Daugiabučio gyventojų miegą nutraukė dujų nuotėkis

Ankstų rytą Kupiškyje vieno Krantinės gatvės penkiaaukščio namo gyventojus iš miego prikėlė ugniagesių skambučiai į duris. Name pasklidus dujoms buvo liepta žmonėms kuo skubiau eiti į lauką.

Ankstų rytą Kupiškyje vieno Krantinės gatvės penkiaaukščio namo gyventojus iš miego prikėlė ugniagesių skambučiai į duris.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ankstų rytą Kupiškyje vieno Krantinės gatvės penkiaaukščio namo gyventojus iš miego prikėlė ugniagesių skambučiai į duris.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

\

May 26, 2022, 7:24 AM

Ugniagesiai iš dviejų namo laiptinių evakavo apie 30 žmonių ir ėmėsi ieškoti, iš kur veržiasi dujos. Vieno buto durų niekas neatidarė.

Kaimynai sakė, kad jau kurį laiką butas yra tuščias – šeimininkai negyvena.

Į butą gelbėtojai pateko išlaužę duris. Paaiškėjo, kad būtent šiame bute yra dujų nuotėkis. Prieš išvykdami šeimininkai blogai užsuko dujinės viryklės čiaupą, todėl dujos po truputį veržėsi lauk.

Užsukę sklendę gelbėtojai išvėdino patalpas ir leido gyventojams grįžti į namus.

Prieš 2 metus kaimyniniame name buvo įvykusi tragedija – dėl dujų nuotėkio vidurnaktį įvykus sprogimui daugiabutyje apdegė moteris ir paauglė, o gyventojams teko iš dūmuose skęstančio daugiabučio tamsoje bėgti į lauką. Moteris su dukra buvo gydomos ligoninėje.

Kupiškyje dar nuo sovietinių laikų prie namų į žemę yra įkastos didelės suskystintųjų dujų talpyklos, o iš jų vamzdžiai nuvesti į daugiabučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.