Savaitgalis šalies keliuose: užfiksuoti 188 eismo įvykiai, nukentėjo 30 žmonių

Gegužės 12–14 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 188 eismo įvykius: penktadienį – 61, šeštadienį – 65, sekmadienį – 62.

Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

May 15, 2023, 12:54 PM

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) praneša, kad dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 2 proc. visų įvykių. 40 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (barsukais (2), briedžiais (4), elniu, kiškiu, lape, stirnomis, šernais (2) (penktadienį – 13 tokių eismo įvykių, šeštadienį ir sekmadienį – atitinkamai 34 ir 28).

Pirminiais duomenimis, 29 eismo įvykiuose sužeista 30 žmonių, tarp jų 4 nepilnamečiai (2 pėstieji, mopedo ir motociklo vairuotojai).

Daugiausia nukentėjo transporto priemonių vairuotojų (67 proc.), tarp kurių 6 dviračių, 4 motociklų, 2 elektrinių paspirtukų ir mopedo vairuotojai. Taip pat 23 proc. keleivių (3 – viešojo transporto), 10 proc. pėsčiųjų (2 – pėsčiųjų perėjose, 1 – tamsiuoju paros metu). Viename įvykyje (penktadienį Jonavoje) sužeisti 2 žmonės.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 62 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, po 10 proc. – transporto priemonių nuvažiavimai nuo kelio, užvažiavimai ant pėsčiųjų, įvykiai viešajame transporte. Tamsiuoju paros metu įvyko 2 eismo įvykiai.

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko daugiau negu pusė eismo įvykių (72 proc.): Kaune ir Vilniuje – po 6, Klaipėdoje – 2, Jonavoje, Jurbarke, Marijampolėje, Palangoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Utenoje.

Gegužės 12 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių, per kuriuos sužeista 14 žmonių, daugiausia transporto priemonių vairuotojų (8) ir keleivių (5). Nukentėjo 2 nepilnamečiai. Kaune eismo įvykiuose nukentėjo miesto maršrutinių autobusų keleivės, 53-ejų ir 84 metų moterys. Eismo įvykiai: Kaune – 5, Vilniuje – 2, Jonavoje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Kauno, Šakių, Telšių rajonuose.

Apie 7.50 val. Telšių rajone, Dirvonėnų kaime, rajoniniame kelyje Viešvėnai–Luokė–Upyna–Dirvonėnai, vairuojamo motociklo „Honda CBR 125R“ nesuvaldė, tiesiame ruože su juo apvirto ir nukentėjo 17 metų mergina. Teisę vairuoti nepilnametė turi.

Apie 9.30 val. Kaune, Parodos gatvėje, į dešinę sukdamas krovininis automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“ (iki 3,5 t), vairuojamas 65 metų vyro, nepraleido nuokalne važiavusio elektrinio paspirtuko. Sužeistas šios transporto priemonės 24 metų vairuotojas.

Apie 13.15 val Jonavoje, Žeimių gatvėje, automobilis „Mercedes-Benz E350 CDI“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliais „Honda CR-V“ ir „VW Golf“. Nukentėjo „Hondos“ 64 metų keleivė ir „Mercedeso“ 31-erių vairuotoja.

Apie 17.10 val. Šakių rajone, Pupių kaimo teritorijoje, krašto kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 12 t), vairuojamas 54 metų vyro, lenkdamas dviratį, kuris suko į kairę, jį kliudė. Sužeistas dviračiu važiavęs neblaivus 53 metų vyras (2,46 promilės).

Apie 17.45 val. Panevėžyje, Ukmergės gatvėje, dviračių taku dviračiu važiuodamas nenustatytas asmuo kliudė netikėtai į dviračių taką įbėgusį mažametį. Nukentėjo 4 metų berniukas.

Apie 20.30 val. Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, į priekyje važiavusį motociklą „Ducati Monster“ atsitrenkė automobilis „Opel Astra“, kurį vairavo 28 metų vyras. Nukentėjo motociklo 37 metų vairuotojas.

