Praėjusios paros avarijose sužeista 11 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 29-ąją, antradienį, šalies keliuose eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeista 11 žmonių (nepilnamečiai nenukentėjo). Įvyko 9 eismo įvykiai, daugiausia transporto priemonių susidūrimų – 4 atvejai.

 Praėjusios paros avarijose sužeista 11 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 11 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 10:47 AM, atnaujinta Jun 30, 2021, 10:50 AM

Apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 2, nuvažiavimų nuo kelio ir užvažiavimų ant pėsčiojo (pėsčiųjų perėjoje) – po 1 įvykį. Viename įvykyje (Klaipėdoje) nukentėjo 87 metų moteris, važiavusi miesto maršrutiniu autobusu.

Po 2 eismo dalyvius sužeista 2-uose įvykiuose (Kaune ir Kauno rajone). Elektrinių paspirtukų vairuotojai pateko į 2 eismo įvykius (nukentėjo 3 asmenys), motociklų vairuotojai taip pat dalyvavo 2-uose įvykiuose. Pirminiais duomenimis, neblaivus vairuotojas – 1 eismo įvykis. Miestuose – 6 įvykiai (Vilniuje – 3, Klaipėdoje – 2, Kaune).

Anksti ryte, po penktos, Vilkaviškio rajone, Andriškių kaime, kelyje Vilkaviškis–Kudirkos Naumiestis–Šakiai, automobilio „Audi Q7“ nesuvaldė neblaivus 40 metų vyras (nustatytas 1,71 promilės neblaivumas). Vingyje į kairę „Audi“ atsitrenkė į kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio, išvertė gyvenamojo namo tvorą, kliudė sklype augančius augalus, šulinį ir dar trenkėsi į elektros stulpą. Nukentėjo įvykio kaltininkas – vairuotojas.

Popietę, Vilniuje, Antakalnio gatvėje, iš kiemo atbulomis automobiliu „Opel Movano“ išvažiuodamas 62 metų vyras kliudė ir sužeidė per pėsčiųjų perėją ėjusią 75 metų moterį (nuvežta į ligoninę).

Prieš septintą vakaro, sostinėje, Mamoničių gatvėje, iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis BMW X3, vairuojamas 34-erių moters, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz Sprinter“ (iki 3,5 t). Nukentėjo jo 57 metų vairuotojas.

Pavakarę, Klaipėdoje, Švepelių gatvėje, į kairę sukdamas krovininio automobilio MAN 62 metų vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir ši apvirto važiuojamojoje kelio dalyje. Nukentėjo vairuotojas (nuvežtas į ligoninę).

Prieš antrą po pietų, Kauno rajone, Domeikavoje, vienos gatvės daugiabučio namo kieme, motociklu „Honda NX 650“ į dešinę sukdamas 30 metų vyras, pirminiais duomenimis, pamatęs iš priekio atvažiuojantį automobilį BMW 320, staigiai stabdė ir nugriuvo nuo motociklo. Slysdamas motociklas priekiniu ratu atsitrenkė į automobilio galinį ratą. Po įvykio dviratės transporto priemonės vairuotojas nuvežtas į ligoninę.

Taip pat popietę, vėl Kauno rajone, Vilkijoje, Vydūno alėjoje, iš šalutinio kelio į kairę sukdamas motociklas „Kawasaki VN 1500“ susidūrė su pagrindiniu keliu tiesiai važiavusiu automobiliu „Audi A4“, kurį vairavo 19 metų mergina. Nukentėjo motociklo 55 metų vairuotojas ir kartu važiavusi 57-erių keleivė.

Prieš ketvirtą po pietų, Vilniuje, Naugarduko gatvėje, 51 metų vyras automobiliu „Kia“ išvažiuodamas iš teritorijos susidūrė su jam iš dešinės šaligatviu važiavusiu elektriniu paspirtuku. Nukentėjo juo važiavęs 32 metų vyras.

Pavakarę, Kaune, Vytauto prospekto ir Totorių gatvių sankryžoje, automobilio „Škoda Superb“ 27 metų vairuotoja, Ukrainos pilietė, nepraleido dviračių pervaža važiavusio elektrinio paspirtuko ir su juo susidūrė. Šią dviratę transporto priemonę vairavo 30 metų vyras, kartu su juo važiavo ir 23 metų mergina, abu jie ir nukentėjo.

Per parą – 66 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 6 (Klaipėdoje – 3, Kaune, Ignalinos r. (Grikiapelės k.), Vilkaviškio r. (Andriškių k.)). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 10, šie įvykiai įvyko Anykščių, Ignalinos, Klaipėdos, Panevėžio, Pasvalio, Prienų (magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Šiaulių (magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas) ir Švenčionių (2) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.