Tragiškas savaitgalis: gaisruose žuvo 4 žmonės, dar keli buvo sužaloti

Balandžio 11-ąją, iškart po vidurnakčio, buvo gautas pranešimas, kad Raseinių rajone, Šiluvos seniūnijoje, Bogušiškių kaime, dega gyvenamasis namas, o viduje yra du žmonės. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

 Tragiškas savaitgalis: gaisruose žuvo 4 žmonės, dar keli buvo sužaloti.<br> PAGD nuotr.
 Tragiškas savaitgalis: gaisruose žuvo 4 žmonės, dar keli buvo sužaloti.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-11 11:55, atnaujinta 2022-04-11 11:58

Pasak PAGD pranešimo, apmalšinę liepsnas ir su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į pastatą, ugniagesiai viduje rado tris žuvusius žmones – du vyrus ir moterį. Pasak Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Giedriaus Stonio, ugniagesiai į šią sodybą važiavo jau ne pirmą kartą: „Prieš kurį laiką degė šios šeimos ūkinis pastatas.“

Šiuo metu atliekamas tyrimas, dėl ko kilo šitas tragiškas gaisras. Naktį budėjusi ir gaisravietėje apsilankiusi Šakių PGT vyresnioji specialistė Aurelija Misevičienė teigė, jog smarkiai sudegė namo mansarda ir stogas, išdegė ir pirmasis aukštas.

„Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti ir nuo krosnies ar kamino, tuo labiau, kad krosnis buvo kūrenta. Neatmetama, kad jis įsiplieskė ir nuo neatsargaus rūkymo. Visi žuvusieji buvo rasti viename kambaryje“, – sakė ji.

Dar vienas žmogus gaisre žuvo balandžio 10-osios vakare. Apie 21 val. 23 min. buvo pranešta, kad Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijoje, Nelydiškių kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, namas jau buvo apimtas liepsnų, o stogas sukritęs į vidų. Po kurio laiko gaisravietėje buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas.

Dar du žmonės buvo traumuoti balandžio 8-osios vakare Mažeikiuose kilusiame gaisre. Apie 22 val. Sodų gatvėje esančiame 9 aukštų daugiabutyje degė butas 5 aukšte. Iki atvykstant ugniagesiams iš buto kaimynai išvedė du žmones. Jie dėl nudegimų buvo išvežti į ligoninę.

Savaitgalį šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 109 gaisrų ir atliko 101 gelbėjimo darbą.

Šiemet gaisruose jau žuvo 31 žmogus, pernai tuo pačiu laiku žuvusiųjų buvo 37.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.