Sujudo dėl vieno geografijos egzamino klausimo – rastas netikslumas

Nacionalinė švietimo agentūra informuoja, kad iškilus klausimui dėl vienos iš geografijos valstybinio brandos egzamino užduočių klausimo formuluotės tikslumo, vertinant abiturientų darbus į tai bus atsižvelgta, rašoma pranešime. 

Ne visai tikslus geografijos egzamino klausimas neturėtų atsiliepti rezultatams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ne visai tikslus geografijos egzamino klausimas neturėtų atsiliepti rezultatams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2021, 3:17 PM, atnaujinta Jun 30, 2021, 1:37 PM

Užduoties formuluotėje buvo prašoma tiksliai nustatyti konkretų azimutą (50 laipsnių), nors įprastai tokio tipo užduotyse būna leidžiama paklaida (šiuo atveju atsakymas priklauso, nuo kurios ženklo „i“ vietos žemėlapyje matuosime). Taigi, klausime trūko galimą paklaidą įvardijančio prielinksnio „apie“.

Planuose ar žemėlapiuose šiaurės kryptis gali būti nurodoma, gali jos ir nebūti. Jeigu nenurodyta kitaip, plane ar žemėlapyje tikroji Šiaurė sutampa su žemėlapio kaire ir dešine rėmelio kraštine.

Visgi nustatant taškų (A, B, C ar D) azimutą nuo informacinio centro (ženklo „i“) artimiausias teisingam atsakymui yra taškas C – visų kitų taškų azimutai, taigi visi kitai atsakymai, yra vienareikšmiškai atmestini.

Nepaisant to, Nacionalinė švietimo agentūra sutinka, kad klausimo formuluotė nėra preciziškai tiksli. Tolesni sprendimai dėl egzamino darbų vertinimo bus priimami po to, kai paaiškės, kaip kandidatai atsakinėjo į šį klausimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.