Vilnius tęs sėkmingą lauko klasių projektą – mieste jų bus dvigubai daugiau

Didžiulio mokyklų susidomėjimo sulaukęs lauko klasių projektas bus tęsiamas ir šiemet. Startavus projektui pernai savivaldybei pavaldžiose ugdymo įstaigose įrengtos 35 lauko klasės. Šiemet joms bus paskirstyta 500 tūkst. eurų. Maksimali suma vienam projektui – 18 tūkst. eurų.

 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
 Lauko klasė.<br> Vilniaus savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vilniaus miesto savivaldybė

Jan 25, 2023, 2:49 PM, atnaujinta Jan 26, 2023, 8:39 AM

Mokykla mums – ne tik apie teoriją ir pažymius, bet ir apie įdomią, kūrybišką ir motyvuojančią aplinką mokytis. Nuolat kviečiame ugdymo įstaigas į mokymo procesą žvelgti kūrybiškai. Džiaugiuosi, kad talentų ugdymui Vilnius kuria vis daugiau priemonių – vos prieš savaitę atvėrėme platformą „Vilnius yra mokykla“, leidžiančią pamokoms vykti įvairiose sostinės erdvėse, o šis projektas pamokas iš tradicinių kabinetų perkelti po atviru dangumi leis dvigubai daugiau mokyklų“, – apie prasidėjusį lauko klasių konkursą Savivaldybei pavaldžios ugdymo įstaigoms sakė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Praėjusiais metais pirmą kartą paskelbtame lauko klasių projekte panoro dalyvauti net 50 mokyklų. Buvo įrengtos 35 lauko klasės. Šiam projektui buvo skirta 460 tūkst. eurų.

Kaip ir pernai, viena mokykla šiemet gali teikti vieną paraišką, o maksimali vienam projektui skiriama suma didėja trimis tūkstančiais eurų ir šiemet sieks 18 tūkst. eurų.

Už skiriamą finansavimą mokykla gali įsirengti suoliukų, lengvai pastatomų sulankstomų pavėsinių ar kupolą. Lauko klasės gali būti atviros ar uždaros, apsaugotos nuo prastų oro sąlygų, gali turėti vėdinimo ir šildymo sistemą. Tokias lauko klases mokyklos gali naudoti visus metus.

Pamokos lauko klasėse vyksta pagal atskirus tvarkaraščius. Kai kurios mokyklos jose organizuoja visos dienos mokyklos veiklas.

Lauko klasių įrengimo projektų konkurse dalyvauti gali Vilniaus savivaldybei pavaldžios bendrojo ugdymo įstaigos. Prašymai ir visi reikalingi dokumentai konkursui turi būti pateikti iki kovo 1 d. (įskaitytinai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.