Savaitgalį ugniagesiai sulaukė per 100 iškvietimų

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 39 gaisrų ir atliko 86 gelbėjimo darbus, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Nors savaitgalį gaisrai buvo įsiplieskę prekybiniuose, gamybiniuose ir apgyvendinimo objektuose, laimei, žmonių aukų juose išvengta. Deja, vandens telkiniai vėl negailestingi – vienas žmogus nuskendo.

Savaitgalį ugniagesiai sulaukė per 100 iškvietimų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Savaitgalį ugniagesiai sulaukė per 100 iškvietimų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 2:16 PM, atnaujinta Jul 18, 2022, 2:22 PM

Penktadienį, apie 10 val. 24 min., Plungės rajone, Paukštakių seniūnijoje, Merkelių kaime atvira liepsna degė individualus medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė namo stogas, išdegė visas aukštas ir mansarda, apdegė namo apdailos lentelės, sudegė namų apyvokos daiktai, baldai. Žmonės nenukentėjo.

Vidurnaktį, apie 23 val. 59 min., gautas pranešimas, kad Ukmergėje dega bendrovės „Ukmergės duona“ sandėliai, esantys Šviesos gatvėje. Duonos kepyklos teritorijoje pro mūrinio vieno aukšto sandėliuko langus veržėsi liepsna. Išdegė sandėliuko vidus.

Tą pačią dieną, apie 15 val. 06 min., Kaune, Partizanų gatvėje užsidegė vilkiko „Iveco“ kabina ir puspriekabė. Gaisro metu išdegė kabina ir apdegė puspriekabė, sulietas vilkiko puspriekabėje buvęs krovinys – AB „Kauno grūdai“ miltų gaminiai (kiekis nustatinėjamas). Gesinant gaisrą termiškai paveiktas Lietuvos pašto siuntų paštomatas. Gaisro metu sprogo vilkiko kuro bakas, išsiliejo naftos produktai. Ugniagesiai gelbėtojai, saugodami, kad užterštas vanduo nepatektų į lietaus nuotekas, padarė pylimą ant lietaus nuotekų šulinio, tolesni darbai perduoti AB „Kauno švara“.

Šeštadienį, apie 3 val. 02 min., kilo gaisras daugiabutyje Elektrėnų savivaldybėje, Panerių kaime, Dvaro gatvėje. Nors atviro degimo nebuvo, bet uždūmintos patalpos kėlė grėsmę žmonių sveikatai. Kambaryje degė dvi sofos-lovos. Išdegė jų kampai, aprūko patalpa, išdegė 4 kv. m. dailylenčių. Vyras, galimai apsinuodijęs dūmais, išvežtas į ligoninę.

Apie 5 val. 03 min., Vilniuje, Naujininkų gatvėje, kilo gaisras viename medinio daugiabučio gyvenamojo namo bute. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, iš buto veržėsi dūmai. Gaisro židinys buvo kambaryje, įrengtame priestate. Sudegė spintelė, apdegė sienos, nuo karščio apsilydė plastikinė sienų ir lubų apdaila. Iš pastato išvesti du žmonės, perduoti medikams. Dūmų detektoriaus patalpose nebuvo.

Šeštadienis nelepino šiluma, tad, nenuostabu, kad ne vienam norėjosi pasimėgauti šiluma pirtyse. Deja, tą dieną fiksuoti pirčių gaisrai Zarasų rajone ir Kaune. Apie 16 val. 53 min., Zarasų rajone, Suvieko seniūnijoje, Grybinės kaime užsidegė rąstinės pirties (saunos) dūmtraukis, gaisro metu sudegė medinis dūmtraukio įdėklas.

Dar viena medinė pirtis (sauna) degė apie 20 val. 37 min. Kaune, Domeikavos seniūnijoje, Domeikavos kaime. Gaisro metu išdegė 2 kv. m palėpės.

Žmonės nenukentėjo.

Sekmadienio naktį, apie 3 val. 35 min., Kaune, Miško gatvėje ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gesinti degančio viešbučio. Gaisro židinys buvo rūsyje, šiluminiame mazge. Nors gaisro metu išdegė šiluminis mazgas, laimei, gaisras neįsisiautėjo ir užgeso savaime. 105 viešbučio svečiai (iš jų 6 vaikai) buvo evakuoti, žmonės nenukentėjo.

Apie 17 val. 32 min., Klaipėdoje, Taikos prospekte prekybos centre degė elektros laidai. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, rado atvira liepsna degančią elektros skydinę. Dėl kilusio gaisro per oro vėdinimo sistemą buvo uždūmintos kitos parduotuvės ir patalpos. Iš prekybos centro evakuota apie 120 žmonių. Gaisro metu žmonės nenukentėjo, apdegė elektros skydinė, aprūko 1 kv. m. sienos.

Penktadienį, apie 10 val. 16 min., Jonavos rajone, Jonava-Betėgala, Neries upėje ugniagesiai gelbėtojai ieškojo skenduolio, tačiau nei skenduolio, nei įtartinų daiktų ant kranto ir vandenyje nerado.

Sekmadienį, apie 8 val. 55 min., gautas pranešimas, kad Kaune, A.Juozapavičiaus prospekte, prie Panemunės tilto, Nemuno upėje skęsta žmogus. PGP valtimi priplaukę prie skęstančiosios, moterį iškėlė į krantą ir perdavė medikams. Medikai konstatavo moters mirtį. Tapatybė nustatinėjama.

Tą pačią dieną apie 17 val. 57 min., gautas pranešimas, kad Palangoje, Baltijos jūroje skęsta moteris. Ją sėkmingai pavyko ištraukti ant kranto Šventosios pliažo gelbėtojams.

Penktadienį, apie 10 val. 55 min., Šiauliuose, S.Daukanto gatvėje nuo kelio nuvažiavo automobilis „Citroen C4“ ir atsitrenkė į namą. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, nukentėjusioji jau buvo greitosios medicinos pagalbos automobilyje. Įvykio metu apvirto priekaba, išsiliejo tepalai.

Apie 12 val. 11 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Mindaugo gatvėje, susidūrė keturi automobiliai, iš vieno rūksta dūmai. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai rado tris automobilius. Iš automobilio „Toyota C-HR“ negalintį išlipti vairuotoją išlaisvino parankinėmis priemonėmis.

Šeštadienį, ugniagesiai gelbėtojai vyko gelbėti automobilio Jurbarko rajone, Vydūno gatvėje, ant kurio apie 10 val. 22 min. užvirto medis.

O sekmadienį, apie 17 val. 42 min., tarpmiestinis autobusas, važiavęs maršrutu Tauragė-Vilnius, kelyje Tauragė-Jurbarkas, susidūrė su briedžiu. Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Iki gelbėjimo pajėgų atvykimo iš autobuso per galinį langą išlipo 10 žmonių. Patyrusią šoką moterį greitoji išvežė į ligoninę, kitų nukentėjusių nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.