Savaitgalį ugniagesiai gesino 43 gaisrus, juose buvo traumuoti 2 žmonės

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 43 gaisrų ir atliko 67 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti du žmonės.

 Savaitgalį ugniagesiai gesino 43 gaisrus, juose buvo traumuoti 2 žmonės.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai gesino 43 gaisrus, juose buvo traumuoti 2 žmonės.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 11:53 AM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, penktadienį, 7.48 val., buvo pranešta apie gaisrą Panevėžyje, Ateities gatvėje, viename iš daugiabučio butų. Bute degė skudurai, juos užgesino patys gyventojai. Gesindama gaisrą apdegė ir buvo išvežta į ligoninę buto savininkė. Gaisro metu apdegė dalis grindų.

Sekmadienį, 17.50 val., Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje, Rokiškių kaime, iš gyvenamojo namo veržėsi dūmai. Iki atvykstant ugniagesiams, gyventojai iš pastato išnešė vyrą. Jis buvo gaivinamas kol atgavo sąmonę. Greitosios pagalbos medikai apdegusį vyrą išvežė į ligoninę. Kambaryje apdegė sofa-lova.

Šeštadienio naktį, 3.04 val., Kaune, Sniegenų gatvėje, prie gyvenamojo namo priblokuotame garaže degė elektros skaitiklis ir daiktai. Iki atvykstant ugniagesiams gyventojas iš garažo išvarė du lengvuosius automobilius ir milteliniu gesintuvu pradėjo malšinti liepsnas. Greitosios pagalbos medikai į ligoninę išvežė name gyvenančią moterį patikrinti, ar ji neprisikvėpavo dūmų. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 15.33 val., Vilniuje, Gedimino prospekte, iš keturių aukštų daugiabučio rūsio veržėsi dūmai. Ten įrengtoje avalynės taisykloje, staklėse, degė susmulkintos batų atliekų dulkės. Stakles iki atvykstant ugniagesiams gesintuvu užgesino savininkas. Atliekas iš staklių maišų ugniagesiai išnešė į lauką ir užgesino. Jie patikrino ir virš avalynės taisyklos esančius butus. Dūmų detektoriai buvo įrengti ir veikė.

18.40 val. Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, Radailių kaime, Radailių dvaro restorane, ventiliacijos angoje virš grilio degė riebalai. Iki atvykstant ugniagesiams virtuvės darbuotojas ventiliacijos vamzdį aušino milteliniu gesintuvu, virtuvėje tvyrojo daug dūmų. Žmonės tuo metu jau buvo išėję, niekas nenukentėjo. Gaisro metu sprogo lempa, apdegė laidai.

Šeštadienio naktį, 3.09 val., Radviliškyje, Šiaulių gatvėje, AB „Rameta“ metalo apdirbimo ir surinkimo įmonės pastate, atvira liepsna degė medinis lango rėmas, patalpose tvyrojo daug dūmų. Gaisro metu sudegė lango rėmas, sudužo stiklas, kitoje patalpoje taip pat apdegė medinis lango rėmas, nuo karščio suskilo stiklas.

13.18 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Kernavės gatvėje esančioje koncertų salėje „Compensa“, kilo gaisras, dega konstrukcijos prie įėjimo. Ugniagesiai iš pastato evakavo žmones, savarankiškai iš jo išėjo 450–500 žmonių. Pastate tvyrojo daug dūmų, prie tarnybinio įėjimo degęs kondicionierius iki atvykstant ugniagesiams buvo užgesintas milteliniais gesintuvais. Ugniagesiai patikrino ir išvėdino visas patalpas.

18.13 val. Trakų rajone, Miškinių kaime, liepsnojo medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė namo ir prie jo priblokuoto medinio priestato stogas, išdegė mansardos aukštas, apdegė kambarys ir koridorius, aprūko kitos patalpos. Ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį ūkinį pastatą. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 12.23 val., Kaune, J. Basanavičiaus alėjoje, iš daugiabučio buto antrajame aukšte veržėsi dūmai. Bute degė lova. Ugniagesiams, norint patekti į vidų, teko laužti duris. Gaisro metu nuo aukštos temperatūros suskilo du langai ir balkono stiklas, aprūko visas butas. Iš namo buvo evakuoti 29 žmonės.

Šeštadienį, 7.47 val., buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Adutiškio miestelyje, šulinyje nuskendo žmogus. Ugniagesiai moters kūną ištraukė iš maždaug 5 m gylio.

9.27 val. pranešta, kad Šakių rajone, Kidulių seniūnijoje, Kriaušaičių kaime, į tvenkinį įvažiavo automobilis. Lengvasis automobilis „Ford Galaxy“ buvo paniręs po vandeniu. Ugniagesiai, naudodami tempimo lyną bei automobilinę gervę, automobilį pritraukė prie kranto ir pasitelkę ūkininko teleskopinį keltuvą iškėlė ant kranto. Jo salone buvo rastas žmogaus kūnas.

12.51 val. buvo pranešta, kad Varėnos rajone, Matuizų kaime, žmogus įkrito į garažo duobę. Atvykus ugniagesiams, vyras gulėjo maždaug 2 m duobėje. Nukentėjusiajam gelbėtojai uždėjo kaklo įtvarą, paguldė ant gelbėjimo lentos, iškėlė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį pranešta, kad Panevėžyje, J. Basanavičiaus gatvėje, remontuojamame bute, vamzdžių šachtoje įstrigo katinas. Ugniagesiai parankinėmis priemonėmis ištraukė jį iš vamzdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.