Ministrė pristatė planą naujiems mokslo metams: yra keli svarbūs dalykai

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė penktadienį kalbėjo, kad visi mokiniai rugsėjo pirmąją turėtų sugrįžti į klases mokytis kontaktiniu būdu. Tuo pačiu ministrė pabrėžė testavimosi svarbą.

Jurgita Šiugždinienė.<br>TS-LKD nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>TS-LKD nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 4:36 PM, atnaujinta Jul 26, 2021, 7:56 AM

„Grįšime į klases, tačiau yra keli svarbūs dalykai. Vienas iš jų – srautų valdymas, ypač didesnėse mokyklose. Taip pat svarbu, kad laikytumėmės visų operacijų vadovo reikalavimų – higiena, maitinimo organizavimo dalykai, vėdinimas. Tačiau svarbiausi yra srautai“, – įvertino J.Šiugždinienė.

Kalbėdama apie sėkmingus būsimus mokslo metus ministrė pabrėžė mokyklų pasirengimą savanoriškai testuotis, skatinti mokinius testuotis.

„Tai turėtų būti natūralus procesas, kada mes tikriname savo sveikatą – tai neturėtų būti kažkoks baubas ar gąsdinanti procedūra. Tik vakcinacija ir testavimas gali padėti išvengti situacijos, kada mes turime išeiti į nuotolį.

Mums yra labai svarbu, kad visos mokyklos būtų pasiruošusios ir paragintų vaikus reguliariai testuotis“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Ministrė pažymi, kad testavimas bus rekomendacinio pobūdžio, numatyti keli testavimo būdai – kaupinių metodas, aplinkos paviršių tyrimas pradiniame ugdyme.

„Labai svarbus ir paprastas metodas – savikontrolė, kur nereikia sveikatos specialisto. Pats mokinys gali atlikti testą, tai yra labai paprasta“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Ministrės teigimu, šiais mokslo metais į mokyklas grįš ir tie vaikai, kurių tėvai nesutinka testuoti.

„Jei tėvai nesutinka testuoti vaiko, tai šiuo metu, šioje situacijoje dar mes visi lankome mokyklą – stengsimės, kad taip ir būtų (...). Jeigu atsirastų atvejų klasėje, kai kuriais atvejais ir mokyklai tektų izoliuotis.

Tačiau mes raginame, kad būtų taikomi įvairūs metodai, tokie, kaip klasių apjungimas, kad kuo mažiau reikėtų mišraus būdo, kada kažkas mokosi klasėse, kažkas – nuotoliu“, – įvertino J.Šiugždinienė.

„Mūsų tikslas – kad mokiniai būtų mokykloje. Mes tikrai pasimokėme daug pavasarį, dar tokios patirties tikrai neturėjome. Dabar turime ir daugiau patirties, taip pat situacija yra kiek kitokia – bent jau kol kas (...) turime žymiai mažesnius mirčių skačius, hospitalizacijos lygius. Ir patys esame daug geriau pasiruošę negu pavasarį“, – pridūrė ministrė.

Ministerija anksčiau pranešė prašanti savivaldybių administracijų, švietimo įstaigų vadovų iš anksto būti pasiruošusiems suteikti galimybę mokiniams testuotis mokyklose. Sveikatos apsaugos ministerija aprūpins savivaldybes reikalingais testais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.