Praėjusios paros avarijose sužeista 14 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės 25 d., antradienį, pirminiais duomenimis, 9-iuose eismo įvykiuose sužeista 14 žmonių. Daugiau negu pusė įvykių (5) įvyko esant šlapiai kelio dangai arba lyjant, tamsiuoju paros metu – 1 įvykis.

 Praėjusios paros avarijose sužeista 14 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 14 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 3:23 PM, atnaujinta May 26, 2021, 3:28 PM

Miestuose – 6 eismo įvykiai (Kaune ir Klaipėdoje – po 2, Biržuose ir Mažeikiuose). Įvykiuose nukentėjo 5 vairuotojai, 4 automobilių keleiviai, 4 asmenys, važiavę dviračiais (1 elektrinio paspirtuko vairuotojas), 1 pėsčiasis (pėsčiųjų perėjoje). 2-uose įvykiuose sužeista po 3 žmones (Kaune ir Trakų r.), viename (Plungės r.) – 2 eismo dalyviai. Transporto priemonių priemonių susidūrimų – 5 atvejai, nuvažiavimų nuo kelio – 2.

Prieš vidurdienį, Kauno rajone, Girionių kaime, kelyje Vaišvydava–Girionys–Žiegždriai, dviračiu važiavusį 56 metų vyrą, pirminiais duomenimis, partrenkė automobilis „Toyota Auris“ ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Žmogus nuvežtas į ligoninę.

Aiškinantis aplinkybes, pavakarę, šis automobilis rastas tame pačiame kaime automobilių stovėjimo aikštelėje. Pirminiais duomenimis, automobilį galbūt vairavo jo savininkė, 62 metų moteris, jai nustatytas 2,28 promilės neblaivumas.

Popietę, lyjant, Kaune, Taikos prospekte, išvažiuodamas iš teritorijos automobilis „Nissan Micra“ ir sukdamas į kairę nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio tiesiai „Volvo“ markės automobilio ir su juo susidūrė. Po susidūrimo šis automobilis atsitrenkė į tvorą. Per eismo įvykį nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai, 48-erių moteris ir 45-erių vyras, ir „Nissano“ 46 metų keleivė.

Prieš vidurnaktį, Kaune, Jonavos gatvėje (apšviesta), elektriniu paspirtuku važiavo neblaivus 28 metų vyras (1,28 promilės). Pirminiais duomenimis, iš aikštelės išvažiavo automobilis „Renault Mégane“, vairuojamas 20 metų merginos, dėl to dviratės transporto priemonės vairuotojas, vengdamas susidūrimo, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Jis nuvežtas į ligoninę.

Ryte, prieš aštuntą, Klaipėdoje, Taikos prospekte, automobilis „Audi A4“, vairuojamas 21 metų merginos, apsisukdamaas, pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužeidė 60 metų moterį (paguldyta į ligoninę).

Prieš šeštą vakaro, lyjant, uostamiestyje, Švyturio gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje susidūrė du automobiliai: 43 metų vyro vairuojamas „Opelis“ ir „VW Tiguan“. Nukentėjo pastarojo automobilio 36 metų vairuotoja.

Ryte, pusę dešimtos, Mažeikiuose, Naftininkų gatvėje, 22 metų mergina automobiliu „Audi A4“ išvažiuodama iš kiemo nepraleido dviračių taku dviračiu važiavusios 69 metų moters, ją kliudė ir sužeidė.

Popietę, lyjant, Plungės rajone, kelių Plungė–Vėžaičiai ir Rietavas–Lioliai–Mažieji Mostaičiai sankryžoje, tiesiame ruože vairuojamo automobilio „Fiat Ulysse“ nesuvaldė 30 metų vyras. Automobilis kliudė kelio ženklą ir nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę. Sužeistas vairuotojas (paguldytas į ligoninę) ir 28 metų keleivė.

Pavakarę, Biržuose, Gimnazijos gatvėje, prieš išlipdama iš automobilio „VW T-Roc“ 36 metų vairuotoja atidarė dureles, bet nepastebėjo iš galo dviračiu važiavusio vyro, o šis ir atsitrenkė į jas. Nukentėjo 76 metų eismo dalyvis.

Vakare, Trakų rajone, kelio Senieji Trakai–Šventininkai vingyje į kairę į pakelės griovį nuvažiavo ir apvirto automobilis „Toyota Avensis“. Nukentėjo 18 metų vairuotoja ir du keleiviai, 19-metė mergina ir 18 metų vaikinas (paguldytas į ligoninę).

Pirminiais duomenimis, per parą – 62 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 1 įvykis (Klaipėdos rajono Gindulių kaime). 10 atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais, šie įvykiai: Druskininkų savivaldybėje, Kretingos, Molėtų (Alantos mstl.), Pakruojo, Prienų – 2 (1 – magistraliniame kelye A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Rokiškio, Šakių, Telšių, Varėnos (magistraliniame kelyje A4 Vilnius–Varėna–Gardinas) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.