Savaitgalis šalies keliuose: užfiksuotas 161 eismo įvykis, nukentėjo 13 žmonių, 3 iš jų – nepilnamečiai

Birželio pirmąjį savaitgalį (2–4 dienomis) policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 161 eismo įvykį (penktadienį – 64, šeštadienį ir sekmadienį – atitinkamai 48 ir 49).

Avarija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

2023-06-05 13:24

Lietuvos kelių policios tarnyba (LKPT) praneša, kad dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 proc. visų įvykių (nukentėjo 2 motociklų neblaivūs vairuotojai). 36 proc. atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su į važiuojamąją kelio dalį įbėgusiais gyvūnais (kiškiais (4), šernais (3), šuniu, stirnomis).

Pirminiais duomenimis, 26 eismo įvykiuose nukentėjo žmonės. Nežuvo nė vienas eismo dalyvis. Sužeisti 35 asmenys, daugiausia – transporto priemonių vairuotojų (46 proc.), tarp jų 4 motociklų, po 2 dviračių ir mopedų vairuotojus, taip pat elektrinio paspirtuko vairuotojas. Nukentėjo ir keleiviai (40 proc.) bei pėstieji (14 proc.). Tarp sužeistųjų – 8 nepilnamečiai (5 keleiviai, dviračio, elektrinio paspirtuko, motociklo vairuotojai).

Po 2 žmones nukentėjo 3 eismo įvykiuose (penktadienį – Rietavo savivaldybėje ir Kaišiadorių rajone, šeštadienį – Kaune). Viename įvykyje (sekmadienį – Šiaulių rajone) sužeisti 7 asmenys, iš jų 3 nepilnamečiai.

Pusė eismo įvykių (50 proc.) – transporto priemonių susidūrimai, po 19 proc. atvejų – transporto priemonių nuvažiavimai nuo kelio ir užvažiavimai ant pėsčiųjų. Tamsiuoju paros metu įvyko 12 proc. eismo įvykių, esant šlapiai kelio dangai – 8 proc.

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko daugiau nei pusė įvykių (54 proc.): Kaune – 6, Vilniuje – 4, Šiauliuose, Klaipėdoje, Birštone, Kelmėje.

Birželio 2 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiai, per juos sužeista 11 žmonių (1 nepilnametis).

8.30 val. Kaune, V. Krėvės prospekte, automobilių stovėjimo aikštelėje, nenustatytas automobilis užvažiavo pėsčiajam ant kairės kojos pėdos. Nukentėjo 50 metų vyras, jis kreipėsi į gydymo įstaigą.

Apie 9.50 val. Kaune, Savanorių prospekto ir Jeruzalės skersgatvio sankryžoje, sukdamas į kairę automobilis „VW Polo“, vairuojamas 49 metų moters, susidūrė su iš paskos važiavusiu automobiliu „Mercedes-Benz“, kurį vairavo 28 metų moteris. Nukentėjo „Mercedeso“ 52 metų keleivė.

Apie 13.36 val. Panevėžio rajone, Paliukų kaime, tiesiame ruože vairuojamo mopedo nesuvaldė, nuvažiavo su juo nuo kelio ir nukentėjo 30 metų vyras.

Apie 14.34 val. Rietavo savivaldybėje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 3,5 t), vairuojamas 22 metų Ispanijos piliečio, atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Seat Ibiza“, kuris nuo smūgio apvirto. Nukentėjo „Seato“ 44 metų vairuotoja (paguldyta į ligoninę) ir 57 metų keleivis, Jungtinių Amerikos Valstijų pilietis.

Apie 16.08 val. Šiauliuose, Pramonės gatvėje, pėsčiųjų take, nesilaikydamas saugaus atstumo dviračiu važiavęs asmuo kliudė 55 metų pėsčiąjį, jis griuvo ir nukentėjo. Nustatyta, kad dviratį vairavo 45-erių vyras.

Apie 17.39 val. Kaišiadorių rajone, Klėriškių kaime, žvyrkelio vingiuotoje nuokalnėje nuo kelio nuvažiavo automobilis „Audi A3“. Nukentėjo 31 metų vairuotoja ir 54-erių keleivė.

Apie 18.13 val. Kelmėje, Dariaus ir Girėno gatvėje, į stovėjusį šalikelėje automobilį „VW Sharan“ atsitrenkė 33 metų vyro vairuojamas „VW Golf“. Nukentėjo su juo važiavęs keleivis, keturių metų neturintis berniukas.

Apie 18.16 val. Vilniuje, Visorių gatvėje, 24 metų moters vairuojamas automobilis „Mini Cooper“, važiuodamas atbulas, kliudė pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę pristatyta 24 metų pėsčioji, Baltarusijos Respublikos pilietė.

21 val. Vilniuje, Pramonės gatvėje, maršrutinio transporto stotelėje, moteris, atsistodama nuo stotelėje esančio suoliuko, neišlaikė pusiausvyros, griuvo į važiuojamąją kelio dalį ir atsitrenkė į stabdžiusio autobuso „MAN“, vairuojamo 40 metų vyro, šoną. Autobuso galinis ratas moteriai pervažiavo abi kojas. Sužeista ir į ligoninę paguldyta 70 metų pėsčioji, ji galbūt buvo neblaivi.

Birželio 3 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, 9 žmonės (1 nepilnametis) sužeisti 8 eismo įvykiuose.

Apie 1.33 val. Raseinių rajone, privažiuojamajame kelyje prie Pagojo, esant šlapiai kelio dangai, vairuojamo automobilio BMW nesuvaldė 21 metų mergina. Tiesiame ruože automobilis nuvažiavo nuo kelio į dešinę ir vertėsi griovyje. Nukentėjo vairuotoja.

