Savaitgalio gaisrai nusinešė dviejų žmonių gyvybes

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 65 gaisrų ir atliko 92 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo du žmonės, vienas buvo traumuotas.

 Savaitgalio gaisrai nusinešė dviejų žmonių gyvybes.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalio gaisrai nusinešė dviejų žmonių gyvybes.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-27 10:54, atnaujinta 2021-09-27 10:58

Šeštadienio vidurnaktį buvo pranešta, kad Vilniuje, Mečetės gatvėje, dega pavėsinė, o viduje yra du žmonės. Atvykę ugniagesiai viduje rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Pavėsinėje degė čiužinys, patalynė ir suolas.

Apie 22 val. 02 min. gautas pranešimas, kad Kaune, Keramikų akligatvyje, atvira liepsna dega sodo namelis. Viduje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Gaisro metu sodo namelis sudegė.

Penktadienį, apie 16 val. 24 min., Šakių rajone, Plokščių kaime, liepsnojo medinė vasaros virtuvė. Gesindamas gaisrą apdegė vyras. Jam greitosios pagalbos medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu vasaros virtuvė sudegė, ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį ūkinį pastatą ir medinę pavėsinę.

Sekmadienio vidurnaktį Akmenės rajone, Naujosios Akmenės kaimiškojoje seniūnijoje, Vegerių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė dalis perdangos ir stogo.

Apie 2 val. nakties medinis gyvenamasis namas liepsnojo Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Paparčių kaime. Gaisro metu pastatas sudegė.

Apie 10 val. Kalvarijos savivaldybėje, Juodelių kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas, perdanga, dalis lauko sienos, viduje buvę namų apyvokos daiktai ir baldai. Autonominis dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Apie 11 val. 36 min. pranešta apie gaisrą Mažeikių rajone, Šerkšnėnų kaime. Ten atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė jo vidus, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, sugriuvo perdanga, išvirto viena siena. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 17 val. 49 min. medinis gyvenamasis namas liepsnojo Lazdijų rajone, Krosnos seniūnijoje, Vartų kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas ir perdanga, išdegė vidus, sudegė namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo 10 t trąšų, buvusių už 7 m nuo namo. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 18 val. 02 min. buvo gautas pranešimas, kad Elektrėnų savivaldybėje, kelyje Vilnius – Kaunas, netoli Vievio miško, dega autobusas „Neoplan HS1839“. Žmonės iš autobuso išlipo patys. Autobusas milteliniu gesintuvu buvo užgesintas iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu išdegė variklio skyrius.

Sekmadienį, apie 9 val. 03 min., gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Jaunystės gatvėje, dėl gamtinių dujų nuotėkio 2 aukštų, 11 butų gyvenamojo namo pirmojo aukšto bute įvyko sprogimas. Jo metu bute buvę 2 asmenys nenukentėjo. Iš pastato buvo išvesta 10 žmonių. Ar buvo pažeistos pastato konstrukcijos, dar tiriama. Sprogimo metu pažeista perdanga, nuo sprogimo bangos apgadinti 4 lengvieji automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.