Klaipėdos r. gelbėtojai vadavo vamzdyje įstrigusią mažametę mergaitę

Pirmadienį Klaipėdos rajone gelbėtojai vadavo vamzdyje įstrigusią mažametę mergaitę.

 Mergaitė į vamzdį įkrito jo nepastebėjusi.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Mergaitė į vamzdį įkrito jo nepastebėjusi.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 10:07 AM, atnaujinta Apr 13, 2021, 3:09 PM

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, 14 val. 04 min. buvo gautas pranešimas, kad Bruzdelyno kaime, naujai suformuotame žemės sklype mergaitė įkrito ir įstrigo maždaug pusmetrio skersmens inžinerinių tinklų vamzdyje.

Atvykę gelbėtojai parankinėmis priemonėmis mergaitę ištraukė ir perdavė medikams.

Mažametė išvežta į ligoninę.

Kėlė užkabinę už gobtuvo

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ praneša Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnuba, į pavojingas sitaucijas pakliuvusius vaikus ugniagesiams tenka gelbėti gana dažnai. Pirmadienį prieš vidurdienį Vilniuje, žaidimų aikštelėje, vaikas įkišo pirštą į futbolo vartų metalinio tinklo žiedą ir negalėjo ištraukti. Atvykę gelbėtojai praplėtė žiedą ir išlaisvino berniuką.

O popietę Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos ugniagesiai aukštalipiai ir Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Klaipėdos rajone, Kretingalės seniūnijoje esantį Bruzdeilyno kaimą, kur naujai suformuotame žemės sklype 2,5 metų mergaitė buvo įkritusi į inžinerinių tinklų vamzdį.

„Šeima su dviem mažamečiais vaikais buvo atvažiavusi tvarkyti sklypo, – sakė Klaipėdos PGV Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Lengvinas, buvęs nelaimės vietoje. – Mergaitė vaikštinėdama lauke nepastebėjo kanalizacijos vamzdžio, kuris buvo lygus su žeme, ir įkrito. Laimei, jame tuo metu nebuvo vandens.

Atvykę ugniagesiai vaiko negalėjo pasiekti rankomis, nes mergaitė buvo įstrigusi 50 centimetrų skersmens vamzdyje maždaug 2 metrų gylyje. Tada jie užkabino gaisrinių žarnų laikiklį už gobtuvo ir ją iškėlė. Visa gelbėjimo operacija užtruko apie 2 minutes“.

Išgelbėta mergaitė buvo perduota greitosios pagalbos medikams ir išvežta į gydymo įstaigą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet autoavarijose ir buityje ugniagesiai išgelbėjo 7 vaikus.

Pernai įvairių įvykių metu išgelbėti 27 vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.