Savaitgalio avarijose šalies keliuose sužeisti 28 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad liepos 15–17 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 157 eismo įvykius: penktadienį – 59, šeštadienį ir sekmadienį – po 49. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 6 proc. visų įvykių (sužeisti 3 žmonės). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – 48 atvejai, kiekvieną parą po 16 (viename iš įvykių nukentėjo lengvojo automobilio keleivis).

 Savaitgalio avarijose šalies keliuose sužeisti 28 žmonės.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalio avarijose šalies keliuose sužeisti 28 žmonės.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 11:46 AM, atnaujinta Jul 18, 2022, 11:52 AM

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 19-oje eismo įvykių. Sužeisti 28 žmonės, daugiausia – keleivių (57 proc.) ir vairuotojų (29 proc.), taip pat pėstieji ir elektrinių paspirtukų vairuotojai (po 2), vienas pastarųjų – neblaivus. Tarp nukentėjusiųjų – 6 nepilnamečiai (3 keleiviai, elektrinio paspirtuko ir motociklo vairuotojai, pėsčiasis). Motociklų vairuotojai, pirminiais duomenimis, pateko į 3 eismo įvykius.

Po 2 žmones sužeista 3-uose įvykiuose (penktadienį Palangoje, šeštadienį Vilniaus ir sekmadienį Kretingos rajonuose), viename – 3 asmenys (šeštadienį Marijampolės savivaldybėje), dar viename – 5 (šeštadienį Šilalės rajone).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 58 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nuvažiavimų nuo kelio – 21 proc., užvažiavimų ant pėsčiųjų – 11 proc., susidūrimas su gyvūnu ir įvykis viešajame transporte – po 5 proc. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 4 įvykiai, tamsiuoju paros metu – nė vieno. Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko 47 proc. eismo įvykių: Vilniuje – 3, po vieną įvykį – Biržuose, Kaune, Palangoje, Panevėžyje, Prienuose, Šiauliuose.

Liepos 15 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 8 eismo įvykiai, per juos sužeisti 9 žmonės (2 nepilnamečiai), iš jų 5 keleiviai. Nukentėjo 2 elektrinių paspirtukų vairuotojai, viešojo transporto keleivė (Kaune, 91 metų moteris, važiavusi autobusu).

Prieš vienuoliktą ryto, Šiauliuose, S.Daukanto gatvėje, automobilio „Citroen C4“ vairuotoja, sukdama iš automobilių stovėjimo aikštelės į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio automobilio „Opel Astra-G-Caravan“, kurį vairavo 61 metų vyras, ir atsitrenkė į jo priekabą. Po to „Citroen“ užvažiavo ant šaligatvio ir trenkėsi į tvorą, nukentėjo 73 metų vairuotoja.

Popietę, Palangoje, Liepojos plento ir Elijos gatvės sankryžoje, automobilis „Opel Zafira“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „Toyota Prius“, vairuojamu 45 metų vyro. Nuo smūgio „Opelis“ apvirto ant šono, nukentėjo 68 metų vairuotojas ir 57 metų keleivė.

Prieš ketvirtą po pietų, Kauno rajone, Ramučių kaime, susidūrė iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „Renault Megane“, vairuojamas 29 metų moters, ir pagrindiniu keliu važiavęs automobilis „Toyota Yaris“, kurį vairavo 40-metis vyras. Nukentėjo „Toyotos“ 33 metų keleivė.

Pavakarę, Vilniuje, Laisvės prospekte (danga šlapia), 51 metų vyro vairuojamas automobilis „Volkswagen Caddy“ dėl saugaus atstumo nesilaikymo atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Toyota“, prie kurio vairo buvo 61 metų vyras. Nukentėjo „Toyotos“ 57 metų keleivė.

Prieš devintą vakaro, Elektrėnų savivaldybėje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda (danga šlapia), antrąja eismo juosta važiavęs automobilis „Lancia Delta“, vairuojamas 19 metų vaikino, atsitrenkė į automobilio „Toyota Avensis“, vairuojamo 51-erių moters, galą. Sužeistas šio automobilio 13 metų keleivis.

Popietę, Kretingos rajone, Kurmaičių kaime, elektriniu paspirtuku važiuodamas neblaivus vyras suko į kairę ir atsitrenkė į tiesiai važiavusį automobilį „Volkswagen Passat Variant“, vairuojamą 47 metų moters. Nukentėjo elektrinio paspirtuko 59 metų vairuotojas (nustatytas 2,62 promilės neblaivumas).

