Lietuvos ir Lenkijos švietimo ministrai aptarė mokyklos Suvalkuose steigimą

Penktadienį švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė Varšuvoje susitiko su Lenkijos švietimo ir mokslo ministru Pšemyslavu Čarneku aptarti tautinių mažumų ugdymą, bendradarbiavimą mokslo srityje bei pandemijos keliamus iššūkius švietimui.

Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 4:20 PM

„Susitikimas buvo labai konstruktyvus ir dalykiškas. Labai svarbu, kad gavome ministro patikinimą, jog bus sprendžiamas lietuviškos pradinės mokyklos Suvalkuose steigimo klausimas, bus suteikta pagalba dėl patalpų ir finansavimo“, – po susitikimo sakė ministrė J. Šiugždinienė.

Susitikime ministrė pristatė bendrojo ugdymo atnaujinimo Lietuvoje kryptis bei paaiškino, kaip, atnaujinus vidurinio ugdymo programą, galėtų būti organizuojamas valstybinis lenkų kalbos egzaminas mokyklų lenkų mokomąja kalba mokiniams, pažymima pranešime spaudai.

„Aptarėme ir abiem pusėms rūpimą vadovėlių, jų atnaujinimo klausimą. Sutarėme, kad abi šalys nuodugniai įvertins vadovėlius, prie šio klausimo dar grįšime“, – sakė ministrė.

Ministerijos sutarė paskatinti abiejų šalių institucijų bendradarbiavimą mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje, užtikrinti daugiau galimybių mokslininkams savo straipsnius publikuoti aukščiausio lygio žurnaluose.

J. Šiugždinienė su Lenkijos švietimo ir mokslo ministru taip pat aptarė pandemijos ir jos poveikio mokykloms problemas. Lenkijoje sprendimus dėl pandemijos valdymo priemonių švietimo įstaigose priima savivaldybės ir pačios mokyklos.

Ministrai taip pat sutarė paskirti po atstovą, kurie dar kartą įvertins 2019 m. Lietuvos ir Lenkijos švietimo ministrų pasirašytos deklaracijos „Dėl lenkų tautinės mažumos Lietuvos Respublikoje ir lietuvių tautinės mažumos Lenkijos Respublikoje švietimo“ nuostatų greitesnio įgyvendinimo galimybę.

Deklaracijoje abi šalys įsipareigojo intensyviau bendradarbiauti švietimo srityje: rengiant ir adaptuojant vadovėlius, organizuojant kvalifikacijos tobulinimą mokytojams, stiprinant pagalbą mokykloms, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų