Ketvirtadienis šalies keliuose: sužeista 19 žmonių, žuvo – 2

Gegužės 18 d., ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykių, žuvo 2 žmonės, 19 sužeista, iš jų 4 nepilnamečiai.

Avarija Kalvarijos savivaldybėje.<br> Policijos nuotr.
Avarija Kalvarijos savivaldybėje.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 11:43 AM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), Viename įvykyje (Kalvarijos savivaldybėje) sužeisti 5 asmenys (2 žuvo), kitame – 3, dar viename – 2. Miestuose – 9 eismo įvykiai (Kaune – 3, Panevėžyje ir Vilniuje – po 2, Šiauliuose, Telšiuose), kiti – Kalvarijos savivaldybėje, Kupiškio ir Vilniaus rajonuose.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 6, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 4, nuvažiavimų nuo kelio – 1, nukentėjo viešojo transporto keleivis (Panevėžyje autobusu važiavusi 66 metų moteris). Į įvykius pateko dviračių, motociklų, elektrinio paspirtuko vairuotojai. Tamsiuoju paros metu įvyko 2 eismo įvykiai.

Apie 1 val. 30 min. Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, Punsko gatvėje, policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso automobilio „Audi A6“ vairuotojas. Vingiuotoje nuokalnėje automobilis nuvažiavo nuo kelio, kliudė stulpą, įvažiavo į vandens telkinį ir apvirto. Per eismo įvykį žuvo du žmonės: vairuotojas, Moldovos pilietis, ir 57 metų keleivis, Sirijos pilietis. Sužeisti ir į ligoninę pristatyti penki keleiviai, Sirijos piliečiai, 16 metų paauglys, 23-ejų, 27-erių, 38-erių ir 49 metų vyrai.

Apie 11 val. Telšiuose, Žemaitės gatvėje, nenustatytas asmuo, važiavęs dviračiu, nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusios 64 metų moters ir ją kliudė. Pėsčiajai, pirminiais duomenimis, paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 16 val. 25 min. Šiauliuose, Dvaro ir Aukštosios gatvių sankryžoje, 67 metų vyro vairuojamas taksi automobilis „Toyota Prius“, sukdamas iš šalutinio kelio į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Yamaha“ ir su juo susidūrė. Nukentėjo ir į ligoninę pristatyta dviratės transporto priemonės 17 metų vairuotoja.

Apie 16 val. 43 min. Vilniaus rajone, Didžiasalio kaime, nenustatytas motociklas kliudė kelkraštyje stovėjusį 46 metų vyrą, kuris nukentėjo.

Apie 17 val. 12 min. Kupiškio rajone, krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, šalutiniu keliu važiavusio automobilio „Ford Fiesta“ vairuotojas nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Golf Plus“ ir susidūrimo neišvengė. Nukentėjo trys žmonės: „Fordo“ 75 metų vairuotojas ir 74-erių keleivė, taip pat „Volkswageną“ vairavusi 31 metų moteris. Abu vairuotojai paguldyti į ligoninę.

Apie 17 val. 42 min. Vilniuje, Justiniškių gatvėje, iš aikštelės išvažiuodamas automobilis „BMW 520“, vairuojamas 37 metų vyro, kliudė šaligatviu važiavusį elektrinį paspirtuką. Juo važiavo 12-os ir 13 metų mergaitės. Nukentėjo jaunesnioji eismo dalyvė (nuvežta į ligoninę).

Apie 18 val. 39 min. Vilniuje, Taikos gatvėje, į važiuojamąją kelio dalį netikėtai įbėgusį 8 metų berniuką kliudė taksi automobilis „Dacia“, vairuojamas 47 metų vyro. Vaikas nukentėjo.

Apie 18 val. 53 min. Panevėžyje, Nemuno gatvėje, per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusį 61 metų vyrą partrenkė automobilis „Seat Altea XL“, vairuojamas 37 metų Ukrainos pilietės. Nukentėjusysis paguldytas į ligoninę.

Apie 23 val.21 min. Kaune, Šv. Gertrūdos gatvėje (apšviestas ruožas), per važiuojamąją kelio dalį ėjusį neblaivų pėsčiąjį kliudė automobilis „Peugeot“, vairuojamas 23 metų vyro. Nukentėjo 56 metų pėsčiasis (1,62 promilės neblaivumas).

Pirminiais duomenimis, per parą – 58 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 (Šiauliuose, Vilniuje, Ukmergės rajone, rajoniniame kelyje Vepriai–Deltuva–Tatkūnai). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 24.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.