Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 žmonės buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės 19–21 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 191 eismo įvykį: penktadienį – 73, šeštadienį – 68, sekmadienį – 50. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 5 proc. visų įvykių (nukentėjo 2 neblaivūs vairuotojai). 45 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (barsuku, bebru, briedžiais (3), elniais (2), gandru, katinu, kiškiais (2), lape, stirnomis, šernais (4), usūriniais šunimis (2).

 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 žmonės buvo sužaloti.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 37 žmonės buvo sužaloti.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 9:34 PM

Šių įvykių daugiausia (36) užregistruota šeštadienį, penktadienį ir sekmadienį atitinkamai – 29 ir 20.

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 29 eismo įvykiuose. Žuvo 1 žmogus (lengvojo automobilio keleivis). Sužeisti 37 asmenys, tarp jų 13 nepilnamečių. Daugiausia sužeista transporto priemonių vairuotojų – 59 proc. (po 5 dviračių ir motociklų vairuotojus, 2 mopedų ir keturračio motociklo), taip pat 22 proc. keleivių, 19 proc. pėsčiųjų.

Viename eismo įvykyje (penktadienį Panevėžio rajone) sužeisti 5 žmonės (2 vairuotojai, 3 keleiviai, iš jų 2 nepilnamečiai (9 ir 10 metų), kitame – 3 (sekmadienį Palangoje). Po 2 asmenis sužeista 3 įvykiuose (penktadienį Klaipėdoje ir Panevėžyje, sekmadienį Klaipėdoje).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 62 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 17 proc., nuvažiavimų nuo kelio – 10 proc., apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 7 proc. Tamsiuoju paros metu įvyko 2 eismo įvykiai.

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko daugiau negu pusė eismo įvykių (69 proc.): Kaune – 6, Vilniuje – 5, Klaipėdoje – 4, Panevėžyje – 3, Palangoje ir Plungėje – po 1.

Gegužės 19 d., penktadienis: 11 eismo įvykių, sužeista 17 žmonių, iš jų 7 nepilnamečiai (3 pėstieji, 2 keleiviai, dviračio ir motociklo vairuotojai). Į įvykius pateko 3 motociklų vairuotojai (Kaune nukentėjo 27-erių ir 34-erių vyrai, vairavę motociklus „Yamaha“ ir KTM, Klaipėdoje – 17-metis). Miestuose – 9 eismo įvykiai.

Apie 6 val. 45 min. Elektrėnų savivaldybėje, Kareivonių kaime, iš maršrutinės transporto priemonės išlipęs 28 metų vyras ėjo per važiuojamąją kelio dalį, jo nepastebėjo ir kliudė automobilį „Volvo S80“ vairavusi 50 metų moteris. Nukentėjo pėsčiasis.

Apie 7 val. 45 min. Kaune, I.Kanto gatvėje, automobilis „Toyota Avensis Verso“, vairuojamas 49 metų vyro, kliudė iš už automobilių į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį vaiką. Nukentėjo 8 metų pėsčiasis, Ukrainos pilietis.

Apie 10 val. 52 min. Panevėžyje, Pušaloto ir J.Janonio gatvių sankryžoje, automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 64 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir sustojusį automobilį „Peugeot 308“. Nukentėjo šio automobilio 21 metų vairuotoja (mokinė, laikiusi vairavimo egzaminą) ir 49 metų vyras.

Apie 11 val. 06 min. Panevėžyje, Pilies ir Žibučių gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiuodama 17-metė nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Peugeot 307 SW“, vairuojamo 67 metų vyro, ir su juo susidūrė. Nukentėjusi nepilnametė nuvežta į ligoninę.

Apie 12 val. Klaipėdoje, Taikos prospekto ir Debreceno gatvės sankryžoje, vairuojamo motociklo „Yamaha“ nesuvaldė ir su juo apvirto 17 metų vaikinas, teisę vairuoti jis turi. Nepilnametis paguldytas į ligoninę.

Apie 15 val. 15 min. Klaipėdoje, Smiltelės gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje, automobilis BMW, vairuojamas 22 metų vaikino, sukdamas į kairę, nepraleido per pėsčiųjų perėją ėjusių dviejų pėsčiųjų ir juos kliudė. Nukentėjo 15 metų paauglė (paguldyta į ligoninę) ir 17 metų vaikinas, Ukrainos pilietis.

Apie 16 val. 57 min. Vilniuje, K.Kalinausko gatvėje, 40 metų vyras, automobiliu „Volvo V60“ sukdamas į kairę (namo kiemą), susidūrė su ta pačia kryptimi, arčiau važiuojamosios kelio dalies vidurio, tiesiai važiavusiu dviratininku. Nuo smūgio dviratis užkrito ant pastatyto automobilio „Ford S-Max“. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas dviračio 34 metų vairuotojas.

Apie 19 val. 45 min. Panevėžio rajone, Liubičiaus kaime, rajoniniame kelyje Krekenava–Skėmai–Grinkiškis, automobilio „Toyota Corolla Verso“ vairuotojas, apsisukdamas, neįsitikino, kad tai daryti saugu, ir neišvengė susidūrimo su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „VW Passat“. Nukentėjo penki žmonės: „Toyotos“ 71 metų vairuotojas (paguldytas į ligoninę), „Volkswageną“ vairavęs 32-ejų vyras ir su juo važiavę keleiviai, 9 metų berniukas (ligoninėje), 10-metė mergaitė, 32 metų moteris.

Gegužės 20 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 8 eismo įvykiai, sužeisti 8 asmenys (2 nepilnamečiai).

