Ugniagesiai išgelbėjo ežere iš valties iškritusius vyrus ir iš liepsnų apimtos daržinės vadavo žirgus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 48 gaisrų ir atliko 86 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų smalkėmis apsinuodijo mergina.

 Ugniagesiai išgelbėjo ežere iš valties iškritusius vyrus ir iš liepsnų apimtos daržinės vadavo žirgus.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai išgelbėjo ežere iš valties iškritusius vyrus ir iš liepsnų apimtos daržinės vadavo žirgus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 11:15 AM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, sekmadienį vakare buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Radviliškio rajone, Grinkiškio seniūnijoje, Šmulkiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, namas buvo sudegęs, jo stogas sukritęs. Į ligoninę buvo išvežta mergina, apsinuodijusi smalkėmis. Ugniagesiai išnešė 2 dujų balionus.

Šeštadienio naktį Klaipėdoje, Birutės gatvėje, po 7 aukštų namu esančiame požeminiame garaže degė automobilis. Gaisro metu sudegė automobilio „Mercedes Benz“ degiosios dalys, apsilydė greta stovėjusio automobilio „Renault“ plastmasinės detalės, sutrūkinėjo stiklai, buvo apgadinti dar 4 garaže stovėję automobiliai, aprūko 400 kv. m garažo lubų, apdegė plastikinis vamzdynas ir apšvietimo elektros instaliacija. 10 gyventojų gaisro metu išėjo iš savo butų į lauką.

Apie 05 val. 30 min. Lazdijų rajone, Buktos kaime, liepsnojo daržinė, kurioje buvo 18 žirgų. Ugniagesiai žirgus išgelbėjo. Gaisro metu sudegė daržinėje buvusi karieta, apdegė pastato vidus bei ten buvęs šienas. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo priblokuotas arklides, kuriose buvo 20 žirgų, automobilis ir 8 priekabos žirgams vežti. Dūmų detektorius pastate buvo.

Apie 05 val. 37 min. Vilniuje, Pylimo gatvėje, atvira liepsna degė elektrinis paspirtukas. Gaisro metu sudegė jo degiosios dalys.

Apie 10 val. gaisras kilo Zarasų rajone, Dusetose, 6 butų daugiabutyje. Viename iš butų degė sandėliukas. Gaisro metu išdegė jo vidus, sudegė viduje buvę daiktai. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Gegužės 16-osios naktį, apie 03 val. 51 min., Kėdainių rajone, Daumantų kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu pastatas sudegė visiškai.

Penktadienį, apie 16 val. 54 min., buvo gautas pranešimas, kad Trakuose, ežere, apsivertė valtis ir skęsta žmonės. Ugniagesiai gelbėtojai, nuplaukę valtimi, iš vandens ištraukė du vyrus. Greitosios pagalbos medikai juos apžiūrėjo, bet sveikatos sutrikimų nenustatė.

Šeštadienį, apie 14 val. 59 min., pranešta, kad Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Vijūkų kaime, į maisto smulkintuvą įstrigo moters pirštas. Ugniagesiai diskiniu pjūklu nupjovė smulkintuvo dalį. Nukentėjusioji buvo nuvežta į gydymo įstaigą.

Penktadienį pavakary buvo pranešta, kad Palangoje, Vytauto gatvėje, metalinėje tvoroje įstrigo stirna. Ją išlaisvino ugniagesiai. Nesmarkiai sužeista stirna pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.