Josvainiuose užaugo arbūzas milžinas: taikosi į Lietuvos rekordą

Kėdainiai pelnytai gali vadintis ne tik agurkų, bet ir arbūzų sostine. Šiame rajone šiemet užaugo labai gausus arbūzų derlius, o josvainiškiui Valerijui Jarošenkai pavyko užauginti netgi Lietuvos rekordininką. Jo darže užaugęs vaisius svėrė daugiau nei 15 kilogramų.

 V.Jarošenkos užaugintas 15,005 kilogramo vaisius greičiausiai bus pripažintas oficialiu Lietuvos rekordu.<br> „Rinkos aikštė“ nuotr.
 V.Jarošenkos užaugintas 15,005 kilogramo vaisius greičiausiai bus pripažintas oficialiu Lietuvos rekordu.<br> „Rinkos aikštė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas („Rinkos aikštė“)

Oct 12, 2018, 11:03 AM

Lietuvos rekordas

Kėdainių rajono darže užaugęs arbūzas yra tikras Lietuvos rekordininkas, mat jis beveik du kartus sunkesnis už 2011 metais registruotą rekordinį arbūzą, kuris užaugo zarasietės Valerijos Šalnienės darže. Šis svėrė – 8,73 kilogramo. 

Josvainiškis V.Jarošenka sako, kad arbūzas jo darže užaugo ir be lepinimų, ir be cheminių burtų.  

Pūtėsi kasdien

„Kelis kartus paliedavau su mikroelementais ir viskas. Šiaip juk patys mes valgom, tad nesinori nei tų trąšų pilti, nei savęs nuodyti. Juos tręšėme tomis pačiomis trąšomis, kaip ir kitas mūsų daržo daržoves.

O auginame jau ne pirmus metus, kasmet sulaukdavome derliaus, tik arbūzai būdavo nedideli. Šiemet pastebėjau, kad vienas dičkis kone kasdien pučiasi, net bijojau, kad jis nesprogtų“, – pasakoja Josvainių gyventojas.  

Mėgavosi visa šeima

Lietuvos rekordininku mėgavosi visa V.Jerošenkos šeima. Arbūzą valgė ir tėvai, ir vaikai, ir anūkai.

„Šis mūsų dičkis buvo labai skanus. Skanesnis nei tie, kurie parduotuvėse parduodami. Ir už mūsų mažuosius skanesnis. Ir už tuos, kurie šiltnamyje augo.

Suvalgė ir išsidalino jį visa šeima. Pasilikau sėklų ir kitąmet bandysiu vėl užauginti“, – juokėsi daržininkas.

Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ duomenimis, iki šiol nė vienam Lietuvos daržininkui nėra pavykę užauginti tokio dydžio arbūzo. 

Tad V.Jarošenkos užaugintas 15,005 kilogramo vaisius greičiausiai bus pripažintas oficialiu Lietuvos rekordu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.