 2. Esant šlapiai kelio dangai – 3 įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1. Pirminiais duomenimis, 2 eismo įvykiai įvyko Panevėžyje. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 eismo įvykiai (Vilniuje, Kupiškio ir Vilniaus rajonuose), viename jų nukentėjo neblaivus asmuo – traktoriaus vairuotojas.

Popietę, prieš ketvirtą, Trakų rajone, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė (danga sausa), automobilis „Audi A4“, vairuojamas 26 metų vyro, tiesioje įkalnėje, pirminiais duomenimis, įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kur susidūrė su krovininiu automobiliu „DAF“, vairuojamu 21 metų Lenkijos Respublikos piliečio. Per eismo įvykį žuvo lengvojo automobilio keleivis. Sužeisti abu vairuotojai paguldyti į ligoninę.

Ryte, apie pusę septintos, Kauno rajone, Ramučių kaime, esant šlapiai kelio dangai ir rūkui, vairuojamo automobilio „Kia Motors“ nesuvaldė 63 metų vyras. Automobilis užvažiavo ant šaligatvio ir atsitrenkė į namo sieną. Nukentėjo 65 metų keleivis (nuvežtas į ligoninę).

Ryte, pusę aštuonių, Panevėžyje, Pažalvaičių gatvėje (slidi danga), 46 metų vyro vairuojamas automobilis „Honda CR-V“ dėl saugaus atstumo nesilaikymo atsitrenkė į priekyje važiavusį ir sustojusį „Volvo“ markės automobilį. Nukentėjo jį vairavusi 33 metų moteris (nuvežta į ligoninę).

Popietę, taip pat Panevėžyje, Nemuno gatvėje, krovininio automobilio „Iveco“ vairuotojas, 62-ejų vyras, nesilaikė saugaus atstumo, stabdė, bet neišvengė susidūrimo su priekyje važiavusiu ir sustojusiu automobiliu „Volvo S70“. Nukentėjo lengvojo automobilio 34 metų vairuotojas.

Ryte, apie pusę devynių, Plungės rajone, Šateikių kaime, kelyje Skuodas–Plungė, iš šalutinio kelio automobiliu „Audi A6“ išvažiuodama 33 metų moteris neįsitikino, kad tai daryti saugu ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Toyota Auris“, kurį vairavo 21 metų mergina. Abi transporto priemonės kliudė signalinius stulpelius ir nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežto abi vairuotojos.

Popietę, Kupiškio rajone, Ažuvadžių kaime, šlapiame žvyrkelyje vairuojamo ratinio traktoriaus „Jumz 6“ nesuvaldė neblaivus, teisės vairuoti neturintis 54 metų vyras. Tiesiame ruože traktorius nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto. Nukentėjo vairuotojas, jam nustatytas 1,58 promilės neblaivumas. Transporto priemonė nustatyta tvarka neįregistruota, be privalomosios techninės apžiūros, neapdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Per parą – 14 įvykių, kai transporto priemonių vairuotojai neišvengė susidūrimo su į kelią įbėgusiu gyvūnu. Šie įvykiai: Klaipėdoje, Kalvarijos savivaldybėje, Anykščių, Kauno (2), Klaipėdos, Lazdijų, Plungės, Radviliškio, Skuodo, Utenos, Vilkaviškio, Zarasų (2) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.