Apie 11 val. 53 min. Kaune, Kovo 11-osios ir Vienybės gatvių sankryžoje, susidūrė automobiliai „Toyota Yaris“ ir „Audi A4“, vairuojamas 63 metų moters. Nukentėjo „Toyotos“ 67 metų vairuotoja.

Apie 12 val. 45 min. Plungėje, J.Tumo-Vaižganto g., degant žaliam šviesoforo signalui, elektriniu paspirtuku pėsčiųjų perėja važiavo, sustojo ir nuo jo nulipo asmuo. Tuo metu važiavęs nenustatytas automobilis pėsčiajam kliudė koją. Nukentėjo pėsčiasis.

Apie 14 val. 35 min. Molėtų rajone, magistraliniame kelyje A14 Vilnius–Utena, automobilio „Volvo C30“ 27 metų vairuotojas nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Honda GL 1800“. Sužeistas jį vairavęs neblaivus 44 metų vyras (1,8 promilės).

Apie 16 val. 32 min. Molėtų rajone, magistraliniame kelyje A14 Vilnius–Utena, iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 45 metų moters, susidūrė su automobiliu „Toyota Yaris“, nukentėjo jo 25 metų vairuotoja.

Apie 16 val. 48 min. Vilniuje, Sėlių gatvėje, 78 metų vyro vairuojamas automobilis „Honda Jazz“ kliudė į pėsčiųjų perėją dviračiu įvažiavusį 10 metų berniuką, kuris per įvykį nukentėjo.

Apie 17 val. 45 min. Klaipėdoje, Liepojos gatvėje, bandydamas išvengti susidūrimo su automobiliu, miesto maršrutinio autobuso „Mercedes-Benz Citaro“ 64 metų vairuotojas staigiai stabdė, tuo metu salone stovėjusi keleivė griuvo ir nukentėjo.

Apie 17 val. 50 min. Kaune, Plungės gatvėje, dviračių take susidūrė priešpriešiais važiavę du dviračiai, kurių vairuotojai nugriuvo. Nukentėjo 12 metų berniukas. Antruoju dviračiu važiavo neblaivus 42 metų vyras (jam nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis).

Apie 23 val. 31 min. Širvintų rajone, rajoniniame kelyje Širvintos–Družai–Vindeikiai, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant stogo automobilis „VW Passat“. Pirminiais duomenimis, sužeistas neblaivus 37 metų vairuotojas (1,83 promilės).

Gegužės 21 d., sekmadienį, užregistruota, pirminiais duomenimis, 10 eismo įvykių, žuvo 1 žmogus, 12 sužeista (4 nepilnamečiai). Eismo įvykiai: Vilniuje (3), Kaune, Klaipėdoje, Palangoje ir Kauno, Šiaulių, Šilalės, Vilniaus rajonuose.

Apie 17 val. 29 min. Vilniaus rajone, Skirlėnų kaime, rajoniniame kelyje Sapiegiškės–Sužionys–Dirmeitai, vairuojamo „Audi“ markės automobilio nesuvaldė 22 metų moteris. Kelio vingyje automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Žuvo 47 metų keleivis.

Apie 1 val. 54 min. Vilniuje, Ukmergės gatvėje, 26 metų moters vairuojamas automobilis „Mazda 3“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio atbulas, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo KTM, jį vairavo ir nukentėjo 35 metų vyras.

Apie 11 val. 30 min. Šilalės rajone, Vaičių kaime, rajoniniame kelyje Mažonai–Šakvietis–Šilalė, tiesiame žvyrkelio ruože vairuojamo keturračio motociklo nesuvaldė teisės vairuoti neturinti 50 metų moteris. Keturratis įvažiavo į pakelės griovį ir apvirto. Sužeista minėta moteris, kartu važiavęs 52 metų vyras nenukentėjo.

Apie 11 val. 37 min. Vilniuje, Taikos gatvėje, iš automobilių stovėjimo aikštelės išvažiuodamas automobilis „KIA Ceed“, vairuojamas 72 metų vyro, susidūrė su iš kairės pusės šaligatviu važiavusiu dviračiu. Nukentėjo 18 metų vaikinas.

Apie 19 val. 50 min. Klaipėdoje, Smiltelės ir Liubeko gatvių sankryžoje, automobiliu „Mercedes-Benz C 220 CDI“ į kairę sukdamas 48 metų vyras nepraleido per pėsčiųjų perėją, reguliuojamą šviesoforo, ėjusių dviejų nepilnamečių ir jas kliudė. Nukentėjo 12 metų mergaitės.

Apie 12 val. 40 min. Palangoje, Elijos gatvės ir Liepojos plento sankryžoje (magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja), į kairę iš šalutinio kelio sukdamas automobilis „Toyota Avensis“ (pažymėtas trikampio formos skiriamuoju ženklu su „M“ raide) nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Touran“, vairuojamo 38 metų Latvijos Respublikos piliečio. Per susidūrimą nukentėjo trys žmonės: „Toyotą“ vairavęs 17 metų vaikinas (neturintis teisės vairuoti) ir 47 metų keleivė (mokė vairuoti nepilnametį), taip pat „Volkswageno“ 45 metų keleivė (Latvijos pilietė).

Apie 13 val. 32 min. Šiaulių rajone, Valakų kaime, žvyrkelio tiesiame ruože apvirto mopedas „Peugeot MTC“. Jį vairavo ir nukentėjo neblaivus 63 metų vyras (2,69 promilės).

Apie 21 val. 04 min. Vilniuje, Stepono Batoro gatvėje, susidūrė automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 31 metų Uzbekistano piliečio, ir motociklas „Honda“, kurį vairavo 49 metų vyras. Nukentėjo motociklo 15 metų keleivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.