Praėjusios paros avarijose nukentėjo 9 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės 24 dieną, pirmadienį, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 59 eismo įvykius. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 įvykiai, sužeistas 1 žmogus (mažametis) (Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainiuose, Pakruojo r. (Guostagalio k.)).

 Praėjusios paros avarijose nukentėjo 9 žmonės.<br> T.Bauro nuotr.
 Praėjusios paros avarijose nukentėjo 9 žmonės.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-25 11:28, atnaujinta 2021-05-25 11:35

Atvejai, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais – 17, viename jų nukentėjo žmogus (Lazdijuose, Druskininkų savivaldybėje ir Biržų, Ignalinos, Jonavos, Klaipėdos – 2 (1 – magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Kupiškio, Mažeikių, Molėtų – 2 (1 – magistraliniame kelyje A14 Vilnius–Utena), Radviliškio, Raseinių – 2 (1 – magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Ukmergės (magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys), Vilniaus – 2 (1 – magistraliniame kelyje A15 Vilnius–Lyda) rajonuose)).

Pirminiais duomenimis, 9-iuose eismo įvykiuose sužeisti 9 žmonės (4 nepilnamečiai). Nukentėjo vairuotojai (2 motociklų), 2 nepilnamečiai pėstieji (vienas pėsčiųjų perėjoje). 3-uose įvykiuose dalyvavo dviračių vairuotojai, tarp jų 2 nepilnamečiai, važiavę elektriniais paspirtukais).

Transporto priemonių susidūrimų – 4 atvejai, tamsiuoju paros metu įvyko 1 eismo įvykis. Miestuose – 7 įvykiai (Vilniuje ir Kaune – po 3, Alytuje).

Popietę, Vilniuje, Savanorių prospekte, pirminiais duomenimis, lipant keleivei į mikroautobusą, šis pajudėjo, dėl to 55 metų moteris griuvo ir susižeidė.

Vakare Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos budėtojai gavo pranešimą iš ligoninės, kad į gydytojus kreipėsi nukentėjusi 41 metų moteris. Pasak jos, apie 19 val. sostinėje, J. Balčikonio gatvėje, ji, važiuodama dviračiu, susidūrė su kita dvirate transporto priemone – taip pat dviračiu. Apie eismo įvykį jame dalyvavusieji policijai nepranešė.

Po dešimtos vakaro, Vilniuje, Vakarinio aplinkkelio vingyje, motociklo BMW K 1200 R nesuvaldė, virto ir susižeidė 25 metų vyras.

Dar viename eismo įvykyje ryte motociklo vairuotojas nukentėjo Klaipėdos rajone. Pirminiais duomenimis, iš griovio iššokus stirnai, motociklu „Yamaha“ važiavęs 39 metų vyras ją partrenkė, nuo smūgio motociklas apvirto ir slydo šonu.

Prieš aštuntą ryto, Kaune, Vaidoto ir Plento gatvių sankryžoje, susidūrė 4 automobiliai. Iš šalutinio kelio išvažiuodamas ir į kairę sukdamas 28 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi A6“ nepraleido pagrindiniu keliu iš dešinės važiavusio automobilio BMW X Reihe, vairuojamo 60 metų vyro, ir su juo susidūrė. Nuo smūgio BMW apsisuko, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kliudė važiavusius automobilius „VW Caddy“ ir „VW Passat“. Per įvykį apgadintos visos šios transporto priemonės ir nukentėjo „VW Caddy“ 46 metų vairuotojas.

Po trečios po pietų, Kaune, prie Žagarės ir Girulių gatvės sankryžos, automobilis BMW X5, vairuojamas 22 metų vaikino, kliudė iš šalutinio kelio, pirminiais duomenimis, netikėtai išvažiavusį elektrinį paspirtuką. Juo važiavo ir nukentėjo 10 metų mergaitė (nuvežta į ligoninę).

Netrukus po šio įvykio vėl Kaune į eismo įvykį pateko kitas nepilnametis. T. Ivanausko gatvėje į stovintį automobilį „VW Passat“ atsitrenkė ir susižeidė elektriniu paspirtuku važiavęs 16-metis paauglys.

Popietę, Alytuje, Naujojoje gatvėje, 63 metų vyras, važiuodamas automobiliu „Opel Zafira“, nepraleido ir kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusią ir elektrinį paspirtuką vedusią 12 metų mergaitę.

Vakare (apie 19 val.), Pakruojo rajone, Guostagalio kaime, nuosavo namo kieme, automobiliu „Seat Leon“ atbulomis važiuodamas ir, pirminiais duomenimis, apsisukdamas neblaivus 64 metų vyras kliudė stovėjusį mažametį. Nukentėjęs 6 metų berniukas paguldytas į ligoninę. Vairuotojui nustatytas 0,77 promilės neblaivumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.