Įtemptas ugniagesių gelbėtojų savaitgalis: be atokvėpio iš gaisro į gaisrą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 118 gaisrų ir atliko 112 gelbėjimo darbų. Viename iš gaisrų žuvo žmogus.

 Įtemptas ugniagesių gelbėtojų savaitgalis: be atokvėpio iš gaisro į gaisrą.<br> PAGD nuotr.
 Įtemptas ugniagesių gelbėtojų savaitgalis: be atokvėpio iš gaisro į gaisrą.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 9:43 AM, atnaujinta May 3, 2021, 9:47 AM

Sekmadienį pavakary buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Čekiškės seniūnijoje, Antakalnių kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jis jau visas buvo apimtas liepsnų. Apmalšinę ugnį, verandoje ugniagesiai aptiko smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Gaisro metu medinis namas sudegė visiškai.

Penktadienį apie 15 val. Alytaus ugniagesiai skubėjo į Vingio gatvę. Bute ant viryklės svilo maistas. Iš buto jie išvedė moterį ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Ji buvo išvežta apžiūrai. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Apie 16 val. Šalčininkų rajone, Eišiškėse, atvira liepsna degė autoserviso stogas. Iki atvykstant ugniagesiams gaisro vietoje savininkui lūžo koja. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 150 kv. m stogo dangos ir konstrukcijų.

Šeštadienį apie 3 val. nakties Tauragės rajone, Batakių seniūnijoje, Bildenių kaime, liepsnojo medinis ūkinis pastatas, kuriame buvo sukrauta apie 1 500 šieno rulonų. Gaisro metu sudegė pastatas, viduje buvusi priekaba su 2 t grūdų ir šieno rulonai.

Sekmadienį apie 2 val. nakties Vilniuje, J.Janonio gatvėje, degė gyvenamojo namo stogas ir automobilis „Jeep Grand Cherookee“. Jį savininkas traktoriumi atitraukė toliau nuo namo. Gaisro metu automobilis sudegė, apdegė ir buvo nuardyta 60 kv. m stogo konstrukcijų.

Apie 14 val. 22 min. Lazdijų rajone, Šventežerio seniūnijoje, Teizų kaime, degė ūkinio pastato vidus. Ugniagesiai iš jo išnešė 2 dujų balionus. Ūkininkas su traktoriumi iš degančio pastato padėjo išvežti šieno rulonus. Gaisro metu apdegė ir vandeniu buvo sulieti 22 šieno rulonai, sudegė ūkio apyvokos daiktai.

Apie 16 val. 42 min. Alytaus rajone, Butrimonių miestelyje, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, pradegė ir sukrito perdanga, sudegė daiktai.

Penktadienį buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Pagirių kaime, 9 metų berniukas įkišo pirštą į metalinę rankeną ir negali ištraukti. Atvykę ugniagesiai perpjovė rankeną ir išlaisvino berniuko pirštą. Vaiką apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai.

Šeštadienį ugniagesiams pranešta, kad Radviliškio rajone, Aukštelkų seniūnijoje, Arimaičių kaime, smalsi karvė įkišo galvą į traktoriaus padangą ir negali ištraukti. Kadangi ji užstrigo, karvė galėjo uždusti. Ugniagesiai, naudodami hidraulines žirkles, sukarpė padangą ir išlaisvino gyvulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.