Skelbiami egzaminų apeliacijų rezultatai

Baigiantis brandos egzaminų sesijai, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) skelbia paskutinį šio laikotarpio akcentą – teiktų pagrindinės ir pakartotinės sesijos apeliacijų rezultatus. 

Skelbiami egzaminų apeliacijų rezultatai.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Skelbiami egzaminų apeliacijų rezultatai.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Pateiktų apeliacijų skaičius.<br>Nacionalinės švietimo agentūros inf.
Pateiktų apeliacijų skaičius.<br>Nacionalinės švietimo agentūros inf.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 10:19 AM, atnaujinta Jul 30, 2021, 11:46 AM

„Šiais metais buvo pateiktos 542 apeliacijos dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos VBE rezultatų. Pateiktų apeliacijų skaičius yra beveik 500 mažesnis nei pernai (buvo 1004), – sako Vidmantas Jurgaitis, NŠA Stebėsenos ir vertinimo departamento direktorius. – Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, užsienio kalbų (prancūzų, vokiečių) VBE apeliacijų pateikta nebuvo, nepateikta ir geografijos apeliacijų. Buvo pateikta 23 užsienio kalbos (anglų) apeliacijų, istorijos – 9, matematikos – 88. Lietuvių kalbos ir literatūros – 369“.

Apeliacijų skaičius mažėja ne vienerius metus: praėjusiais jų gauta beveik 200 mažiau nei 2019 m.

Išnagrinėjus apeliacijai pateiktus kandidatų darbus, pasikeitė 63 darbų (11,62 proc.) įvertinimai (2020 metais pasikeitė 11,05 proc.). Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo: iš 63 darbų, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 40 darbų (63,5 proc.) įvertinimai, sumažėjo – 23 darbų (36,5 proc.) įvertinimai (2020 metais – 78,4 proc. ir 21,6 proc.).

 Kandidatai galėjo teikti mokyklos vadovui apeliaciją per 2 darbo dienas nuo rezultatų paskelbimo dienos, kad darbas būtų dar kartą peržiūrėtas ir įvertintas iš naujo.

Apeliaciją buvo rekomenduojama teikti tuo atveju, jei mokinys, susipažinęs su savo darbo rezultatais ir atlikto valstybinio brandos egzamino darbo virtualia kopija, buvo pagrįstai įsitikinęs įvertinimo klaidingumu. Taip pat buvo sudaryta galimybė rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus.

 Šiais metais abiturientų valstybinių brandos egzaminų darbus vertino 2226 vertintojai. Vertinimas vyko elektroniniu nuotoliniu būdu, tad vertintojams nebereikia vykti į vertinimo centrus, o elektroninė sistema užtikrina, kad kiekvienas darbas būtų įvertinamas mažiausiai du kartus.

Brandos atestatas išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, o į brandos atestato priedą įrašomas apeliacijos rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.