Pirmadienį avarijas sukėlė girti vairuotojai

Lietuvos kelių policija informuoja, kad pirmadienį užregistruoti, pirminiais duomenimis, 46 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 įvykiai (Vilniuje ir Panevėžyje, sužeisti 2 žmonės).

Užregistruoti 46 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Užregistruoti 46 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 1:25 PM

5-iuose iš įvykių nukentėjo žmonės. Sužeisti 6 eismo dalyviai (keleiviai, vairuotojai, pėsčiasis pėsčiųjų perėjoje), tarp jų – 2 mažametės keleivės. Esant šlapiai kelio dangai – 3 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 2, miestuose – 4 įvykiai.

Ryte, apie 9 val. 30 min., Panevėžyje, Velžio kelyje, neblaivaus (1,10 prom.) 29 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi A4“ atsitrenkė į prie šaligatvio paliktą stovėti autommobilį „Volvo V50“. Nukentėjo neblaivus vairuotojas buvo pristatytas į ligoninę.

Pavakarę, Vilniuje, Dūkštų gatvėje, kiemo teritorijoje automobiliu „Toyota Avensis“ važiuodama neblaivi 42 metų moteris kliudė ir apgadino stovintį automobilį „Toyota Celica“. Išvažiuodamas iš kiemo, „Toyota Avensis“ atsitrenkė į kelio bortelį ir jau važiuodamas pagrindiniu keliu trenkėsi į priešpriešinio eismo juosta važiavusį miesto maršrutinį autobusą „Scania“, vairuojamą 56 metų vyro.

Per eismo įvykį nukentėjo 4 metų mergaitė, kuri buvo nuvežta į ligoninę. Mažametę vežėsi neblaivi vairuotoja. Pirminiais duomenimis, jai nustatytas sunkus neblaivumo laipsnis.

Popietę, sostinėje, Liepkalnio gatvėje, iš aikštelės išvažiuodamas automobilis „Subaru Legacy“ nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio sunkvežimio „MAN 19.372“, vairuojamo 35-erių vyro, ir su jo susidūrė. Nukentėjo lengvojo automobilio 40 metų vairuotojas ir 34 metų keleivė.

Po 21 val., lyjant, Panevėžyje, Ramygalos ir Vilniaus gatvių sankryžoje, į kairę „Volkswagen“ markės automobiliu sukdamas 51 metų vyras nepraleido per pėsčiųjų perėją ėjusios moters, ją kliudė ir sužeidė. Nukentėjo 58 metų pėsčioji. Abiem eismo dalyviams degė žalias šviesoforo signalas.

Vakare, prieš 22 val., lyjant ir esant rūkui, Skuodo rajone, nuo kelio Mažeikiai–Skuodas nuvažiavo į griovį automobilis „VW Passat“, vairuojamas 34 metų moters. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta vairuotojos duktė, kuriai 5 metai. Dar dvi mažametės keleivės (3 ir 8 metų), pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Per parą – 16 eismo įvykių, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais: Šiauliuose, Elektrėnų savivalybėje ir Kėdainių (magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai), Klaipėdos (Gargžduose), Lazdijų, Mažeikių, Molėtų, Skuodo, Šilalės (2), Šiaulių, Ukmergės (magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys), Utenos, Vilniaus (3) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.