Gegužės 13 d., šeštadienis: 6 eismo įvykiai, sužeisti 6 žmonės.

Apie 8.30 val. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, į važiuojamąją kelio dalį elektriniu paspirtuku įvažiavęs 25 metų vyras atsitrenkė į krovininį automobilį „Mercedes-Benz“ (iki 12 t), kurį vairavo 45-erių vyras. Nukentėjo ir į ligoninę pristatytas dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Apie 11.15 val. Panevėžio rajone, Sodeliškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, į atitvarus atsitrenkė krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 3,5 t), susižeidė jį vairavęs Jungtinių Amerikos Valstijų pilietis.

Apie 11.20 val. Šiauliuose, V. Kudirkos ir Birutės gatvių sankryžoje, automobilis „Nissan“, vairuojamas 53 metų vyro, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Audi Q3“, nukentėjo jį vairavusi 28 metų moteris.

Apie 11.20 val. Jurbarke, Eržvilko gatvėje (krašto kelyje Jurbarkas–Skaudvilė), iš šalutinio kelio išvažiavęs nenustatytas lengvasis automobilis kairės pusės šonu kliudė pagrindiniu keliu važiavusį dviratininką. Nukentėjo dviračiu važiavęs 65 metų vyras.

Apie 12.22 val. Radviliškio rajone, rajoniniame kelyje Sidabravas–Birželės–Naujamiestis, tiesiame žvyrkelio ruože nuvažiavo nuo kelio ir apvirto automobilis „Mini“. Nukentėjo 31 metų vairuotoja.

Apie 22.12 val. Pabradėje (Švenčionių r.), Vilniaus gatvėje, pradėjęs važiuoti automobilis „BMW 330D“, vairuojamas 24 metų vyro, pėsčiųjų perėjoje kliudė pėsčiąjį, kuris, susvirduliavęs, užgriuvo ant automobilio ir apvirto. Nukentėjo pėsčiasis.

Gegužės 14 d., sekmadienį, užregistruota, pirminiais duomenimis, 10 eismo įvykių, sužeista 10 žmonių (2 nepilnamečiai).

Apie 12.09 val. Vilniuje, Laisvės prospekte, automobiliu „Volkswagen Golf“ į dešinę sukdamas 32 metų vyras susidūrė su elektriniu dviračiu. Juo važiavo ir buvo sužeistas 46 metų vyras.

Apie 14.40 val. Utenoje, Užpalių gatvėje, į priekyje važiavusį motociklą „BMW F 650 GS“ atsitrenkė automobilį „BMW 320D“, kurį vairavo 20 metų vaikinas. Sužeistas motociklo 32 metų vairuotojas.

Apie 14.59 val. Širvintų rajone, Barskūnų kaime, rastas nuvažiavęs nuo kelio (žvyrkelis) automobilis „Audi A6 Avant“. Pirminiais duomenimis, jį vairavo ir susižeidė neblaivus 54 metų vyras (2,40 promilės).

Apie 15.15 val. Vilniuje, Architektų gatvėje, ties įvažiavimu į kiemą, susidūrė automobilis „Volvo V70“, vairuojamas 54 metų vyro, ir dviratis, kurį vairavo neblaivus 38 metų vyras (1,60 promilės), jis ir nukentėjo.

Apie 19.10 val. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, 5 metų pėsčiąją kliudė automobilis „Audi A3“, vairuojamas 21 metų moters. Mažametė pristatyta į ligoninę.

21 val. Kaune, Jonavos gatvėje, iš teritorijos išvažiuodamas 47 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Kawasaki“ ir su juo susidūrė. Nukentėjo motociklo 24 metų vairuotojas.

Apie 21.59 val. Marijampolėje, Tyliojoje gatvėje, lenkdamas lengvąjį automobilį, vairuojamo mopedo „Derbi Senda“ nesuvaldė 15 metų paauglys. Mopedas nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į tvorą. Susižeidė nepilnametis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.