Masinė avarija autostradoje: Raseinių r. susidūrė net 7 automobiliai, prireikė visų tarnybų

Magistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda dėl slidžios kelio dangos ketvirtadienio rytą susidūrė net septyni automobiliai. Įvykio vietoje prireikė visų specialiųjų tarnybų – ugniagesių, policijos, medikų.

Masinė avarija autostradoje: Raseinių r. susidūrė net 7 automobiliai, prireikė visų tarnybų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Masinė avarija autostradoje: Raseinių r. susidūrė net 7 automobiliai, prireikė visų tarnybų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2022, 8:34 AM, atnaujinta Jan 6, 2022, 9:33 AM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, ugniagesiai pranešimą apie masinę avariją ketvirtadienio rytą gavo apie 7 val. 59 min. Buvo pranešta, kad susidūrė šeši lengvieji automobiliai ir sunkvežimis.

Gelbėtojams atvykus į avarijos vietą automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda 151 km, ties Ariogala, čia jau buvo greitosios pagalbos medikai, buvo laukiama policijos pareigūnų.

Pasak ugniagesių, prispaustų žmonių nebuvo, kelias, nors ir sunkiai, bet pravažiuojamas.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos. Pranešama, kad ties avarijos vieta yra labai slidų.

Šiaulių apskrities VPK atstovė Gailutė Smagriūnienė lrytas.lt informavo, kad žmonės per avariją nenukentėjo.

„Visi pildosi eismo įvykio deklacijas“, – sakė policijos atstovė.

Lietuvos automolbilių kelių direkcijos teigimu, ketvirtadienio rytą eismo sąlygas sunkino plikledis.

Ketvirtadienio 6 val. duomenimis, dėl šlapdribos vakarų, šiaurės ir rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos buvo slidžios, su pažliugusio sniego provėžomis. Telšių, Šiaulių, Kupiškio ir Ignalinos rajonuose buvo susiformavęs plikledis. O Utenos apskrityje puraus sniego sluoksnis vietomis siekė iki 10 cm.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos buvo šlapios, vietomis su šlapio sniego provėžomis. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje buvo provėžoti, slidūs, padengti prispausto sniego sluoksniu.

Šilalės rajone eismo sąlygas sunkino rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekė iki 200 m.

Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse šlapdriba, Utenos apskrityje snygis. Marijampolės ir Kauno apskrityse lietus, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

Eismo sąlygas ir dieną sunkins snygis ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis ketvirtadienio dieną numatomas snygis, formuosis plikledis. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.