Apie 1.35 val. Kaune, Jonavos gatvėje (apšviesta), automobilis „Volvo C30“, vairuojamas 18 metų vaikino, atsitrenkė į automobilį BMW. Nukentėjo šio automobilio 19 metų vairuotoja ir 18 metų keleivė.

Apie 10.10 val. Klaipėdoje, Šermukšnių gatvėje, elektriniu paspirtuku važiavusi nepilnametė atsitrenkė į automobilio „Peugeot 207“ vairuotojo, 41 metų vyro, atidaromas dureles. Nukentėjo 16 metų paauglė.

Apie 13.51 val. Pagėgių savivaldybėje, Mažaičių kaime, 56 metų moters vairuojamas automobilis „Škoda Yeti“ susidūrė su dviračiu, juo važiavo ir nukentėjo 75 metų vyras.

Apie 16.58 val. Vilniaus rajone, Pasienių kaime, žvyrkelio tiesiame ruože apvirto motociklas „Kawasaki Z 250“. Jį vairavo ir susižeidė neblaivus 52 metų vyras. Kartu važiavęs taip pat neblaivus 35 metų keleivis nenukentėjo.

Apie 17.13 val. Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, krovininis automobilis „Mercedes-Benz Actros“, vairuojamas 56 metų vyro, važiuodamas antrąja eismo juosta ir persirikiuodamas į pirmąją, kliudė ja važiavusį „Toyota Corolla“. Šis nuo smūgio, slysdamas, kirto antrąją eismo juostą ir kliudė trečiąja juosta važiavusį 54 metų vyro vairuojamą „Toyota Previa“ ir dar atsitrenkė į kelio atitvarus. Nukentėjo automobilio „Toyota Corolla“ 59 metų vairuotoja (nuvežta į ligoninę).

Apie 19.13 val. Plungės rajone, Vieštovėnų kaime, krašto kelyje Plungė–Vėžaičiai, automobilį „Audi A6“ vairavusiai 49 metų moteriai blaškė dėmesį ir trukdė vairuoti priekinėje keleivio sėdynėje važiavęs 42 metų vyras. Jis, paėmęs už vairo, pasuko jį į dešinę pusę ir automobilis tiesiame ruože nuvažiavo nuo kelio bei atsitrenkė į medį. Nukentėjo 19 metų keleivė.

Apie 22.25 val. Šilalės rajone, Pliupių kaime, žvyrkelio vingyje nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi motociklas „Kawasaki“. Susižeidė neblaivus 33 metų vairuotojas (1,32 promilės neblaivumas).

Birželio 4 d., sekmadienį, – 9 eismo įvykiai, sužeista 15 žmonių (6 nepilnamečiai).

12.30 val. Kaune, Vaišvydavos plente, automobilių spūstyje susidūrė trys transporto priemonės. Automobilis „Audi A6“, vairuojamas 25 metų moters, atsitrenkė į sustojusį „Hyundai Coupe“, kurį vairavo 58-erių vyras, šis – į „Mazda 3“, prie kurio vairo buvo 32 metų vyras. Nukentėjo „Hyundai“ 53 metų keleivė.

Apie 12.50 val. Birštone, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, atbulas važiuodamas automobilis „Opel Vivaro“, vairuojamas 40 metų vyro, partrenkė kelkraščių ėjusią pėsčiąją. Sužeista 90 metų moteris (paguldyta į ligoninę).

13 val. Kaune, Kranto alėjoje, susidūrė automobilis „Volvo XC90“, vairuojamas 57 metų moters, ir mopedas „Jianshe“. Jį vairavo ir buvo sužeistas 24 metų vyras.

14 val. Šilalės rajone, Kvėdarnos miestelyje, elektriniu paspirtuku važiavo du 13 metų berniukai (be saugos šalmų). Vienas jų nukrito ir nukentėjo (nuvežtas į ligoninę).

Apie 15.52 val. Vilniuje, Jeronimo Ralio gatvėje, 70 metų vyras „Volkswagen“ markės automobiliu sukdamas į kairę nepraleido ta pačia kryptimi važiavusio automobilio „BMW 320I“, vairuojamo 22 metų vaikino. Per susidūrimą nukentėjo pirmojo automobilio vairuotojas.

Apie 15.17 val. Kretingos rajone, Rūdaičių kaime, rajoniniame kelyje Kretinga–Rūdaičiai–Žibininkai, į priekyje važiavusį ir į kairę sukusį automobilį „Mercedes-Benz C 200 CDI“, vairuojamą 19 metų vaikino, atsitrenkė motociklas „Honda VT 750“. Nukentėjo jį vairavęs 38 metų vyras.

Apie 16.25 val. Šiaulių rajone, Jurgaičių kaime, žvyrkelio tiesiame ruože vairuojamo automobilio „Ford Galaxy“ nesuvaldė 18 metų vaikinas. Automobilis apvirto, sužeisti 7 asmenys, iš jų 3 nepilnamečiai: dvi 17 metų merginos ir 17 metų vaikinas paguldyti į ligoninę, vairuotojui, 18 metų merginai ir dviem 18-mečiams vaikinams paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 17.19 val. Jonavos rajone, Dumsiškių kaime, motociklą „KTM 625 SXC“ vairavo mažametis. Žvyrkelio tiesiame ruože motociklas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Ford Galaxy“, vairuojamu 72 metų vyro. Nukentėjo motociklą vairavęs 10 metų berniukas.

18 val. Kaune, Maironio gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospekte, degant žaliam šviesoforo signalui automobilis „KIA Sportage“, vairuojamas 51 metų vyro, kliudė į pėsčiųjų perėją, degant raudonam signalui, įvažiavusį dviratį. Nukentėjo juo važiavęs 12 metų berniukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?