Savaitgalį ugniagesiai sulaukė pusantro šimto iškvietimų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris paras šalies ugniagesiams gelbėtojams teko 65 kartus vykti gesinti gaisrų ir 86 sykius skubėti atlikti gelbėjimo darbų. Šį savaitgalį degė žemės ūkio technika, automobiliai, ugnis siaubė ne tik javus laukuose, bet ir sandėliuose, o vėjas guldė medžius. Neramu buvo ne tik žmonių, bet ir paukščių pasaulyje – ugniagesiai gelbėtojai gelbėjo gandrus ir... varną.

 Savaitgalį ugniagesiai sulaukė pusantro šimto iškvietimų.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai sulaukė pusantro šimto iškvietimų.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 12:42 PM, atnaujinta Aug 8, 2022, 12:47 PM

Penktadienį, rugpjūčio 5 d., apie 3 val. 12 min., ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti gaisro Vilniaus rajone, Marijampolio seniūnijoje, Piktakonių kaime – atvira liepsna degė mūrinis individualusis gyvenamasis namas. Nudegė ir buvo išardytas stogas, išdegė namo vidus. Gesindama gaisrą namo savininkė apdegė rankas ir veidą.

Šalyje įsibėgėjus javapjūtei, vis dažniau sulaukiama pranešimų apie laukuose užsiliepsnojusius kombainus bei kitą žemės ūkio techniką, ugnyje pleška ir pasėliai. Štai rugpjūčio 5 d. apie 16 val. 11 min., gautas pranešimas, kad Vilkaviškio rajone, Šeimenos seniūnijoje, Steponų kaime laukuose dega ražienos, buvo kilęs pavojus ir nekultų javų laukui. Gaisro gesinimą sunkino stiprus vėjas, greitas ugnies plitimas ir klimpstanti technika.

Atvykęs ūkininkas traktoriumi aparė degančias ražienas, atkirsdamas ugnį nuo javų lauko. Gaisro metu išdegė apie 10 ha ražienų. Tą pačią dieną apie 16 val. 52 min. Šiaulių rajone, Kuršėnų kaimiškojoje seniūnijoje, Pakštelių kaime, degė Kuršėnų žemės ūkio bendrovės šieno presas ir ražienos.

Rugpjūčio 6 d., šeštadienį, apie 13 val. 22 min., Akmenės rajone, Ventos seniūnijoje, Žerkščių kaime atvira liepsna degė individualusis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė stogas, išdegė ir buvo sulieti vandeniu baldai ir namų apyvokos daiktai. Namo savininkė iš degančio namo jau buvo išvesta iki priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų atvykimo ir perduota medikams. Ugniagesiai gelbėtojai išgelbėjo namą ir du šalia esančius ūkinius pastatus.

Sekmadienį, rugpjūčio 7 d., apie 1 val. 47 min., Kupiškio rajone, Kupiškio seniūnijoje, Didžprūdėlių kaime užsidegė apleista daržinė, kurioje buvo sukrauta 20 rulonų šieno ir keli maišai trąšų. Medinis pastatas greitai supleškėjo, bet ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti netoliese buvusį grūdų sandėlį ir rugių lauką.

Tą pačią dieną, apie 23 val. 43 min., Šalčininkų rajone, Šalčininkuose, Nepriklausomybės gatvėje, aikštelėje atvira liepsna degė du lengvieji automobiliai „VW Passat“ ir MB 300. Gaisro metu automobilių degiosios dalys visiškai sudegė. Apdegė šalia stovėjusio automobilio VW galinės dalies apdailos detalės.

Rugpjūčio 7 d., apie 18 val. 49 min., Varėnos rajone, Matuizų seniūnijoje ugniagesiai gelbėtojai ieškojo galimai Kukiškių kaimo vandens telkinyje nuskendusio žmogaus. Skenduolis nerastas, paieška toliau tęsiama šviesiu paros metu.

Laimei, ne visi pranešimai apie galimai nuskendusius žmones pasitvirtina. Štai rugpjūčio 7 d. gautas pranešimas, kad Plungės ir Kretingos rajonuose, Kartenos seniūnijoje, Pecelių kaime, Minijos upe plaukusios dvi baidarės atsiliko ir nepasiekė stovyklavietės. Baidare plaukė du suaugusieji ir du vaikai. Ugniagesiai gelbėtojai rado šeimą saugiai įkūrusią stovyklavietę miške, nes upėje įstrigusi jų baidarė sutrukdė kelionę.

Savaitgalį ugniagesiams gelbėtojams teko nemažai darbų, vaduojant eismo įvykiuose nukentėjusius žmones. Rugpjūčio 5 d., apie 13 val. 43 min., Klaipėdos rajone, Dovilų seniūnijoje, Šiūparių kaime, Agluonos gatvėje, susidūrus automobiliams vilkikui MAN ir lengvajam automobiliui „Toyota Corolla“, reikėjo vaduoti iš automobilio prispaustą vairuotoją. Panaudoję hidraulinę įrangą, prispaustą vyrą išlaisvino ir iškėlė iš automobilio. Deja, medikai konstatavo vairuotojo mirtį.

Tą pačią dieną, vidurnaktį, apie 23 val. 19 min., Raseinių rajone, A1 kelyje Klaipėda – Vilnius 160 kilometre automobilis „Opel Astra“ susidūrė su briedžiu, automobilyje liko įkalintas vairuotojas. Ugniagesiai gelbėtojai vairuotoją išlaisvino ir perdavė medikams.

Rugpjūčio 7 d., apie 13 val. 31 min., Alytaus rajone, Putinų ir A.Jonyno gatvių sankryžoje įvykusiame eismo įvykyje vaduota moteris, kurią prispaudė automobilis „Renault Modus“. Moteris išlaisvinta ir perduota greitosios pagalbos medikams.

O šeštadienį per šalį praūžęs stiprus vėjas vartė medžius. Tą dieną priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos per parą 11 kartų vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtusių medžių: Alytaus apskrityje – 1, Kauno – 1, Marijampolės – 2, Panevėžio – 1, Utenos – 5, Vilniaus –1.

Savaitgalį netrūko nelaimių ne tik žmonių, bet ir paukščių pasaulyje. Štai rugpjūčio 5 d., apie 13 val. 33 min., gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Šeštokų seniūnijoje, Didžiosios Kirsnos kaime, gandralizdyje, apie 10 m aukštyje, ant elektros stulpo į tinklą įsipainiojęs gandriukas, negali išsilaisvinti, kankinasi. Ugniagesiai gelbėtojai pakilo iki gandralizdžio ir išlaisvino paukštį.

Rugpjūčio 7 d., apie 21 val. 41 min., pranešta apie Plungės rajone, Platelių seniūnijoje, Gintališkės kaime, ties Šateikių gatve degančius aukštos įtampos laidus, ir į juos įsipainiojusį gandrą. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, laidai nebedegė, gandras rastas negyvas.

O štai Vilniuje, Medeinos gatvėje, rugpjūčio 7 d., apie 16 val. 22 min. varna sugebėjo įlįsti į buto tualete esančią ventiliacijos angą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.