Pavakarę, po penktos, Vilniuje, Kazio Ulvydo ir Kalvarijų gatvių sankryžoje, 54 metų vyras automobiliu „Nissan Qashqai“, sukdamas į dešinę, nepraleido dviračių pervaža tiesiai važiavusio elektrinio paspirtuko ir jį kliudė. Nukentėjo jo 16 metų vairuotoja.

Liepos 16 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 13 žmonių (8 keleiviai) sužeista 6-iuose eismo įvykiuose.

Pusę aštuonių ryto, lyjant, Šilalės rajone, Klabų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į pakelės griovį įvažiavo ir vertėsi automobilis BMW 320. Sužeisti penki žmonės: 34 metų vairuotojas ir keleiviai (26-erių, 32-ejų, 34-erių vyrai ir 32 metų moteris).

Prieš aštuntą ryto, Prienų rajone, Mackių kaime, rajoniniame kelyje Balbieriškis–Krokialaukis, į priešpriešinio eismo juostą vingyje įvažiavęs automobilis „Volvo XC60“ susidūrė su 37 metų vyro vairuojamu automobiliu „Škoda Superb“. Nukentėjo „Volvo“ 43 metų vairuotojas (kartu su juo važiavo 49-erių moteris ir 23-ejų vaikinas).

Devintą ryto, Biržuose, Vytauto ir Radvilos gatvių sankryžoje, nenustatytas automobilis, važiuodamas atbulas, kliudė ir sužeidė ėjusią 81 metų pėsčiąją.

Prieš vienuoliktą ryto, Prienuose, F.Vaitkaus gatvėje, vairuojamo motociklo „Kawasaki“ nesuvaldė 29 metų vyras. Motociklas apvirto ir tiesiame ruože nuslydo nuo kelio. Nukentėjo vairuotojas. Motociklas neįregistruotas, neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Pavakarę, Vilniaus rajone, Zujūnų kaime, iš šalutinio kelio į kairę automobiliu „Toyota Prius“ sukdama 44 metų moteris susidūrė su automobiliu „Lexus RX400h“, kurį vairavo 39-erių moteris. Su ja važiavo ir nukentėjo dvi mažametės, 3-ejų ir 6-erių mergaitės.

Prieš vidurdienį, Marijampolės savivaldybėje, Skriaudučio kaime, vingyje į dešinę į priešpriešinio eismo juostą įvažiavo ir nuo kelio nuvažiavo automobilis BMW 525D. Nukentėjo trys asmenys: neblaivus 48 metų vairuotojas (1,12 promilės), 30 ir 33 metų keleiviai. Dar vienas keleivis, 35 metų vyras, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Liepos 17 d., sekmadienį, – 5 eismo įvykiai, nukentėjo 6 žmonės (2 nepilnamečiai).

Popietę, Vilniuje, Nemenčinės plento ir Balžio gatvės sankryžoje, 25 metų vyro vairuojamas automobilis „Volkswagen Passat CC“, įvažiuodamas į sankryžą iš šalutinio kelio, nepraleido jam iš dešinės pagrindiniu keliu važiavusio ir sankryžoje į kairę sukusio motociklo „Honda XL700V“, kurį vairavo 32-ejų vyras. Per susidūrimą nukentėjo motociklo 32 metų keleivė.

Pavakarę, Radviliškio rajone, Palonų miestelyje, krosinio motociklo nesuvaldė ir į pakelės medį tiesiame ruože atsitrenkė juo važiavęs 15 metų paauglys. Nepilnametis po įvykio pristatytas į ligoninę.

Aštuntą vakaro, Panevėžyje, Aido ir Švyturio gatvių sankryžoje, iš už stovinčio automobilio netikėtai į važiuojamąją kelio dalį įbėgusi mažametė atsitrenkė į 44 metų vyro vairuojamo automobilio „Škoda Octavia“ šoną. Sužeista 6 metų mergaitė (ligoninėje).

Prieš devintą vakaro, lyjant, Alytaus rajone, Tolkūnų kaimo teritorijoje, krašto kelyje Alytus–Seirijai–Lazdijai, 46 metų moters vairuojamas automobilis „BMW 330D“ susidūrė su į kelią įbėgusiu briedžiu. Nukentėjo vienas iš trijų automobilio keleivių, 46 metų vyras pristatytas į ligoninę.

Taip pat vakare, po pusės dešimtos, Kretingos rajone, rajoniniame kelyje Kretinga–Kūlupėnai, automobilis „Hyundai Santa FE“ lenkimo metu susidūrė su 34 metų vyro vairuojamu automobiliu „Mercedes-Benz“. Nuo smūgio abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio, „Hyundai“ dar ir vertėsi. Nukentėjo šio automobilio 38 metų vairuotojas ir 61-erių keleivis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.