Gabūs Panevėžio rajono jaunuoliai džiugina aukštais rezultatais

Šie metai meno vadovei Linai Veršelienei – itin sėkmingi ir džiugūs. Puikius rezultatus įvairiuose konkursuose pelnė net keli jos mokiniai. Tai – folklorinių šokių šokėjai Elzė Voveriūnaitė ir Adas Putauskas bei jaunasis solistas Kajus Garionis.

 Folklorinių šokių šokėjai Elzė Voveriūnaitė ir Adas Putauskas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Folklorinių šokių šokėjai Elzė Voveriūnaitė ir Adas Putauskas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 K.Garionis<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 K.Garionis<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė

Jun 6, 2022, 12:00 PM

Liko tik viena pora

Kiekvienais metais gegužės mėnesį vyksta respublikinės moksleivių folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2022“. Šiose varžytuvėse dalyvauja moksleiviai iš visos Lietuvos. Pirmasis etapas visuomet vyksta Velžio kultūros centre. Tuomet iš gausaus šokėjų būrio yra atrenkamos geriausiai šokančios poros. Šiemet viena iš tokių porų tapo Elzė ir Adas. Jie – Tiltagalių kultūros centro šokėjai.

Šie du jaunuoliai folklorinius šokius šoka jau ketvirtus metus, tačiau poroje jie – pirmi metai. „Folklorinius šokius šokti yra labai sudėtinga. Žiūrint atrodo viskas paprasta, tačiau šiuose šokiuose slypi daug taisyklių, niuansų, paslapčių. Mes su Adu ilgai studijavome folklorinio šokio subtilybes ir pagaliau pavyko. Šiais metais Adui ir Elzei ypač pasisekė. Jie yra šokio „Su panela šoko“ laimėtojai“, – pasakojo jų vadovė L.Veršelienė.

Ado ir Elzės pora, pasak vadovės, pasirodė „puikiai, nuostabiai, fantastiškai“. „Šie vaikai labai reiklūs sau, norintys šokti, visada geros nuotaikos, negailintys jėgų ir laiko. Jie ne tik puikiai šoka, bet ir labai gerai mokosi. Adas ir Elzė – komunikabilūs, stropūs, linksmi, pareigingi, darbštūs, nuosekliai siekiantys savo tikslų. Aš esu labai laiminga, kad turiu tokius nuostabius šokėjus“, – džiaugėsi ji.

Moteris atviravo, jog prieš karantiną ji turėjo daug šokančių porų, o šiemet panoro šokti tik viena. „Jie tikrai verti būti dėmesio centre. „Patrepsynėje“ tvyro labai gera, sportiška, azarto pilna atmosfera. Kiekviena pora atkakliai stengiasi šokti kuo geriau ir patekti į geriausiųjų gretas. Iš Velžio jos vėliau vyksta varžytis į Šiaulius“, – dėstė L.Veršelienė.

Perspektyvus solistas

Raguvoje vyko XXI šalies vaikų ir jaunimo popchorų, ansamblių, solistų festivalis-konkursas „Spindulėlis 2022“. „Šiame konkurse dalyviai turėjo dainuoti dvi dainas. Juos vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė keturi nariai. Suvažiavo daug solistų, duetų, ansamblių iš įvairių Lietuvos kampelių. Jame dalyvavo ir mano mokinys, Dembavos progimnazijos solistas Kajus Garionis. Jis dainavo dainas „Mano Lietuva“ ir „O mes vaikai“, – sakė berniuko vadovė.

Pasak L.Veršelienės, Kajus – labai perspektyvus, stropus, norintis dainuoti, muzikuoti, ambicingas, siekiantis savo tikslų jaunuolis.

„Kajus mokosi Dembavos progimnazijoje, penktoje klasėje, ir lanko dainavimo būrelį. Konkurse solistų grupėje jis laimėjo pirmąją vietą. Tokioje įnirtingoje, konkurencingoje kovoje tai – labai didelis pasiekimas. Aš labai džiaugiuosi, kad tokiais informacinių technologijų laikais yra mokinių, kurie nori dainuoti, savo laisvą laiką leidžia mokyklos būreliuose“, – džiaugėsi pašnekovė.

„Daina visais laikais džiugino žmoniją. Noriu palinkėti Kajui tapti žymiu dainininku“, – pridūrė meno vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą