Savaitgalį siautėjusi ugnis pražudė moterį, traumavo 3 žmones, naikino gyventojų turtą

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 112 gaisrų ir atliko 56 gelbėjimo darbus.

Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 11:25 AM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), gaisrų metu vienas žmogus žuvo, trys buvo traumuoti. Sekmadienio vidurdienį Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, mediniame gyvenamajame name degė butas. Apmalšinę liepsnas ugniagesiai viduje rado apdegusį moters kūną. Gaisro metu išdegė virtuvė, aprūko ir apdegė namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį, 14.17 val., Vilniuje, Linų gatvėje, degė pirtis. Gesindamas gaisrą savininkas patyrė galvos traumą, o jo sūnus apdegė. Medikai nukentėjusiuosius apžiūrėjo vietoje. Gaisro metu išdegė pirties vidus, sudegė ir buvo nuardyta 15 kv. m stogo.

Tos pačios dienos vakare, 21.41 val., didelis gaisras kilo Šiauliuose. M. Valančiaus gatvėje atvira liepsna degė prie dviejų aukštų, šešių butų medinio gyvenamojo namo priblokuota bendrojo naudojimo medinė laiptinė ir jos stogas, taip pat buvo pradėjęs degti ir namo stogas. Ugniagesiai iš namo kopėčiomis evakavo penkis gyventojus. Vienas žmogus po medikų apžiūros buvo išvežtas į ligoninę. Medikai informavo, kad vyras apsinuodijo dūmais. Dar du gyventojai po medikų apžiūros į ligoninę vykti atsisakė. Iš pastato buvo išgelbėti ir du kačiukai. Gaisro metu sudegė laiptinės stogas, smarkiai apdegė laiptinės sienos, buvo nuardyta apie 60 kv. m namo stogo dangos ir šiltinamoji medžiaga palėpėje, butai sulieti vandeniu. Autonominių dūmų detektorių name nebuvo. Įtariamas padegimas.

Penktadienį, apie 17 val., Pagėgių savivaldybėje, Panemunėje, liepsnojo dviejų aukštų gyvenamasis namas. Iki atvykstant ugniagesiams, į ligoninę tolesnei sveikatos apžiūrai buvo išvežtas sąmoningas vyras. Gaisro metu sudegė namo stogas, sukrito perdanga, išdegė vidus, aprūko sienos. Virsdama namo siena apgadino šalia stovinčio namelio ant ratų stogą.

Šeštadienį, 13.38 val., Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, daugiabučio ketvirtajame aukšte esančiame bute įvyko sprogimas, užsidegė namų apyvokos daiktai. Sprogimo metu išdužo langai, išlūžo vidaus durys. Gaisro metu sudegė namų apyvokos daiktai, aprūko butas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį, 12.31 val., buvo gautas pranešimas, kad Varėnoje, Dzūkų gatvėje esančiame Karloniškių tvenkinyje įlūžo žmogus. Atvykę ugniagesiai ištraukė už 3 m nuo kranto įlūžusį žmogų ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Penktadienį iš greitosios pagalbos medikų buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Kęstučio gatvėje, užrakintame automobilyje guli vyras be sąmonės. Ugniagesiai atidarė automobilį „Volvo“, ištraukė vairuotoją ir nunešė iki medikų automobilio.

Dar vieną vairuotoją iš „Volvo“ automobilio ugniagesiai išlaisvino Kaune, V. Krėvės prospekte. Sekmadienį gyventojai pranešė, kad kaimynas jau parą laiko sėdi automobilyje ir negali atidaryti durų. Ugniagesiai išdaužė automobilio durelių stiklą, atidarė duris ir perdavė vyrą greitosios pagalbos medikams.

Šeštadienį buvo pranešta, kad Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Papušynės kaime, pamiškėje prie kapinių, tvoroje įstrigo stirna. Atvykę ugniagesiai išlaisvino ją, nunešė iki miško ir budėjo, kol atvyko laukinių gyvūnų globos darbuotojai, kurie stirną išsivežė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.