Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 90 gaisrų, viename jų žuvo žmogus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 90 gaisrų ir atliko 86 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, vienas buvo traumuotas.

 Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 90 gaisrų, viename jų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 90 gaisrų, viename jų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-17 12:21

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, šeštadienį, 19.41 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Kėdainiuose, Josvainių gatvėje esančiame vieno aukšto daugiabutyje, kuriame gyveno 3 šeimos. Po kelių minučių atvykę ugniagesiai viename iš butų rado vyro kūną. Gaisro metu aprūko namo patalpos, sudegė lova, kušetė, nuo karščio išdužo plastikinių langų stiklai. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį, 13.38 val., Šiauliuose, Ragainės gatvėje, atliekant remonto darbus su dujų balionu ant dviejų aukštų pastato stogo užsidegė stiklo vata, dūmai pasklido pastato viduje. Gaisro metu vyras apdegė rankas ir buvo išvežtas į gydymo įstaigą. Iš pastato į lauką išėjo 50 žmonių.

Šeštadienio naktį, 2.15 val., pranešta apie gaisrą Ukmergės rajone, Vidiškių seniūnijoje, Rečionių kaime, 8 butų gyvenamajame name. Kambaryje degė sofa-lova, kambaryje ir laiptinėje tvyrojo tiršti dūmai. Iš buto ugniagesiai išvedė, įtariama, dūmais apsinuodijusį vyrą. Jį apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, į ligoninę vyras atsisakė vykti. Ugniagesiai patikrino visus name esančius butus ir išvėdino laiptinę. Bute, kuriame kilo gaisras, dūmų detektoriaus nebuvo.

Penktadienį, apie 17 val., gaisras kilo gyvenamajame name Skuodo rajone, Šačių kaime. Jo metu išdegė virtuvė ir kambarys, apdegė namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį po vidurnakčio Šiauliuose, Vytauto gatvėje, atvira liepsna degė apleistas medinis namas. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, sudegė 10 kv. m stogo.

11.30 val. Kalvarijoje liepsnojo garažas. Gaisro metu sudegė 25 kv. m jo stogo, apdegė sienos, sukrito perdanga, sudegė automobilis „Audi 100“, trimeris, 2 grandininiai pjūklai, motoblokas, įrankiai ir kiti daiktai. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą.

22.44 val. Plungės rajone, Kulių seniūnijoje, Kumžaičių kaime, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo medinės konstrukcijos, apie 20 rulonų šieno, nuo karščio suskilo gyvenamojo namo 5 plastikinių langų stiklai. Ugniagesiams pavyko nuo ugnies išsaugoti gyvenamąjį namą, dvi daržines ir ūkinį pastatą.

23.33 val. ūkinis pastatas liepsnojo Pagėgių savivaldybėje, Stoniškių seniūnijoje, Užkamonių kaime. Atvykus ugniagesiams, jo konstrukcijos jau buvo įgriuvusios. Gaisro metu sudegė pastato stogas, žoliapjovė, betonmaišė, padangos. Ugniagesiai iš pastato išnešė dujų balioną.

Sekmadienį, 5.20 val., Vilkaviškio rajone, Kybartuose, atvira liepsna degė apleistas pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė antrojo aukšto patalpos, pradegė perdanga. Ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį gyvenamąjį namą.

11.52 val. Zarasų rajone, Salako seniūnijoje, Vilkiškių kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas, apdegė patalpos antrajame aukšte, buvo išardyta 40 kv. m medinės perdangos.

Apie 18 val. gaisras gyvenamajame name kilo Panevėžyje, Durpyno gatvėje. Jo metu apdegė ir buvo išardyta 20 kv. m medinės perdangos, nuardyta 30 kv. m stogo dangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.