Šakių rajone ūkininkas puolė į ugnį gelbėti kaimyno: netrukus kaimą apskriejo liūdna žinia

Šakių rajono ūkininkas, išgirdęs žinią, jog degančiame name pagalbos šaukiasi kaimynas, nulėkė į nelaimės vietą ir kartu su žmona iš namo išnešė sąmonę praradusį nelaimėlį, bet jis mirė ligoninėje.

Žvakė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žvakė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gaisrą Šakių rajono pensininko namuose sukėlė įjungta sena skalbimo mašina.<br>Ugniagesių nuotr.
Gaisrą Šakių rajono pensininko namuose sukėlė įjungta sena skalbimo mašina.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-07-22 06:28

Gegužių kaime gyvenančio 89 metų Albino namuose pirmadienį prieš vidurdienį kilo gaisras. Vonios kambaryje užsidegė įjungta sena skalbyklė.

Šeimininkas iš pradžių kibiru vandens bandė pats užgesinti ugnį, tačiau liepsnos greitai plito, besilydančios plastiko lentelės skleidė juodus dūmus.

Šoko ištiktas pensininkas, supratęs, kad ugnies neįveiks, ėmė šauktis pagalbos. Jį išgirdo tolėliau gyvenanti kaimynė. Atėjusi į Albino kiemą moteris pamatė gaisro dūmus ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

„Kaimynė paskambino mano mamai, mes netoli Albino gyvename, o mama paskambino man, – pasakojo 50-metis ūkininkas Valdas Urbštas. – Mudu su žmona buvome fermose. Greitai sėdome į mašiną ir parlėkėme namo. Iš Albino namo virto dūmai, viduje buvo girdėti ūžimas.

Kiek pastūmiau duris, bet kažkas iš kitos pusės trukdė atidaryti. Pro plyšį įkišau ranką, apčiupinėjau, supratau, kad liečiu žmogaus galvą. Kaimynas buvo atėjęs iki lauko durų, bet nebepajėgė išeiti ir nugriuvo. Aš duris per jėgą atstūmiau.“

Sąmonę praradusį kaimyną Valdas į lauką ištempė kartu su žmona Aušra. Pensininkas, besigalynėdamas su vonios kambaryje siaučiančiomis liepsnomis, apdegė plaukus, veidą, rankas ir krūtinę. Jis buvo skubiai išgabentas į Kauno klinikas.

Vakar rytą Gegužių kaimą pasiekė žinia, jog per gaisrą stipriai nukentėjusio pensininko gyvybė užgeso Kauno klinikose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.