Praėjusią parą gaisruose išgelbėti 3 žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiai gaisruose išgelbėjo tris žmones.

 Praėjusią parą gaisruose išgelbėti 3 žmonės.<br> PAGD nuotr.
 Praėjusią parą gaisruose išgelbėti 3 žmonės.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 12:31 PM, atnaujinta Jun 1, 2022, 12:34 PM

Kaip rašoma pranešime, apie 5 val. ryto buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Rokiškio rajone, Bulvėniškio kaime. Atvykus ugniagesiams, namas jau degė atvira liepsna. Su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į namą, ugniagesiai viduje rado dūmų prisikvėpavusią garbaus amžiaus moterį. Ją gelbėtojai iškėlė pro langą.

Moteris buvo išvežta į ligoninę ir paguldyta į Reanimacijos skyrių. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo užsidegus senam šaldytuvui.

Po vidurdienio buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Žemynos gatvėje, 6 aukštų daugiabutyje, iš buto trečiajame aukšte sklinda svilėsių kvapas, o buto durų niekas neatidaro. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai iš buto išvedė ir greitosios pagalbos medikams perdavė moterį, kuri buvo apsinuodijusi dūmais. Ji buvo išvežta į ligoninę. Bute, puode ant viryklės, svilo maistas.

Dar vieną žmogų iš degančio buto ugniagesiai išvedė Klaipėdoje, Taikos prospekte. Jį apžiūrėję medikai nustatė, jog vyras nenukentėjo. Gaisras kilo birželio 1-ąją, iškart po vidurnakčio. Jo metu įstiklintame balkone apdegė sienos ir grindys, išdužo langas.

Gegužės 31 d., apie 10 val. 45 min., Rokiškio rajone, Panemunėlio miestelyje, liepsnojo butas daugiabučiame name. Jame žmonių nebuvo, tačiau kaimynas žinojo, kad bute yra kačiukas ir ėjo jo gelbėti.

Kačiuką rasti ir išgelbėti jam pavyko, tačiau vyras prisikvėpavo dūmų ir greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę.

Gaisro metu apdegė 2 kambarių butas ir jame buvę namų apyvokos daiktai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.