17-mečio iš Vilkaviškio rajono mirtį gaubia gandai: policija neigia sklandančią teoriją

Pilviškių miestelį (Vilkaviškio r.) sukrėtė 17-mečio mirtis. Naktį dingęs vaikinas po pusės paros buvo rastas negyvas vandens kanale. Sklido kalbos, kad jis buvo nužudytas, bet ekspertai to nepatvirtino.

Ne vieną pilviškietį papiktino pirminė policijos informacija, kad kūnas esą buvo be išorinių smurto žymių. Miestelyje atsirado ir tvirtinančių, kad jaunuolis buvo neatpažįstamai sumuštas, sulaužyta ranka, todėl neabejotinai nužudytas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ne vieną pilviškietį papiktino pirminė policijos informacija, kad kūnas esą buvo be išorinių smurto žymių. Miestelyje atsirado ir tvirtinančių, kad jaunuolis buvo neatpažįstamai sumuštas, sulaužyta ranka, todėl neabejotinai nužudytas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 11:04 AM

Apie dingusį moksleivį policijos pareigūnams buvo pranešta praėjusio penktadienio naktį.

Artimieji teigė, kad jaunuolis išėjo iš namų pas draugus ir negrįžta, nebeatsiliepia telefonu.

Paieška buvo pradėta iš karto, tačiau dingusįjį pavyko rasti tik kitos dienos popietę.

Jo kūnas buvo vandens kanale, maždaug 200 metrų nuo geležinkelio stoties.

Ne vieną pilviškietį papiktino pirminė policijos informacija, kad kūnas esą buvo be išorinių smurto žymių. Miestelyje atsirado ir tvirtinančių, kad jaunuolis buvo neatpažįstamai sumuštas, sulaužyta ranka, todėl neabejotinai nužudytas.

„Suprantame artimųjų netekties skausmą, bet mes vadovaujamės ekspertų išvadomis. Pirminiais duomenimis, jaunuolis nuskendo. Ant jo veido buvo nedidelis sumušimas, ant riešo – mėlynė. Smurto žymių, dėl kurių būtų aišku, kad asmuo dalyvavo konflikte, nėra“, – teigė „Lietuvos rytui“ tyrimą mirties priežasčiai nustatyti kontroliuojantys Marijampolės prokurorai.

Dumblinoje kanalo pakrantėje nebuvo aptikta grumtynių pėdsakų, ji nebuvo ištrypta. Pareigūnai apklausė kelis liudininkus, įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Aiškinantis lemtingosios dienos įvykius nustatyta, kad 17-metis penktadienį apie 17 val. susitiko su draugais. Kompanija miške kepė šašlykus, vėliau vakarėlis tęsėsi vieno jų bute.

Pareigūnai turi informacijos, kad jaunuolių linksmybės neapsiėjo be alkoholio.

„Pirminiais duomenimis, sumušimas ant 17-mečio veido atsirado draugo bute, kuriame buvo keturi jaunuoliai. Vėliau vaikinas su bičiuliu išėjo, o po kiek laiko jų keliai išsiskyrė.

Tirsime, ar vyko konfliktas geležinkelio stotyje, kaip teigia kai kurie apklaustieji, – sakė prokurorai. – Yra žinoma, kad po 22 val. kompanija nusipirko litrą viskio.

Aiškinsimės, kur jaunuoliai tokiu metu miestelyje galėjo įsigyti alkoholio.

Be to, bus atliekamas tyrimas dėl narkotikų vartojimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.