Programėlė, kuri taupo įmonės pinigus

Žaidimai, pramogos, spauda – tokios mobiliosios programėlės jau kasdienybė. O kaip mobilias programėles naudoja verslas? Lietuvių IT sprendimų kūrėjai „iTo“ sukūrė mobiliąją programėlę verslui „Tasker“.

Laidos stop kadras
Laidos stop kadras
Laidos stop kadras
Laidos stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 3, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 6:39 PM

Proramėlė skirta įmonės, kurios turi darbuotojų, veikiančių už biuro ribų. „Tasker“ leidžia logistikos, aptarnavimo, paslaugų ir kitoms bendrovėms efektyviau valdyti įmonės procesus, skirstyti užduotis darbuotojams, stebėti darbų eigą realiu laiku, skaitmeninti dokumentus. Šią programėlę galima pritaikyti bet kuriam verslui, kur darbuotojai nuotoliniu būdu gauna apibrėžtas užduotis. Pastariesiems užtenka turėti išmaniuosius telefonus arba planšetinius kompiuterius.

Iki šiol Lietuvoje tokiais technologiniais sprendimais daugiausia naudojosi didžiosios bendrovės. Paprastai šie sprendimai yra kuriami pagal specialų užsakymą, todėl yra brangūs ir sunkiai pritaikomi kitoms bendrovėms. Tuo tarpu naujosios programėlės privalumas tas, kad ji finansiškai gali būti įkandama ir technologiškai individualiai pritaikoma ir nedidelėms įmonėms.

„Įsivaizduokite kavos aparatus prižiūrintį darbuotoją, kuris visą dieną važinėja po įstaigas, kur stovi aparatai. Jo darbą supaprastins ir pagerins paprasčiausia išmanusis telefonas, kuriame įdiegta mobilioji programėlė. Į telefoną atkeliaus užduočių sąrašas, čia pat klientai pasirašys, kai užduotys atliktos, o sistema iškart generuos ir siųs sąskaitą faktūrą.

Taip pagreitėja ne tik užduočių pateikimas, bet atsiskaitymai. O popierinių dokumentų ir painiavos dėl jų visiškai išvengiama“, – pasakoja vienas iš projekto organizatorių Deividas Praspaliauskas. Tuo tarpu užduotis skirstantys specialistai visada matys, kur yra darbuotojai, kokios užduotys jau atliktos ir pan.

Padės dirbti pelningiau

Skaičiuojama, kad vienoje klientų bendrovėje per mėnesį mobiliosios programėlės dėka yra sutaupoma vidutiniškai 300 darbo valandų. Tai yra dviejų specialistų mėnesio darbo laikas. Taip pat taupomas atsiskaitymui reikalingų dokumentų „kelionės“ laikas ir medžiaginiai resursai.

„Galima pateikti tokį pavyzdį. Vidutinė įmonė, turinti apie 20 darbuotojų ir atliekanti techninį įrangos aptarnavimą nutolusiuose taškuose, per mėnesį darbų administravimui išleidžia apie 2,9 tūkst. Eur (medžiagos, popierinių dokumentų administravimas, keliones, pokalbiai telefonu ir pan.). Popieriniai darbų perdavimo priėmimo aktai prailgina pinigų gavimą nuo 30 iki 60 d. (pvz., inžinieriai negrąžina laiku dokumentų, jie pasimeta).

Taip vėluojant įplaukoms, netenkama apie 1-1,5% jų vertės. Užtrukus aktų administravimui, kyla nesusipratimai su klientais, nes dalis pamiršta, kokie darbai atlikti, – pasakoja D.Praspaliauskas. – Mobiliosios programėlės dėka yra pašalinami administravimo kaštai, pagreitinamas apsikeitimas darbų aktais, sąskaitų generavimas. Taip iškart pagerinamas pinigų surinkimas ir klientų pasitenkinimas“.

Anot programėlės kūrėjų, įrenginio duomenys, statistika yra naudinga ir verslo savininkams bei valdytojams, kurie mato, kiek kiekvieną dieną jų įmonių darbuotojai atliko darbų, ar juos atliko sklandžiai, gali lyginti esamo mėnesio duomenis su praėjusiais. Savininkai taip pat gali apsispręsti, ar reikia daugiau darbuotojų, ar darbuotojai gali atlikti visas pavestas užduotis, kaip optimizuoti, verslą, didinti jo pelningumą. Planuojama, kad 2015 m. pabaigoje šia paslauga naudosis apie 420 bendrovių, o iki 2018 m. šis ir panašūs sprendimai išmaniesiems įrenginiams pakeis daugumos Lietuvos bendrovių darbų administravimo procesus. Tikslinė paslaugos auditorija pradiniame etape – 10 proc. šalies bendrovių. Ir, kadangi Lietuvos rinka – nedidelė, todėl galvojama ir apie verslo plėtros užsienio rinkose galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.