Mokytojų dienos proga išrinkti šauniausi Lietuvos pedagogai: didžiuotis gali ne tik didmiesčiai

Švenčiant tarptautinę mokytojų dieną – naujienų portalas lrytas.lt skelbia jau tradiciniu tapusio konkurso „Šauniausio Lietuvos mokytojo rinkimai“ rezultatus. Visą mėnesį lankytojai buvo kviečiami nominuoti, balsuoti ir išrinkti mylimiausius pedagogus!

Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Miglė Janušauskienė.
Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Miglė Janušauskienė.
Kėdainių Šviesiosios gimnazijos geografijos mokytoja Danguolė Chochlovienė.
Kėdainių Šviesiosios gimnazijos geografijos mokytoja Danguolė Chochlovienė.
Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos socialinė pedagogė Gitana Šablinskaja.
Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos socialinė pedagogė Gitana Šablinskaja.
Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Dalyvauti konkurse šiemet paskatino ir vertingi prizai, kurie bus įteikti trims laimėtojoms, surinkusioms daugiausiai lankytojų simpatijų.
Dalyvauti konkurse šiemet paskatino ir vertingi prizai, kurie bus įteikti trims laimėtojoms, surinkusioms daugiausiai lankytojų simpatijų.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 6:00 PM, atnaujinta Oct 5, 2021, 6:18 PM

Iš viso konkurse dalyvavo 163 mokytojai, balsų už juos atiduota beveik 43 tūkstančiai. Konkurso organizatoriai pastebėjo, kad tų pačių kandidatų nuotraukos buvo siunčiamos po keletą kartų, tačiau pagal konkurso taisykles, konkurse galėjo dalyvauti tik viena to paties mokytojo nuotrauka.

Dalyvauti konkurse šiemet paskatino ir vertingi prizai, kurie bus įteikti trims laimėtojoms, surinkusioms daugiausiai lankytojų simpatijų.

Garbingu, pirmosios vietos titulu gali didžiuotis Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytoja Miglė Janušauskienė. Mokytoja sulaukė daugiau kaip 4,5 tūkst. balsų. Ją nominavę apie mokytoją atsiliepia taip: „Linksma, išradinga, išklausanti ir girdinti kiekvieną, leidžianti klysti ir tiesiog 100% pozityvi, mažų žmonių Mokytoja“.

„Konkurse dalyvauju pirmą kartą. Nujaučiu, kad mane užregistravo vyras. Gali pasirodyti keista, bet tik jis ir mūsų vaikai mato, kiek iš tikrųjų laiko ir jėgų kainuoja mokytojo darbas.

Mokytojas įpratęs parodyti savo darbo rezultatą – pasigirti drąsiais, savarankiškais mokiniais. Mokiniais, kurie jau žino ką moka ir ką dar nori sužinoti, ugdytiniais, kurie drąsiai, o kartais ir nelabai, paleidžia mamos ar tėčio ranką ir žengia į mokyklą. Sunku pasakyti „štai – čia aš, ir aš toks esu“.

Lengviau kalbėti apie mokinių sėkmes. Tad šis laimėjimas yra gera proga atsisukti į save ir pagalvoti, kiek tu jautiesi sėkmingas pats. Toks palaikymas, kokio sulaukiau šiame konkurse – didelis džiaugsmas, proga prisiminti savo mokinių sėkmingus žingsnelius ir suprasti, kad kažką darai teisingai.

Kolegoms norėčiau pasakyti, kad nesvarbu ar mokote abiturientus, kurie jau viską išmoko mokyklos suole ar pačius mažiausius, kuriems valote rytines ašaras prie darželio durų – visi dirbate sunkų, atsidavimo reikalaujantį darbą. Be mokytojo neužaugo nei vienas. Vertinkime save kaip pedagogus, kaip specialistus ir kaip žmones“, – sako šauniausia Lietuvos mokytoja išrinkta Miglė Janušauskienė.

Antroji vieta skiriama geografijos mokytojai iš Kėdainių Šviesiosios gimnazijos – Danguolei Chochlovienei, kuri visai nedideliu balsų skirtumu nusileido pirmajai vietai. Mokytojai Danguolei savo simpatijas padovanojo daugiau kaip 4,2 tūkstančiai balsuotojų.

„Charizmatiška asmenybė, linksma ir maloni kiekvienam sutiktam ar atėjusiam į klasę. Kupina energijos su šalia derančiu humoro jausmu. Kaip pati sako, „duokit pakalbėti, bet ne pavalgyti““ , – taip mokytojos ypatingumą apibūdino ją nominavę asmenys.

Trečioji vieta atiteko Gitanai Šablinskajai – socialinei pedagogei iš Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos.

„Neteisia ir nesmerkia, juk kiekvienas gali suklysti. Pastebi liūdintį, išgirsta verkiantį, išklauso kiekvieną, kam reikalingas paguodžiantis žodis ar pagalba. Tiesiog šauniausia!“, – nestokojo gražių žodžių apibūdindami šią pedagogę.

„Mokytojus nuolat lydi vertinimai ir užbrėžtos kartelės. O jas pasiekęs ar jau taps geriausias? Ar bus geriausias padėjęs pelnyti medalį? O gal išmokęs apie pagarbą žmogui? Kas yra geriausias mokytojas? Vieni pasakys, kad tas, kuris išugdė aukščiausius įvertinimus pelniusius, o kiti – kad tapęs asmenybės pavyzdžiu.

Sunku lyginti ir vertinti. Bet net neabejoju, kad daugelis turime mokytoją, kuriam skirtume geriausiojo titulą ir gražiausius padėkos žodžius. Tai dar kartą įrodė ir rinkimai, kuriuose buvo pristatyti puikūs šalies mokytojai. O kiek dar jų už kadro! Ar tai profesija, verta milijono? Taip, mokytojas vertas milijono. Kol kas jis gauna tik milijoną dėkingumu spindinčių akių, o mes stengiamės bent dalele prisidėti prie jų džiaugsmo“, – sakė lrytas.lt redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė.

Visoms trims mokytojoms konkurso rėmėjas „Antėja“ dovanoja MIDI profilaktinius sveikatos tyrimus, o rėmėjas „Benu“ – LIVSANE imuniteto stiprinimo apelsinų skonio 5 ml. ampules.

Pirmos ir antros vietos laimėtojoms taip pat atitenka partnerio „Inida“ įsteigti verslo klasės nešiojamieji „Lenovo“ ThinkPad 14 colių kompiuteriai.

Su šiomis trimis mokytojomis, kurios pasižymi savo išskirtinumu, talentu, bei yra mylimos visos mokyklos bendruomenės, interviu netrukus bus galima skaityti naujienų portale lrytas.lt

Artimiausiu metu dėl prizų įteikimo su laimėtojomis bus susisiekta asmeniškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.