Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus ir atliko 76 gelbėjimo darbus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 63 gaisrų ir atliko 76 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žūčių išvengta.

 Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus ir atliko 76 gelbėjimo darbus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus ir atliko 76 gelbėjimo darbus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 1:08 PM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), penktadienį, 21.47 val., Kalvarijos savivaldybėje, Sangrūdos seniūnijoje, Mockovos kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, medinė perdanga, išdegė vidaus patalpos, sudegė jose buvęs žmonių turtas. Ugniagesiai išsaugojo netoli gaisravietės stovintį ūkinį pastatą. Autonominio dūmų detektoriaus name nesimatė.

Šeštadienio naktį, 3.30 val., Vilniuje, Ratnyčios gatvėje, bendrabučio koridoriuje degė sofa-lova, ji buvo pristumta prie buto durų ir blokavo išėjimą. Ugniagesiai patikrino butą, viduje žmonių nebuvo. Gaisro metu aprūko laiptinės sienos, apdegė buto durys, išdegė dalis medinių grindų.

20.48 val. Plungės rajone, Babrungo miestelyje, liepsnojo ūkinio pastato stogas. Gaisro metu sudegė 200 kv. m stogo, apdegė mansardoje sukrauta 1 t šieno bei 20 kub. m malkų.

Sekmadienį po vidurnakčio Kaune, Baltijos gatvėje, atvira liepsna degė automobilis „Volkswagen Multivan“. Nuo jo užsidegė šalia stovėję automobiliai „Volkswagen Passsat“ ir „Kia Sportage“. Įtariamas padegimas.

Apie 5 val. ryto Vilniuje, Pylimo gatvėje, dūmai veržėsi iš pastato, kuriame įsikūręs grožio salonas, rūsio. Rūsyje liepsnojo šildytuvas ir ant jo sudėti skudurai. Gaisro metu sudegė šildytuvas, apdegė lova ir spintelė, apsilydė sieninis šviestuvas ir dūmų detektorius, aprūko patalpos.

Apie 12 val. Šiauliuose, Karklų gatvėje, atvira liepsna degė medinė malkinė, o nuo jos užsidegė šalia stovinčio ūkinio pastato stogas. Gaisro metu malkinė sudegė, apdegė stogo konstrukcijos, buvo nuardyta 90 kv. m jo dangos. Pastate esančiame garaže buvo įrengtas autonominis dūmų detektorius.

Apie 14 val. Šiaulių rajone, Meškuičių seniūnijoje, Rupeikių kaime, degė medinis dviejų savininkų gyvenamasis namas. Gaisras įsiplieskė vienoje namo dalies pusėje. Jo metu išdegė 2 kambariai, sudegė namų apyvokos daiktai, buvo nuardyta 10 kv. m perdangos ir sienos.

22.49 val. Rokiškio rajone, Rokiškio kaimiškojoje seniūnijoje, Degsnių kaime, liepsnojo apleistas ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas, ugniagesiai perkrovė 5 t šieno.

Penktadienį, 10.54 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Kalvelių kaime, „Aušros“ gimnazijoje, iš antro aukšto nukrito liftas, o viduje yra 3 sužeisti žmonės. Atvykus ugniagesiams, lifto šachtos durys jau buvo pravertos, vienas nukentėjęs asmuo iškeltas, jam greitosios pagalbos medikai teikė pagalbą. Stabilizavus dar dviejų nukentėjusių moterų būklę, jas ugniagesiai nukėlė nuo platformos ir nunešė į greitosios pagalbos automobilį.

Sekmadienį, 10.22 val., pranešta, kad Panevėžio rajone, Miežiškių seniūnijoje, Gitėnų kaime, Nevėžio upėje rastas moters kūnas. Ugniagesiai ištrauk moters kūną, buvusį už 2 m nuo kranto.

17.12 val. gautas pranešimas, kad Ukmergės rajone, Pivonijos seniūnijoje, Žeimių kaime, ketverių metų vaikas įkišo ranką į radiatorių ir negali ištraukti. Ugniagesiai, naudodami diskinį pjūklą ir plėstuvus, išlaisvino vaiko ranką. Vaikas buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.