Praėjusios paros avarijos šalies keliuose sužeisti 22 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad rugpjūčio 11 d., ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, 16-oje eismo įvykių sužeisti 22 žmonės, iš jų 5 nepilnamečiai (3 keleiviai, elektrinio paspirtuko ir mopedo vairuotojai). Viename įvykyje nukentėjo 7 asmenys.

 Praėjusios paros avarijos šalies keliuose sužeisti 22 žmonės.<br> I.Danieliūtės nuotr.
 Praėjusios paros avarijos šalies keliuose sužeisti 22 žmonės.<br> I.Danieliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-12 12:24, atnaujinta 2022-08-12 12:27

Miestuose – 9 eismo įvykiai (Kaune, Palangoje, Šiauliuose ir Vilniuje – po 2, Mažeikiuose, Pasvalyje), kiti – Neringos savivaldybėje, Panevėžio, Plungės, Radviliškio, Švenčionių, Zarasų rajonuose.

Transporto priemonių susidūrimų – 14 atvejų, apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 1, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1.

Elektrinių paspirtukų vairuotojai pateko į 3 eismo įvykius. Motociklų vairuotojai nukentėjo Neringos savivaldybėje ir Zarasų rajone (26 metų vyras). Vakare, Vilniuje, Mokslininkų gatvėje, prie sankryžos su Bajorų Sodų 33-iąja gatve, mopedu „Derbi“ važiavęs 15 metų paauglys jo nesuvaldė ir apvirto važiuojamojoje kelio dalyje, per įvykį jis ir nukentėjo (teisę vairuoti turi).

Dviračiais važiavę asmenys į eismo įvykius pateko ir nukentėjo Kaune (76 metų vyras) ir Pasvalyje (57-erių moteris).

Prieš vienuoliktą ryto, Plungės rajone, magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga, 49 metų vyro vairuojamas krovininis automobilis „Volvo FH“ susidūrė su į kairę sukusiu traktoriumi „MTZ Belarus-82.1“. Sužeistas ratinį traktorių vairavęs 22 metų vaikinas.

Pavakarę, Palangoje, Liepojos plento ir Elijos gatvių sankryžoje (magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja), iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 74 metų vyro, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu 31 metų moters vairuojamu „Peugeot 5008“. Per įvykį nukentėjo 7 žmonės: abu vairuotojai, „Opelio 73 metų keleivė (ligoninėje) ir „Peugeot“ keleiviai: 23 metų moteris, 8 mėnesių, 3-ejų ir 5-erių metų berniukai.

Taip pat pavakarę, Šiauliuose, K. Korsako ir Gytarių gatvių sankryžoje, automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas, 48 metų vyras, nepastebėjo į pėsčiųjų perėją įvažiavusio elektrinio paspirtuko ir jį kliudė. Nukentėjo dviratę transporto priemonę vairavęs 19 metų vaikinas.

Šeštą vakaro, Palangoje, Kopų ir Topolių gatvių sankryžoje, automobilis „Citroën Berlingo“, vairuojamas 74 metų vyro, sukdamas į kairę, susidūrė su dviračių taku tiesiai važiavusiu elektriniu paspirtuku. Jį vairavo ir nukentėjo 13 metų mergaitė.

Po aštuntos vakaro, Vilniuje, Šeškinės gatvėje, per pėsčiųjų perėją elektriniu paspirtuku važiavusį neblaivų 28 metų vyrą partrenkė automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas 79 metų vyro. Nukentėjo pirmosios transporto priemonės vairuotojas (1,35 promilės neblaivumas).

Pirminiais duomenimis, per parą – 70 eismo įvykių. Dėl neblaivių vairuotojų – 4 (Panevėžyje – 2, Trakuose, Vilniuje).

Transporto priemonių susidūrimų gyvūnais atvejų – 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.