Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijas baigė netoli tūkstančio absolventų

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) absolventams savaitgalį įteikti diplomai. Ta proga sveikatos specialistus pasveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-28 10:14, atnaujinta 2021-07-02 11:36

Pasak LSMU atstovo Tautydo Bulvičiaus, šiais metais studijas LSMU baigė 962 absolventai, tarp jų – 118 užsienio šalių piliečių. Universiteto bendruomenė džiaugėsi, kad LSMU atranda ir įvertina vis daugiau studentų iš kitų valstybių.

Greta 360 būsimųjų gydytojų, iš kurių net 74 – atvykę iš užsienio, universiteto diplomai šiemet įteikti 115 Odontologijos fakulteto absolventų (iš jų – 21 užsienio šalių atstovui). Studijas šiemet baigė ir 111 būsimųjų farmacininkų, iš kurių 5 – užsieniečiai.

Tarp studijas šiemet baigusiųjų ypač gausu slaugos specialistų – Slaugos fakultetas įteikė 165 diplomus (trys iš jų – užsienio piliečiams). Visuomenės sveikatos fakultetas į gyvenimą išleido 89 diplomuotus Lietuvos ir 8 užsienio specialistus.

Gyvūnų mokslų fakultete studijas baigė 35 lietuviai ir dar 4 kitų valstybių studentai. LSMU diplomai įteikti ir 75-iems Veterinarijos fakulteto absolventams, tarp kurių – 3 užsieniečiai.

Kadangi karantinas šalyje dar neatšauktas, tad ir diplomų įteikimo šventė nėra sugrįžusi į tradicinį ritmą, kuomet artimiesiems laisvai galima apkabinti ir pasveikinti ką tik diplomus gavusius ir į gyvenimą išeinančius jaunuosius specialistus. Tad sveikinimo žodžiai būsimiems medikams skriejo virtualiu būdu, teigiama LSMU pranešime.

Šventėje pagerbtas ir buvęs ilgametis LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas. Jam už nuopelnus universitetui suteiktas rektoriaus emerito vardas. Taip pat „Žalgirio“ arenoje suteikti profesorių ir docentų vardai.

„Jūs išeinate į gyvenimą labai atsakingu momentu. Pandemija darė įtaką paskutiniais studijų metais, ir ji jus pasitiks išėjus su mūsų universiteto diplomu rankose. Tikiuosi, kad padarysite viską, ir jums bus garbė nešti universitete įgytą diplomą per visą gyvenimą. Jūs turėsite tapti siela tų, kurie kenčia, serga. Susidursite su labai daug chaoso, bet tikiu, kad rasite sprendimus ir atliksite savo pareigą“, – tokiais žodžiais jaunuosius sveikatos specialistus iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto išlydėjo jo rektorius prof. Rimantas Benetis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.