Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus, viename jų žuvo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša (PAGD), kad šeštadienį, 17.36 val., Vilniaus rajone, Rudaminos seniūnijoje, Dukelių kaime, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas, kurio viduje buvo metalinis vagonėlis. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai pastato viduje, prie įėjimo į vagonėlį, rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Gaisro metu ūkinis pastatas sudegė.

 Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus, viename jų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį ugniagesiai gesino 63 gaisrus, viename jų žuvo žmogus.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 1:56 PM

Penktadienį, 11.14 val., dūmai veržėsi iš alaus restorano „Dzūkų ainiai“ patalpų Alytuje. Gaisras kilo ventiliacijos šachtoje. Ugniagesiai nupjovė apie 2 m ventiliacijos vamzdžio. Gaisro metu aprūko baro lubos, buvo apgadinta produkcija. Autonominiai dūmų detektoriai patalpose buvo įrengti.

Apie 14 val. Pakruojo rajone, Guostagalio seniūnijoje, Degėsių kaime, žemės ūkio bendrovės teritorijoje, degė sandėliavimo patalpos. Gaisro metu išdegė pagalbinė patalpa, sudegė joje buvęs plovimo įrenginys.

22 val. Vilniuje, Varėnos gatvėje, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė namo vidus, apdegė ir buvo nuardytas jo stogas. Ugniagesiai išsaugojo prie namo priblokuotą medinį sandėliuką.

Apie vidurnaktį Klaipėdos rajone, Gargžduose, Klaipėdos gatvėje, daugiabučio gyvenamojo namo kieme smilko pagalvė ir antklodė. Gaisras buvo kilęs bendrabučio pirmajame aukšte esančiame kambaryje. Gyventojas degančius daiktus išmetė pro langą. Gaisro metu žmogus nenukentėjo, butas nebuvo apgadintas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienį, 10.25 val., Akmenės rajone, Ventoje, daugiabučio bute smilko sukaupti plastikiniai buteliai, indeliai ir lova. Buto savininką apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, jis nenukentėjo. Gaisro metu išdegė dalis medinių grindų, apdegė sofa-lova, aprūko kambarys. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

14.32 val. Kazlų Rūdos savivaldybėje, Čečetų kaime, atvira liepsna degė medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu buvo pradėjusios lydytis išorinės pirties, gyvenamojo namo ir garažo plastikinės lentelės. Gaisro metu sudegė medinės ūkinio pastato konstrukcijos, viduje buvę automobiliai „Fiat Panda“ ir „Peugeot 308“, traktorius „T16“ ir automobilių remontui skirti įrankiai bei įranga. Pastatuose dūmų detektoriai buvo įrengti.

22.46 val. buvo pranešta, kad Kaune, Jėgainės gatvėje, dega automobilis. Ugniagesiams į teritoriją patekti nepavyko, nes buvo uždaryti metaliniai vartai. Jie diskiniu pjūklu vartuose išpjovė skylę ir gesino pro ją. Gaisro metu sudegė automobilis „Volkswagen Transporter“, termiškai buvo paveikta „Volkswagen Transporter“ kabina, esanti ant automobilio išorinės platformos, nuo karščio nukentėjo ir automobilis „Hyundai Santa Fe“.

Sekmadienio naktį, po vidurnakčio, Vilniaus rajone, Juodšilių seniūnijoje, Dusinėnų kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė namo vidus, apdegė jo išorė.

1.22 val., Kėdainių rajone, Dotnuvos seniūnijoje, Piliamanto kaime, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas.

4.40 val. Jonavos rajone, Kulvos seniūnijoje, Batėgalos kaime, liepsnojo rąstinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo garažą ir kitą gyvenamąjį namą.

7.22 val. Ukmergės rajone, Žemaitkiemio seniūnijoje, Plytinės kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, langai, durys, išdegė vidus, sudegė namų apyvokos daiktai, apdegė sienos.

Apie 9 val. Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje, įmonės teritorijoje, liepsnojo du sunkiasvoriai automobiliai „Volvo“ ir „DAF“. Gaisro metu sudegė visos degiosios automobilių detalės, apdegė ir apsilydė šalia stovinčių trijų automobilių „DAF“ plastikinės detalės. Ugniagesiai nuo ugnies išsaugojo už 4 m stovintį pastatą.

Apie 18 val. Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, Girininkų II kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė perdanga, sudegė namų apyvokos daiktai. Įtariamas padegimas.

19.52 val. Mažeikiuose liepsnojo du automobiliai „Volkswagen Passat“ ir „Opel Meriva“. Gaisro metu sudegė vieno „Volkswagen Passat“ visos degiosios dalys, kito išdegė salonas, išdužo langai, apdegė „Opel Meriva“ šonas, išdužo langai.

21.52 val. Akmenės rajone, Naujosios Akmenės kaimiškojoje seniūnijoje, Sablauskių kaime, atvira liepsna degė medinė lentpjūvė. Gaisro metu sudegė 20 kv. m pastato stogo ir viduje buvusios staklės.

Šeštadienį, 16.48 val., buvo pranešta apie Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijoje, Petrošiškio kaime, automobilio prispaustą žmogų. Atvykus ugniagesiams, po miškovežio „Volvo FH12“ degalų baku buvo prispaustas vyras. Ugniagesiai pakėlė degalų baką ir ištraukė žmogų, tačiau atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį.

Sekmadienį ugniagesiai Varėnos rajone, Matuizų seniūnijoje, Paversekio kaime, iš Versekos upės ištraukė nuskendusio vyro kūną.

22.15 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Derceklių kaime, žmogus negali išlipti iš drenažinio kanalo. Atvykus ugniagesiams, vandenyje iki juosmens buvo vyras. Ugniagesiai ištraukė jį iš kanalo ir perdavė medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.