Kanalizacijoje Kaune aptikus chemines medžiagas evakuota 500 žmonių: nukentėjo vienas ugniagesys

Pirmadienį kanalizacijoje Kaune aptikta cheminių medžiagų. Nelaimės metu evakuota didelė dalis žmonių, pranešama ir apie vieną nukentėjusįjį ugniagesį.

Kanalizacijoje aptikus chemines medžiagas prireikė evakuoti žmones, nelaimės metu nukentėjo ugniagesys.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Kanalizacijoje aptikus chemines medžiagas prireikė evakuoti žmones, nelaimės metu nukentėjo ugniagesys.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 9:30 AM

Apie 11 val. 27 min. Kauno apskrities VPK gautas pranešimas, kad Kaune, Raudondvario plente, iš įmonės kanalizacijos jaučiamas specifinis aitrus kvapas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) informavo, kad atvykus ugniagesiams teritorijoje jautėsi aitrus chemikalų kvapas.

Kaip praneša Policijos departamentas, atlikus pirminius tyrimus nustatytas, jog kanalizacijoje yra cheminiai (brometilchloroformato ir dichlorido) junginiai. Taip pat nustatyta, kad cheminių medžiagų koncentracija sklindanti iš trijų kanalizacijos šulinių ir pastato rūsio.

Iš aplinkinių pastatų buvo evakuota apie 500 žmonių.

Turimais duomenimis, įvykio vietoje dirbęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas (gim. 1989 m.) dėl cheminių medžiagų poveikio kreipėsi į gydymo įstaigą. Nukentėjusysis paguldytas į ligoninę stebėjimui.

Apie susiklosčiusią situaciją nedelsiant buvo informuota Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyrius, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas, Aplinkos apsaugos departamentas, Kauno GMP ir VPK, AB „Kauno vandenys“. Taip pat nustatyta, kad kanalizacijos šuliniai yra sujungti su miesto nuotekų siurbline. Iš kanalizacijos šulinių paimtos medžiagos mėginiai, cheminė medžiaga – nenustatyta. Įvykio vietoje tyrimą atlieka ir likvidavimo darbus vykdo Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar vykdoma pavojinga veikla, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.