Siaubingos Kauno avarijos byloje aiškėja nauji faktai: į mirtį lėkęs jaunuolis nuolat įkliūdavo dėl greičio Rėžėsi į sunkvežimį

Antradienį paaiškėjo naujų detalių platų atgarsį sukėlusios avarijos byloje – tyrimas buvo pradėtas, prieš kelias savaites naktį Kaune žuvus 32 metų metų vyrui, kuris vairuodamas „Volkswagen Golf“, naktį didžiuliu greičiu rėžėsi į pirmoje juostoje stovintį sunkvežimį „Scania“. Tragiškas susidūrimas įvyko Savanorių prospekte – jaunuolis žuvo vietoje, lengvasis automobilis buvo visas sumaitotas. 

 Paaiškėjo naujų faktų apie tragišką avariją Kaune ir jos metu žuvusį jauną vyrą. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
 Paaiškėjo naujų faktų apie tragišką avariją Kaune ir jos metu žuvusį jauną vyrą. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 4:25 PM, atnaujinta Jan 18, 2022, 4:26 PM

Užliedžių seniūnijoje (Kauno r.) gyvenęs „VW Golf“ vairuotojas už eismo taisyklių pažeidimus iš viso buvo baustas 10 kartų. Dažniausiai besikartodavę pažeidimai – už greičio viršijimą. Už greitį jis buvo baustas 5 kartus. 

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio jo buvo atimtos teisės nuo 2020 metų liepos iki 2021 metų spalio. Ši nuobauda skirta, nustačius lengvą girtumo laipsnį.

Be to, jaunuolis baudžiamąja tvarka buvo teistas 6 kartus, paskutinį sykį – už vagystę.

Vaikinas iki tragedijos gyveno vienas.

Į sunkvežimį jis rėžėsi, vairuodamas savo tėvo, gyvenančio Kaune, automobilį.

Kai sūnus paprašydavo leisti jam pasinaudoti „VW Golf“, tėvas neprieštaraudavo.

Per apklausą tėvas teigė nežinantis, dėl kokių priežasčių sūnus gruodžio 29-ąją, po vidurnakčio sėdo prieš vairo. Kodėl jaunuolis tai pasielgė, kol kas nustatyti nepavyko, taip pat dar neaišku, ar jis atvyko į Kauną iš Užliedžių pusės, kas galėjo lemti, kad nepamatė stovėjusios sunkiasvorės transporto priemonės. 

Paskutinį kartą su šeima jaunuolis bendravo per Kalėdas – artimiesiems nepasirodė, kad jis galėtų būti slegiamas kokių nors bėdų.

Pasak žūties bylai vadovaujančio prokuroro Osvaldo Stadaliaus, dar nėra gauta kraujo tyrimo rezultatų, ar vairuotojas buvo blaivus.

Nenustatytas šiuo metu ir „VW Golf“ greitis, tačiau sprendžiant iš nelaimę užfiksavusio vaizdo įrašo, jis buvo išties didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.