Nelaimė Telšių r.: tragiškų įvykių grandinė kelyje lėmė žmogaus žūtį

Pirmadienį vakare Telšių rajone iš keliu važiuojančio mikroautobuso priekabos iškritusi detalė sukėlė kito vairuotojo mirtimi pasibaigusį autoįvykį.

Iš mikroautobuso priekabos daiktadėžės iškritusi detalė atsitrenkė į automobilį „Suzuki Ignis“, o šis rėžėsi į šalikelėje stovėjusį „Subaru Outback“.<br> Policijos nuotr.
Iš mikroautobuso priekabos daiktadėžės iškritusi detalė atsitrenkė į automobilį „Suzuki Ignis“, o šis rėžėsi į šalikelėje stovėjusį „Subaru Outback“.<br> Policijos nuotr.
Nelaimė Telšių r.: avarijos metu sužaloto vairuotojo gyvybė užgeso ligoninėje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Nelaimė Telšių r.: avarijos metu sužaloto vairuotojo gyvybė užgeso ligoninėje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 11:38 PM, atnaujinta Apr 13, 2021, 1:59 PM

Apie Nakrošiškių kaime įvykusią nelaimę policijos pareigūnams buvo pranešta 18 val. 15 min.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado į šalikelėje stovėjusį automobilį „Subaru Outback“ įsirėžusį automobilį „Suzuki Ignis“ su sunkiai sužalotu vairuotoju.

Greitoji pagalba 65 metų „Suzuki Ignis“ vairuotoją nuvežė į ligoninę. Nors medikai stengėsi išgelbėti sužaloto vyro gyvybę, to padaryti nepavyko. Šis Telšių rajono gyventojas ligoninėje mirė 22 val. 40 min.

Į ligoninę dėl per susidūrimą patirtų sužalojimų buvo atvežta ir 45 metų automobilio „Subaru Outback“ vairuotoja. Suteikus pagalbą ši Telšių rajono gyventoja buvo palikta gydytis ligoninėje.

Paaiškėjo, kad tragiška avarija įvyko ne dėl jau minėtų vairuotojų kaltės.

Nelaimės priežastimi tapo iš šiuo keliu važiavusio mikroautobuso priekabos iškritusi atsarginė detalė.

Mikroautobusą „Iveco Daily“, prie kurio buvo prikabinta ir tempiama priekaba „Tauras 3500“, vairavo 28 metų Telšių rajono gyventojas.

Mikroautobusui kelyje prasilenkiant su priešinga eismo juosta važiavusiu automobiliu „Suzuki Ignis“, iš mikroautobuso priekabos daiktadėžės iškrito atsarginė automobilio detalė, kuri atsitrenkė į automobilį „Suzuki Ignis“.

Po smūgio lengvais automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su šalikelėje stovėjusi „Subaru Outback“.

Dėl transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, kuris sukėlė kito eismo dalyvio mirtį, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda