Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 69 gaisrus, jų metu nukentėjo 3 žmonės

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 69 gaisrų ir atliko 63 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 3 žmonės.

 Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 69 gaisrus, jų metu nukentėjo 3 žmonės.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai skubėjo gesinti 69 gaisrus, jų metu nukentėjo 3 žmonės.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 1:06 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad penktadienį, 19.03 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Grigiškėse, 9 aukštų daugiabutyje iš buto antrajame aukšte veržiasi dūmai. Atvykus ugniagesiams, bute tvyrojo daug dūmų, šiukšliadėžėje degė šiukšlės. Gaisro metu dūmais apsinuodijęs buto gyventojas buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir po jų apžiūros išvežtas į ligoninę. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Šeštadienį, 18.52 val., Šilutės rajone, Vainuto miestelyje, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Po kelių valandų ūkiniame pastate buvo rastas sąmoningas namo savininkas. Vyras gaisro metu apdegė rankas. Iš degančio namo jis išbėgo pradėjus veikti autonominiam dūmų detektoriui. Greitosios pagalbos medikai vyrą išvežė į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo antrasis aukštas, perdanga, stogo konstrukcijos, pirmajame aukšte išlūžo langai, sudegė namų apyvokos daiktai, apdegė dalis ūkinio pastato stogo, šalia esančio namo durys ir langas. Nors gaisrą gesinti trukdė smarkus vėjas, ugniagesiams pavyko išsaugoti šalia esančius pastatus.

Tą patį vakarą, 20.19 val., Kretingoje, Palangos gatvėje, degė mobili pirtis ant ratų. Išdužęs pirtelės stiklas sužalojo moterį. Nukentėjusiąją greitosios pagalbos medikai išvežė į gydymo įstaigą. Gaisro metu prie pirties krosnies sudegė apie 4 kv. m dailylenčių.

Penktadienį, 14.36 val., Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavo seniūnijoje, Netičkampio kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Pro palėpės langą kopėčiomis buvo evakuotas žmogus. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams. Žmogus nenukentėjo. Gaisro metu apdegė stogo konstrukcijos ir medinė perdanga. Name dūmų detektoriaus nebuvo.

12.30 val. buvo pranešta, kad Prienų rajone, Šilavoto seniūnijoje, Ingavangio kaime, dega grūdų džiovykla. Atvykus ugniagesiams, džiovinimo bunkeryje kaito kukurūzų ir grūdų mišinys. Bunkeris buvo aušinamas, iš jo išpumpuota apie 10 t grūdų.

17.43 val. buvo gautas pranešimas, kas Radviliškio rajone, Baisogalos miestelyje, 3 aukštų daugiabutyje iš buto pirmajame aukšte pro langą veržiasi liepsnos ir dūmai. Gaisro metu bute išdegė virtuvė ir koridorius, nuo karščio sutrūko ir iškrito stiklo paketas, smarkiai aprūko 3 kambariai. Bute buvo įrengtas dūmų detektorius. Virš degusio buto antrajame aukšte nuo karščio apsilydė dviejų langų rėmai, aprūko butas. Šiame bute taip pat buvo įrengtas dūmų detektorius. Trečiajame aukšte esančiame bute taip pat apsilydė lango rėmas. Ir šiame bute dūmų detektorius buvo.

18.26 val. pranešta, kad Panevėžyje, Urėdijos gatvėje, įmonės aikštelėje užsidegė didelė biokuro krūva. Atvykus ugniagesiams, 50 m ilgio ir pločio biokuro krūvoje buvo keli gaisro židiniai. Pasitelkus įmonės techniką biokuras buvo perkraunamas ir pilamas vandeniu. Gaisras buvo lokalizuotas 22.10 val., budėti liko įmonės darbuotojai, gesinimo darbai pratęsti kitą dieną.

22.50 val. Šalčininkų rajone, Eišiškėse, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu apdegė vidaus sienos, lubos, aprūko patalpos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, 8.18 val., Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, Skaidiškių kaime, iš gamybinio pastato veržėsi dūmai. Atliekų rūšiavimo ceche, susmulkinto plastiko džiovinimo įrenginyje, degė laidai ir elektrinis variklis.

12.18 val. Klaipėdoje, Minijos gatvėje, bendrabutyje degė butas ketvirtajame aukšte. Iki atvykstant ugniagesiams, parankinėmis priemonėmis gaisrą gesino kaimynas. Kambaryje degė sofa-lova. Gaisro metu apdegė sienos ir lubos, mediniai langų rėmai, nuo karščio suskilo stiklai.

Apie 21 val. Jonavos rajone, Žeimių miestelyje, liepsnojo medinis ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Ugniagesiai vėsino ir šalia stovintį gyvenamąjį namą. Gaisro metu ūkinis pastatas sudegė. Ugniagesiai išgelbėjo 4 šunis. Gyvenamasis namas buvo išsaugotas nuo ugnies.

Sekmadienio naktį, apie 3 val., Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, Karmėlavos II kaime, atvira liepsna degė mediniai sublokuoti sandėliukai. Gaisro metu dalis sandėliukų sudegė, dalis apdegė, sudegė sandėliukuose buvę 4 motociklai, valtis, namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai išsaugojo už 6 m esantį gyvenamąjį namą. Gaisro metu tik apsilydė jo apdaila.

20.17 val. Biržuose, Vejos take, degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė mansardos vidus, pirmasis aukštas, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai.

Penktadienį, 12.52 val., buvo gautas pranešimas, kad Marijampolėje, Pašto gatvėje, žmogus įkrito į namo rūsį ir patyrė traumą. Atvykę ugniagesiai nukentėjusįjį iškėlė iš 2 m gylio rūsio ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį, 22.13 val., pranešta, kad Šiauliuose, ties J. Jablonskio – Tilžės gatvių sankirta, į upelį įkrito žmogus. Ugniagesiai vyrą ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.