Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 65 gaisrų, juose nukentėjo 4 žmonės

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 65 gaisrų ir atliko 68 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 4 žmonės.

 Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 65 gaisrų, juose nukentėjo 4 žmonės.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti 65 gaisrų, juose nukentėjo 4 žmonės.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 12:27 PM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, šeštadienį po vidurnakčio Radviliškio rajone, Baisogalos miestelyje, daugiabutyje atvira liepsna degė butas, o balkone pagalbos šaukėsi moteris. Ugniagesiai gelbėtojai išlaužė šarvuotas buto duris, išvedė moterį ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Moteris apdegė ranką. Medikai jai pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Į gydymo įstaigą moteris atsisakė vykti. Ugniagesiai iš liepsnojančio buto taip pat išgelbėjo ir katiną. Gaisro metu apdegė baldai ir grindys, aprūko sienos ir lubos. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį vakare, 22.51 val., Pakruojo rajone, Linkuvoje, ūkiniame pastate degė gyvenamoji patalpa. Gaisro metu apdegė vyras. Medikai pagalbą jam suteikė vietoje. Gaisro metu išdegė kambarys ir jame buvę daiktai. Dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

Sekmadienį, 20.10 val., gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Pakuonio seniūnijoje, Patamulšio kaime, gyvenamajame name sprogo šildymo katilas, dega krosnis ir ant grindų iškritusios malkos. Sprogimo metu buvo sulaužytos durys, išdaužti du langai, dujinės orkaitės stiklas, nutraukti ventiliacijos vamzdžiai, sienos aptaškytos vandeniu. Vienam vyrui karštu vandeniu buvo apiplikyta nugara, kitam – kojos, jie abu buvo išvežti į ligoninę.

Penktadienį, 14.54 val., Panevėžio rajone, Molainių kaime, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu apdegė 60 kv. m stogo konstrukcijų, aprūko ir apdegė įvairūs apyvokos daiktai, buvo sulietas pirmasis aukštas.

15.18 val. Marijampolės savivaldybėje, Igliaukos kaime, degė medinis namas. Gaisro metu išdegė namo vidus ir dalis palėpės, buvo nuardyta dalis stogo dangos.

17.09 val. buvo pranešta, kad Plungėje, Birutės gatvėje, tvenkinyje dega dumblo kasimo įrenginys. Atvykę ugniagesiai valtimi priplaukė prie 100 m nuo kranto esančio įrenginio, kuriame degė variklio skyrius. Gaisro metu išdegė variklio skyriaus degiosios dalys.

Šeštadienio naktį, 2.18 val., Jonavos rajone, Šveicarijos seniūnijoje, Salupių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, palėpė ir priblokuota veranda.

10.43 val. Kalvarijos savivaldybėje, Santakos kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas ir perdanga jau buvo sukritę. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 14 val. medinis gyvenamasis namas liepsnojo Kaune, Marijampolės plente. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Apie 15 val. Kelmės rajone, Kukečių seniūnijoje, Naisių kaime, degė vieno aukšto mūrinio namo su mansarda stogas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 150 kv. m stogo dangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 14.38 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Bezdonių seniūnijoje, Vilkiškių kaime, iš elektros transformatorinės veržiasi dūmai. Sulaukus ESO darbuotojų, šie atidarė transformatorinę, kuri degė atvira liepsna. Gavę leidimą gesinti elektros įrenginį, ugniagesiai gaisrą užgesino.

Apie 21 val. Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje, Aklojo Ežero kaime, liepsnojo sublokuoti du garažai. Iki atvykstant ugniagesiams, savininkas į kiemą išnešė du dujų balionus. Gaisro metu sudegė abiejų garažų medinės konstrukcijos, stogas, išdegė vidus.

Sekmadienį vakare, 22.33 val., Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, Skaidiškių kaime, eismo įvykio metu susidūrė du vilkikai „Volvo“. Vilkike iš Latvijos Respublikos buvo prispaustas vairuotojas. Naudodami plėstuvus ir žirkles ugniagesiai išlaisvino nukentėjusį vyrą ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Abiejų vilkikų nukentėję vairuotojai buvo išgabenti į ligoninę. Ugniagesiai surinko ir 100 kv. m plote išsiliejusius degalus bei tepalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.