Pirmadienio eismo įvykiai: sužeista 10 žmonių, 2 iš jų nepilnamečiai

Gegužės 9 d., pirmadienį, eismo įvykiuose sužeista 10 žmonių (2 nepilnamečiai). Nukentėjo vairuotojai (vienas motociklo), elektrinių paspirtukų ir dviračių vairuotojai, pėsčiasis, kurį partrenkė dviračiu važiavęs vyras.

 Pirmadienio eismo įvykiai: sužeista 10 žmonių, 2 iš jų nepilnamečiai.<br> LKPT nuotr.
 Pirmadienio eismo įvykiai: sužeista 10 žmonių, 2 iš jų nepilnamečiai.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-10 12:12

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad viename įvykyje nukentėjo 2 žmonės. Pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiai, visi – miestuose (Kaune – 4, Kuršėnuose, Panevėžyje, Šiauliuose, Utenoje, Vilniuje). Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7, po vieną įvykį – automobilio nuvažiavimas nuo kelio, užvažiavimas ant pėsčiųjų.

Prieš vidurdienį, Vilniuje, Rodūnios kelyje, susidūrė trys transporto priemonės. 43 metų vyras, vairuodamas krovininį automobilį „MAN“ su puspriekabe, nesilaikė saugaus atstumo iki priekyje ta pačia kryptimi važiavusio ir stabdžiusio krovininio automobilio „Mercedes-Benz Sprinter“ (iki 3,5 t) ir atsitrenkė į jį. Nuo smūgio šis automobilis trenkėsi į važiavusį taksi automobilį „Opel Zafira“, kurį vairavo 45 metų vyras. Per įvykį nukentėjo automobilio „Mercedes-Benz“ 57 metų vairuotojas.

Po vidurdienio, Utenoje, Aukštakalnio gatvėje (krašto kelyje Kupiškis–Utena), į pakelės medį atsitrenkė automobilis „Subaru Forester“, sužeistas jį vairavęs 29 metų vyras. Pirminiais duomenimis, vairuotojas užmigo prie vairo.

Popietę, Panevėžyje, Naujamiesčio gatvėje, nenustatytas asmuo, važiuodamas dviračiu, partrenkė pėsčiąjį. Sužeistas ir į ligoninę paguldytas 55 metų vyras.

Po šeštos vakaro, Šiauliuose, Vilniaus gatvėje, 63 metų moters vairuojamas automobilis „Citroën Xsara Picasso“, apsisukdamas, susidūrė su iš paskos važiavusiu motociklu „Suzuki“, kurį vairavo ir buvo sužeistas 25 metų vyras.

Apie pusę dešimtos vakaro, Kuršėnuose (Šiaulių r.), Daugėlių gatvėje, atbulas važiuodamas automobilis „VW Caddy“, vairuojamas 26 metų moters, nepraleido dviračiu važiavusios moters ir ją partrenkė. Nukentėjo dviračio 79 metų vairuotoja.

Prieš vienuoliktą ryto, Kaune, Islandijos plente, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į kelio atitvarus ir automobilį „Škoda Octavia“ (36 metų vairuotojas) atsitrenkė automobilis „Toyota Corolla Verso“, jį vairavo ir nukentėjo 37 metų moteris.

Popietę, Kaune, Kęstučio gatvėje, į dešinę elektriniu paspirtuku sukdamas 16 metų paauglys susidūrė su automobiliu „Mercedes-Benz ML500“, vairuojamu 43 metų moters. Nukentėjo nepilnametis.

Apie pusę septintos vakaro, Kaune, ties Savanorių prospekto ir Mituvos gatvės sankryža, susidūrė priešpriešiais važiavę elektrinis paspirtukas, kuriuo važiavo dviese, vaikinas ir mergina, ir dviratis. Per įvykį nukentėjo ir į ligoninę pristatyti dviračiu važiavusi 47 metų moteris ir elektrinio paspirtuko 19 metų vairuotojas.

Aštuntą vakaro, Kaune, Baltijos gatvėje, tiesiai važiavęs automobilis „Audi A4“, vairuojamas 33 metų vyro, susidūrė su iš kairės važiavusiu elektriniu paspirtuku. Jį vairavo ir nukentėjo 8 metų berniukas.

Pirminiais duomenimis, per parą – 54 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Rokiškyje ir Šalčininkų rajone, Armonų kaime).

Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais, – 11 (Vilniuje (apie 20 val. 10 min. Molėtų pl., magistraliniame kelyje Nr. A14 Vilnius–Utena), Kazlų Rūdos savivaldybėje (apie 04 val. 36 min. Pinciškės kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, „Via Baltica“ ruožas) ir Kelmės – 3 (apie 22 val. 15 min. ir apie 22 val. 25 min. magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas; apie 05 val. 07 min.), Klaipėdos – 2 (apie 21 val. 35 min. ir apie 22 val. 28 min. magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja), Molėtų (apie 09 val. 13 min.), Širvintų (apie 07 val. 41 min.), Utenos (apie 06 val. 49 min.), Vilniaus (apie 03 val. 35 min. Šumsko mstl.) rajonuose)).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.