Savaitgalio gaisruose žūčių išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 33 gaisrų ir atliko 72 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta.

Savaitgalio gaisruose žūčių išvengta.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Savaitgalio gaisruose žūčių išvengta.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 10:52 AM, atnaujinta Jun 6, 2022, 10:56 AM

Penktadienį apie 20 val. 09 min. buvo pranešta apie gaisrą dviejų aukštų daugiabutyje Klaipėdoje, Minijos gatvėje. Jį, iki atvykstant ugniagesiams, užgesino gyventoja.

Gaisras kilo mansardoje, kurioje buvo įrengtos dirbtuvės ir miegamasis. Miegamajame, lovoje, degė pagalvė, o šioje patalpoje gyvenęs vyras buvo rastas gulintis šalia lovos.

Ugniagesiai žmogų išnešė į lauką ir įkėlė į greitosios pagalbos medikų automobilį. Vyras buvo išvežtas į gydymo įstaigą apžiūrai. Gaisro metu patalpos nebuvo apgadintos. Autonominio dūmų detektoriaus jose nebuvo.

Sekmadienio naktį, apie 3 val., Marijampolės savivaldybėje, Gudelių seniūnijoje, Daugirdų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė pastatas ir jame buvę baldai ir namų apyvokos daiktai.

Apie 7 val. ryto medinis gyvenamasis namas liepsnojo Biržų rajone, Pačeriaukštės seniūnijoje, Žvejotgalos kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas, mansarda, apdegė pirmojo aukšto patalpos. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Apie 12 val. 20 min. buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Kėdainių rajone, Surviliškio seniūnijoje, Sirutiškio kaime. Atvykus ugniagesiams, degė namo priestatas – mūrinė veranda. Gaisro metu išdegė lubos, sudegė ir apsilydė namų apyvokos daiktai, išdužo langas. Dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Apie 15 val. 17 min. buvo gautas pranešimas apie gaisrą lentpjūvėje Kaune, A.Juozapavičiaus prospekte. Viduje degė autoklavas ir lentos jame. Iš pastato ugniagesiai išnešė 10 dujų balionų. Dūmų detektoriaus įmonėje nebuvo.

Apie 22 val. Širvintų rajone, Banišonių kaime, atvira liepsna degė medinis garažas. Gaisro metu sudegė ne tik garažas, bet ir jame buvęs automobilis „Volkswagen Transporter“ bei namų apyvokos daiktai. Nuo degančio garažo apdegė ir gyvenamojo namo medinė apdaila bei gegnės kraštas.

Ugniagesiai nuo ugnies išsaugojo gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

Penktadienį, apie 8 val. 49 min., Vilniaus ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Tūkstantmečio gatvę, kur po eismo įvykio iš vilkiko MAN ant važiuojamosios kelio dalies išsiliejo apie 300 l dyzelinių degalų. Jie pristabdė degalų tekėjimą į aplinką. Likusį dyzeliną – apie 700 l ugniagesiai perpumpavo į kitą įmonės vilkiką. Jie taip pat padėjo UAB „Grinda“ sutvarkyti kelio dangą.

Apie 15 val. 05 min. buvo gautas pranešimas, kad Ukmergėje, Šventosios upėje, skęsta vyras. Iki atvykstant ugniagesiams du vaikinai skęstantįjį ištraukė į krantą. Ugniagesiai padėjo nukentėjusįjį užvesti ant šlaito.

Šeštadienį rytą pranešta, kad Klaipėdoje, Smiltynės gatvėje, Kuršių marių pakrantėje, krantinėje tarp akmenų įstrigo stirna. Naudodami parankines priemones, ugniagesiai stirną išlaisvino, iškėlė ir nunešė iki miško, o ten ją paleido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.